Boşanma
327 görüntüleme
S
Sevda D.
6 Aralık 2025 11:02
konuyu nereye yazacagimi bilemedim.Belkide oyle bir yer degil burasi ama yetkili pedagog varsa belki bir yanit alabilirim diye umuyorum.23 aylik oglum var.Esimle bosanmak istiyorum.Kendisiylede henuz konusmadim.Konusamiyoruz da zaten genel olarak iletisim sorunumuz vardi bu artik bana fazla gelmeye basladi.Evde huzursuz kavga gurultu olan bi durum yok.Icimde sanirim 8 yilin biriktirdikleriyle bitme nokatasina gelen bir durum var.Ogrenmek istedigim bosanma durumu cocuk buyudukce duygusal acidan dahami cok etkilenir.cocugum bu surecte nekadar az etkilenirse derdim bu.Mutsuz bi anne olarak oglumu buyutmek istemiyorum.
Ş
Şeyma Y. ..
6 Aralık 2025 17:51
Bence mutsuz olduğunuz yerde durmak anlamlı değil önce kendiniz mutlu olmalısınız ki çocuğunuzu da mutlu edebilesiniz, iletişimin olmadığı bir evde çocuk nasıl gelişir mutlu olur bilemiyorum. Bence çocuk küçükken ayrılmak bana daha mantıklı geliyor
H
Hazal d.
8 Aralık 2025 14:20
Benim kızım 3 aylık oldu aslında eşimle bi sorunum yok hatta birbirimiziu çok seviyoruz lise aşkım ve 10 yıldır hep yan yanaydık annesi evleneceğimizi duyunca ilk başlarda beni istemedi ona rağmen eşim hep çabaladı bi şekilde kabullendirdi ve evlendik sonra annesiyle yavaş yavaş normale döndük o da evlendi hatta ve ondan sonra aslında düzeldik bende çalıştığım için çok evime gelip gidebilecek şeyi yoktu o zamanlar çok rahattım şimdi çocuk olduğu için gelip görmek istiyor gelme de denmiyor engelli bi kızı var eşimin üvey kardeşi oluyor ya bunu söylerken kendimi kötü hissediyorum ama hem down sendromlu hem ağır otizimli ona ragmen uyanık olduğu 10 saatse 10saatte tabletle geçiyor zamanı bize geldiklerinde ise sürekli bağırıyor bulduğu şeyleri yere döküyor (anlıyorum bilerek yapmıyor zaten bilmediği için yapıyor) ve annesi neredeyse müdahale etmiyor benim etmemi bekliyor benim kızımın uyuduğu odanın kapısında genelde oturup video izleyip bağırıyor annesi olarak alıp salona getirmesi lazım ama yok ve bu durum beni rahatsız ediyor eşime yazın kardeşini ara ara bizle kalsın diye bize bırakacağını söylemiş %90 ağır engelli bi çocuk ve 9-10 aylık bi bebekle bi gece geçirebileceğimi nasıl düşünüp karar veriyorlar anlamıyorum beni kıran eşimin buna ‘anne sence mantıklı mı?’ Diye sormaması annesinin de bana ya kızım böyle böyle düşündüm ama sen ne diyosun demek yerine oğluma söyledim ama sana söyledi mi bilmiyorum diye cümleye başlaması bırakmasının amacı da ona bişey olursa burada kalacağını bilsinmiş ve ben böyle bişey olmasını istemiyorum bu sorumluluğu almak istemiyorum kendi annesi kendi kız kardeşi ve devlet kurumları varken ben bebeğimle bakmak istemiyorum bunun için eşimle boşanma konuşması yapmayı bile düşünüyorum
H
Hazal d.
8 Aralık 2025 14:21
Ve annem babam hep kavga ederlerdi bu ortamda yaşamayı hiç sevmezdim erken evlenmemdeki en büyük etken buydu kendinizin ve çocuğunuzun huzurlu olacağı yerde olun ama bence önce eşinizle görüşüp bi terapi almayı teklif edebilirsiniz