Boy Ölçümü
341 görüntüleme
A
Ayça
3 Ağustos 2026 18:47
Bebeğim yeni 5 aylık oldu, geçen ay sağlık ocağında boyu 67 cm ölçüldü, sonra çocuk doktoru kontrolünde 66cm ölçüldü, üzerine sağlık ocağında aşıya gittiğimizde 65 cm ölçüldü. Bunların hepsi 4 ile 5 ay arasında 1 ay sürecinde oluyor. Sinirlerim bozuldu artık hangisi doğru başına gelen var mı siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

Damla B.
3 Ağustos 2026 18:54
Düzenli olarak hangisinde ölçüme gidiyorsunuz? Her ay aynı çocuk doktorunda ölçüm yapılıyorsa ona inanın. Böyle kilo ve boyda çok farklı sonuçlar çıkabiliyor o yüzden devamlı kim ölçüyorsa aynı şekilde o kişi tarafından ölçümleri yapıp onu baz alabilirsiniz
A
Ayşe H. B.
3 Ağustos 2026 18:55
Evet benim de öyle oluyor. Hastane sağlık ocağı farklı ölçüyor. Ben de çok sinirlenip takılıyordum sonra dedim boşver. Giydiği kıyafetler bile kısa kalıyor 1 ay önceki demek ki uzuyor. Kendim de ölçüyorum arada.

Ayşin Ö.
3 Ağustos 2026 19:06
Sağlık ocağı ve hastane arasında bizde de fark oldu hatta doktorumuz her şey normal gidiyor dediği halde sağlık ocağı hemşiresi doğum kilosuna göre çok az kilo almış demişti ben de çok üzülmüştüm ama sonra fark ettim ki doktor aynı hastanedeki farklı bir tartıyla veya boy ölçme aparatlıyla bile ölçmüyor her ölçümü hep aynı cihazla yapıyor. Bu yüzden istikrarlı şekilde ölçüm yapıldığı yere güvenmek en doğrusu bence
A
Ayça
3 Ağustos 2026 20:05
Evet benim de öyle oluyor. Hastane sağlık ocağı farklı ölçüyor. Ben de çok sinirlenip takılıyordum sonra dedim boşver. Giydiği kıyafetler bile kısa kalıyor 1 ay önceki demek ki uzuyor. Kendim de ölçüyorum arada.
A
Ayça
3 Ağustos 2026 20:06
Sağlık ocağı ve hastane arasında bizde de fark oldu hatta doktorumuz her şey normal gidiyor dediği halde sağlık ocağı hemşiresi doğum kilosuna göre çok az kilo almış demişti ben de çok üzülmüştüm ama sonra fark ettim ki doktor aynı hastanedeki farklı bir tartıyla veya boy ölçme aparatlıyla bile ölçmüyor her ölçümü hep aynı cihazla yapıyor. Bu yüzden istikrarlı şekilde ölçüm yapıldığı yere güvenmek en doğrusu bence
A
Ayşe H. B.
3 Ağustos 2026 20:12
ya işin garibi kendim de 63 ölçüyorum. böyle boyu hiç uzamamış oluyor 1 ayda üzülüyorum
A
Ayça
3 Ağustos 2026 20:19
Benim kızım da 1 ay uzamadı 61 de kalmıştı. Hep böyle takıntılar yapıp kendimizi üzüyoruz biz anneler.
A
Ayşe H. B.
3 Ağustos 2026 20:21
haklısınız kilo alımı da yavaşladı boy da uzamayınca yeterli beslenemiyor mu diye endişeleniyorum ister istemez
A
Ayça
3 Ağustos 2026 20:27
Ben de öyleyim. Her an endişe içerisinde. Acaba doyuyor mu acaba sütüm yetiyor mu. Çok yıpratıcı bir süreç. Sağlıklı bebişlerimiz olsun inşallah kilo da alırlar boyları da uzar inşallah 🌸

Ayşin Ö.
3 Ağustos 2026 20:39
aslında ben her ay sağlık ocağına götürüp ölçtürüyorum ama mesela ölçen hemşire bile değişiyor. çocuğun başına kumaş mezura dayayıp ayağına getiriyorlar ne kadar doğru olabilir bu şekilde bilemiyorum
A
Ayça
3 Ağustos 2026 21:11
Hastanede doktorunuz nasıl ölçüm yapıyor bir de biz Antalya’da yaşıyoruz burada bazı sağlık ocakları bebeği kıyafetiyle ölçüyor bazıları sadece beziyle sağlık ocakları bazen yeterince özenli davranmayabiliyor

Ayşin Ö.
4 Ağustos 2026 09:08
kıyafetiyle ölçmek istiyorlar ama ben ölçtürmüyorum ısrar ediyorum beziyle kalması için
Yükleniyor...