Boy Kilo ve Babıldama

147 görüntüleme
B

Buket Ç.

8 Şubat 2026 11:34
Kızım 36+6 da 32 haftayla uyumlu doğdu. 2 kg 46 cm. Şu an 9 ay 8 günlük 7 kg 66 cm. Boy kilo normal mi? Aslında çok güzel kilo alıyordu hasta oldu bir aydır kilo almıyor. Bir de babildama ve taklit yapmıyor. Sürekli sesler çıkarıyor ağzını kilitleyip hmmm aaa diyor. Sürekli sesli kahkalari var hırıltılı hiii sesi çıkarıyor. Bizimle oyun oynamayı seviyor sürekli gülüyor göz teması iyi. Babildamamasindan çok endişelenmeye başladım.
Afranur K.

Afranur K.

8 Şubat 2026 11:54
Bebeğinizin düzeltilmiş yaşı kaç? Çünkü gelişimsel olarak düzeltilmiş yaşa güre karar veriliyor. Değerlendirme yaparken bunu da düşünürseniz bence daha konforlu karar verirsiniz.
B

Buket Ç.

8 Şubat 2026 12:24
32 hafta ile uyumlu 36+6da doğdu şu an 9 ay 8 günlük 7 aylık gibi mi oluyor bilmiyorum. Çünkü çocuk doktorumuz düzeltilmiş yaşa göre hesaplamadi hiç
Afranur K.

Afranur K.

8 Şubat 2026 13:19
Bunu araştırın bence buket hanım, bir çok anne düzeltilmiş yaşını biliyor genellikle bu tip durumlarda ve gelişim basamakları, uyku eğitimleri hep düzeltilmiş yaşa göre değerlendirilip veriliyor. Hem bu genel huzursuzluğunuz da değişir bence bunu öğrenirseniz.

32 ye göre değerlendirilirse eğer tahminimce 1.5 ay küçük oluyor

36 ya göre değerlendirilirse 2 gafta kadar diye düşünüyorum ama dediğim gibi bir doktorun değerlendirmesi lazım bu yaş olayını.
B

Buket Ç.

8 Şubat 2026 13:26
Bazı doktorlar düzeltilmiş yaşa gerek yok diyor 36+6da doğduğu için. O yüzden ben de bugüne kadar hiç düzeltilmiş yaşa göre hesap etmedim
Afranur K.

Afranur K.

8 Şubat 2026 14:11

Buket Çik

Bazı doktorlar düzeltilmiş yaşa gerek yok diyor 36+6da doğduğu için. O yüzden ben de bugüne kadar hiç düzeltilmiş yaşa göre hesap etmedim

32 ile uyumlu denme sebebi ne peki? Orası kafa karıştırıcı geliyor o zaman 🤷🏻♀️
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 09:47
Evet orası ilginç
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 09:48
Sadece kilo boy oranına göre diyorlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir