Boy Geriliği

133 görüntüleme
E

Elif Y.

4 Nisan 2026 00:41
Merhaba oğlum şu an 4 yaş 4 aylık 102.5 cm 17 kg doğum kilosu 3000 gr ve boyu 50 cm. Persentilde boyu geride diyorlar ve ben bu durumu çok düşünüyorum, üzülüyorum. Yapay zeka doktorumuz ve sizler yorumda bulunabilir misiniz? Anne boyu 163 cm baba boyu 176 cm. Oğlumun bazı yemekleri, sebzeleri, bakliyatları ve et türlerinden bir kısmını hiç tüketmemesi beni bu soruyu sormaya yöneltti. Şimdiden teşekkürler..
Z

Zehra A.

4 Nisan 2026 00:43
Boy genetik olarak uzadıgı gibi cevresel etkilerden beslenme spor tarzı seylerden de uzayabileceği maksimum miktarda uzayabiliyormuş beslenmeye dikkat etmek zıplamak sıçramak asılmak gibi sporlar faydalı olabilir ben kullanmadım ama arastırdıgımda maş fasülye iğde tozu iyi geliyor diyorlar
E

Elif Y.

4 Nisan 2026 00:44
İğde tozu macunu aldık ama @Osman Gönülal bundan mucize beklememiz gerektiğini söyledi, haklı biliyorum ancak bir arayış işte.. zaten oğlum da sevmedi yemedi.. maş fasulyesini denemedim ama hemen araştırayım. Teşekkür ederim. :)
A

Ayfer Ç.

4 Nisan 2026 00:50
Bildiğinm kadarıyla 4 yaşta boy 104 105 arası olması lazım sizinki bı tık altında kalmış yani çokta geriden değil ayrıca kilosu ortalama bi kg eğer gelişimi boy uzaması durmadiysa kafanıza takmayın beslenmesini kalsiyum içerikli vermeye dikkat edin tahin falan yedirmeye caslisin vitaminlerine baktırın benim kizimde 4 buçuk yaş kilosu geriden ama boyu iyi yani her zaman birbirini tutmayabilir içinizi çok rahat etmiyorsa vitamin değerlerine baktırın Dr yönlendirsin sizi
E

Elif Y.

4 Nisan 2026 00:56
Baktırdım her şey normal çıkmıştı, yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde farklı duruyorlar çok üzülüyorum, mesela sizin kızınızın boyu kaç? Kilosu da çok düşüktü okuldan geldikten sonra hemen yiyebileceği protein kalsiyum karbonhidrat dengesini yaptığım yemekler yediriyorum. Keklerine bir şeyler karıştırarak sürekli besleyici hale getirmeye çalışıyorum bunlar biraz fayda etti kilosuna. Siz de deneyebilirsiniz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir