Boy Kg
383 görüntüleme
M
M.C
Premium Üye
14 Ağustos 2026 16:29
Oğlum 2350 47 cm doğdu tam 18 aylık 80 cm 9750 kg su, her gören gelişim geriliği var diyor çokmu küçük sizce, 18 ayda ortalama kg boy ne peki
B
Betül K. P.
14 Ağustos 2026 16:43
Maalesef ağzı olan herkes neler diyor neler😊 bence bebişiniz gayet sağlıklı siz hiç kulak asmayın. Maalesef ki Türk milleti olarak boy ve kilo takıntımız var. Sağlıklı büyümesi hiç önemli değil. Ama o diyen insanların da tıfıl ve kilolu olduklarını ve en az bir kronik hastalığı olduğunu da göz önünde bulundurursak bu konuda en son yorum yapacak kişiler olduklarını düşünüyorum😊 Siz bebeğinizle geçirdiğiniz keyifli zamanlara bakın
N
Nurcan Ö.
14 Ağustos 2026 16:47
Valla benim oğlumda 18 aylıkken öyleydi şimdi 11 yaşında 160 boy kilo da 54 yani üst sınırda hiç kafaya takmayın gayet iyi boyu kilosu

Fatma A. U.
14 Ağustos 2026 16:53
Türk gelenek ve göreneklerine göre istiyorsanız çocuğunuz zayıf demişti eşimin teyzesi
Yok biz kendimize göre istiyoruz dedim
Her bebek kilolu olmak zorunda değil
Kilolu olur bu seferde az yedir derler
Sağlığı yerindeyse kafanıza takmayın her bebeğin gelişimi farklı
Yok biz kendimize göre istiyoruz dedim
Her bebek kilolu olmak zorunda değil
Kilolu olur bu seferde az yedir derler
Sağlığı yerindeyse kafanıza takmayın her bebeğin gelişimi farklı
�
derin
14 Ağustos 2026 17:22
Benim kızımda 49 cm doğdu şuan 10 aylık 68 cm testlerde bişey çıkmadı ama boyu bir türlü uzamıyor anlamıyorum neden 5 aylık bebek gibi kafayı yiyorum bu yüzden
M
M.C
Premium Üye
14 Ağustos 2026 18:20
18 aylık bir bebeğin ortalaması ne olmalı onuda bilmiyorum ki net birşey yok sanırım
T
Tuğba B. ..
14 Ağustos 2026 18:23
Kendi persentilinde gidiyorsa problem yoktur. Çevreye kulakşarınızı tıkayın
G
Gamze S.
14 Ağustos 2026 18:47
Her anne aynı dertten muzdarip 12 aylık kilo 8800 boy 70 cm bana da küçük diyorlar

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Ağustos 2026 17:49
18 aylık bir çocuğun ortalama boyu ve kilosu merak konusu.
Ortalama Boy: 18 aylık bir çocuğun ortalama boyu yaklaşık 80-82 cm'dir.
Ortalama Kilo: 18 aylık bir çocuğun ortalama kilosu 11-12 kg'dir.
Çocuğunuz 18 aylıkken 9750 kg ve 80 cm'de ise ortalamanın altında görünüyor. Ancak gelişim geriliği konusunda endişe duymadan önce çocuğunuzun doğumdaki değerlerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Çocuğunuz doğumda 2350 gram ve 47 cm doğmuş. Bu değerler düşük doğum ağırlığı ve düşük doğum boyu kategorisinde. Düşük riskli bebekler için ilk 2 yaş takiplerinde özel büyüme grafikleri kullanılır. Çocuğunuzun gelişimini değerlendirmek için sadece tek bir ölçütü değil, tüm büyüme parametrelerini dikkate almak gerekir.
Çocuğunuzun gelişimi hakkında daha net bilgi almak için pediatricianınız ile görüşmeniz en doğrusu olacaktır.
Ortalama Boy: 18 aylık bir çocuğun ortalama boyu yaklaşık 80-82 cm'dir.
Ortalama Kilo: 18 aylık bir çocuğun ortalama kilosu 11-12 kg'dir.
Çocuğunuz 18 aylıkken 9750 kg ve 80 cm'de ise ortalamanın altında görünüyor. Ancak gelişim geriliği konusunda endişe duymadan önce çocuğunuzun doğumdaki değerlerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Çocuğunuz doğumda 2350 gram ve 47 cm doğmuş. Bu değerler düşük doğum ağırlığı ve düşük doğum boyu kategorisinde. Düşük riskli bebekler için ilk 2 yaş takiplerinde özel büyüme grafikleri kullanılır. Çocuğunuzun gelişimini değerlendirmek için sadece tek bir ölçütü değil, tüm büyüme parametrelerini dikkate almak gerekir.
Çocuğunuzun gelişimi hakkında daha net bilgi almak için pediatricianınız ile görüşmeniz en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...