Boy ve Kilo Geriliği ve Kilo Verme
228 görüntüleme
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 21:02
Herkese iyi akşamlar . bebeğimi tekrar
dr götürdüm ve boy kilo persentilin çok altında denildi ..artık ne yapacağımı şaşırdım iştahı çok çok az zorla yemek yediriyorum anne sütü alıyor uyumadan önce ama büyük ihtimalle sütüm çok çok az işe gidiyorum sağım yaptığımda 30 cc zar zor çıkarıyorum demirini de bi türlü toparlayamıyorum aylardır savaş veriyorum stresten bebeğimi sevemiyorum ona bakınca içim acıyor her gün dua ediyorum ağlıyorum artık dr lardan umudum kalmadı gerçekten ve hemşire olarak bunu söylüyorum bulunduğum şehirde dr bırakmadım her bir farklı demir ilacı söyledi değiştirdim verdim yine olmadı dk :3280 boy :50 cm 1 yaşına girdi 9.1 kğ (bi ara 9.6 yı görmüştük vermiş p kiloyu da )boy da 72 cm erkek bebek artık etrafın kıyaslamasından bu bebek zayıf demelerinden kafayı yiyeceğim pirinç unu,mama ,daninp, puding vermediğim için zorbalanıyroum ve keşke en başa dönsem keşe verseydim diyorum içim içimi yiyor lütfen bi çıkış yolu söyleyin boyu kilosu geride olup sonradan toparlanan bebek ebeveyni var mı aramızda ne yapmam lazım
dr götürdüm ve boy kilo persentilin çok altında denildi ..artık ne yapacağımı şaşırdım iştahı çok çok az zorla yemek yediriyorum anne sütü alıyor uyumadan önce ama büyük ihtimalle sütüm çok çok az işe gidiyorum sağım yaptığımda 30 cc zar zor çıkarıyorum demirini de bi türlü toparlayamıyorum aylardır savaş veriyorum stresten bebeğimi sevemiyorum ona bakınca içim acıyor her gün dua ediyorum ağlıyorum artık dr lardan umudum kalmadı gerçekten ve hemşire olarak bunu söylüyorum bulunduğum şehirde dr bırakmadım her bir farklı demir ilacı söyledi değiştirdim verdim yine olmadı dk :3280 boy :50 cm 1 yaşına girdi 9.1 kğ (bi ara 9.6 yı görmüştük vermiş p kiloyu da )boy da 72 cm erkek bebek artık etrafın kıyaslamasından bu bebek zayıf demelerinden kafayı yiyeceğim pirinç unu,mama ,daninp, puding vermediğim için zorbalanıyroum ve keşke en başa dönsem keşe verseydim diyorum içim içimi yiyor lütfen bi çıkış yolu söyleyin boyu kilosu geride olup sonradan toparlanan bebek ebeveyni var mı aramızda ne yapmam lazım

Tay
14 Temmuz 2026 21:11
Bence ilk önce kendini topla canım onlar bizim canımız parçası bende ilk zamanlar böyleydim benim bebek 2yaşında kilo 12 boy 87 benimki öyle pirinç unu muhallebi falan bebe bisküvisi falan hiç birini yemedi ve yemiyorda Baktım zorluyorm oda zorlanıyor makarna pilav konpostu falan yaptım onunla bende oturdum yedim sizde öyle yapın oda sizin stresi anlıyor allhım sağlık versin yeterki cnm

Ebru G. ..
14 Temmuz 2026 21:19
Hocam kilosu nasıl az ya zaten genelikle bir yaş erkek bebekleri 9-10 kg arasıdır. Boyu konusuna gelince büyük ihtimalle o persentilin altında olabilir
G
Gülcan Ş.
14 Temmuz 2026 21:22
Herseyin başı sağlık sağlıklı olsunda kilo olayı hal olur benim kızım da olması gereken kilonun çok altında herkes 13 aylık bebegıme 6 aylık bu diyor zoruma gidiyor ama kulağımı tıkadım psikolojik olarak etkileniyorum mama başladık demir ilacımızı degıstırdık Ankara Bilkent’te tedavi görüyoruz yapacak bir şey yok sosyal medya da gördüğümüz çocuklar gibi olmayacak malesef çocuğumuz yeterki sağlıklı iyi olsunlar
C
Cido
14 Temmuz 2026 21:44
Bence cocugunuzun kilosu oyle aman aman dusuk degil, boy deseniz bir suru etken var. Genetigi de onemli. Lutfen uzmeyin kendinizi. Yemeyen bebek, maalesef ne yapsaniz da yemeyecek. Inada bindiriyorlar gunun sonunda. Siz iyi bir annesiniz
M
MD
Premium Üye
14 Temmuz 2026 21:47
Merhaba , instagramda “hastalanmayan çocuk” diye bir hesap var . Bir çocuk diyetisyeninin sayfası . Kilo alımını destekleyen tarifleri var ve oldukça fayda gören de var . Bi bakın isterseniz🙏
S
Sevilay K.
14 Temmuz 2026 21:58
Benim bebeğim de sadece anne sütü alıyor ek gıdayı yiyordu ta ki yumurta deneyene kadar alerjisi varmış bir hafta mahvoldu gözümün önünde eridi yemek istemedi doktor mama başla dedi denemediğim mama kalmadı hiçbirini içiremedim sadece emmek istiyor ama o da kilo alımına yetmiyor. Herkes çok zayıf diyor. Başta bende çok taktım çok ağladım ama sonra baktım şuan iyi hasta değil keyfi yerinde saldım bende sonra bi baktım yavaş yavaş yemeye başladı hala zayıf ama önemli olan sağlıklı olması. Sıkmayın canınızı biliyoruz ki biz anneler elimizden geleni yapıyoruz 🙏

Hatice E.
Premium Üye
14 Temmuz 2026 22:01
Sevgili Leyla Elmas, benim bebeğim daha küçük ama alması gereken en önemli zamanlarında almadı bizimde hatamız var tabi büyükler her zaman doğruyu bilip yapıyor diye birşey yok! Çok üzüldüm vijdan yaptım ama o seni üzgün gördükçe, stresini gördükçe emin ol hepsi kat ve kat onada geçiyor. Biraz salmak lazım sen bebeğin için en iyisini düşünürsün bırak çevredekileri kimse sende iyi bebeğini düşünemez sen annesin 🌸 ne kadar zorlarsan o kadar yemeyecek yada yese de sana hep az gelicek. Benim bebeğim a dedi mama verdim b dedi mama verdim ve reflüsü var ama anladım ki ne zaman ki sağlıklı olduğu kafama dank etti zorlamadım hiç zaten aç olunca o istiyor. Önce mentalini toparla sonra bebeğini kucakla sonrası zaten kendiliğinden gelicek 🙏🏻
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:05
Teşekkür ederim tay hanım benım ki de muhallebş vs sevmiyor cicibebeyş eline verince öyle yiyor ama o da öğün yerini tutmadığı şçşn vermek istemiyorum :(
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:06
Ebru hanım dk kilosuna oranla az kalmış ve 7. Aydan beri 500 gram almıştı onu da vermiş 7. Ay kilosuna geri dönmüş bebeğim 🥲beni en çok endişelendiren şey boyu zaten kilosu değil boy uzamıyorsa bebeğin beslenmesi eksik demektir :(
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:08
Evet Gülcan hanım sağlıklı olsunlar ama kulağımı tıkadım iki aydır dinlemedim kimseyi ama bugün tekrar dr gidince o sıykenilen her şey kafamın içinde dönüp durdu anneliği beceremedim öyle hissediyorum ..
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:09
Teşekkür ederim Çiğdem hanım 2 yaşına kadar beslenme ve uyku düzeni etkiler boy kiloyu 2 yaşından sonra genetik devreye girer dşyor dr lar :(yemeyen bebek yemiyor haklısınız ama annelik işte vicdanım sızlıyor
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:11
Teşekkür ederim Md hanım takip ediyorum o sayfayı bebeğime en takın zamanda deneyeceğim atomu ama mucize gibi anlatılıyor açıkçası pek güvenmiyorum her ay 3 cm bebek uzasa düşünemiyorum yani yorumlarında öyle yazmışlardı da o yüzden söyledim bende
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:14
Haklısınız sevlkay hanım elimizden geleni yapıyoruz ama çok yoruldum artık bedenen de manevi açıdan da benım ki de mama içmedi içiremedim bebeğime aldığım ve attığım mamalarla 3 çocuk daha büyütürdüm diye düşünüyorum inşallah benım kş de yavaş yavaş yer her yemek saati geldiğinde stresten kurdeşen dokıyorum resmen yemesi için
M
MD
Premium Üye
14 Temmuz 2026 23:15
Haklısınız benim bebeğim çok küçük ve alerjik ben denemediğim için bilmiyorum . Ama alerjisi yoksa denenebilir .
L
Leyla E. A.
14 Temmuz 2026 23:15
Teşekkür ederim hatice hanım ama benım bebek açlığımı belli etmiyor anlayamıyorum evet hissediyor üzgün olmamı stresli olmamı ama elimde değil :(

Ebru G. ..
15 Temmuz 2026 01:21
Ebru hanım dk kilosuna oranla az kalmış ve 7. Aydan beri 500 gram almıştı onu da vermiş 7. Ay kilosuna geri dönmüş bebeğim 🥲beni en çok endişelendiren şey boyu zaten kilosu değil boy uzamıyorsa bebeğin beslenmesi eksik demektir :(

Ebru G. ..
15 Temmuz 2026 01:25
Benim dediğiniz gibi onu bile alsa şukredicem sizin yine 500 gram almış ben ne edeyim.
G
Gülcan Ş.
15 Temmuz 2026 06:50
Evet Gülcan hanım sağlıklı olsunlar ama kulağımı tıkadım iki aydır dinlemedim kimseyi ama bugün tekrar dr gidince o sıykenilen her şey kafamın içinde dönüp durdu anneliği beceremedim öyle hissediyorum ..
Yükleniyor...