Boğazda Kızarıklık, Düşmeyen Ateş

136 görüntüleme
B

Büşra A. ..

Premium Üye
31 Ağustos 2026 10:35
Selamün aleyküm. 10 aylık kızımda Çarşamba sabahı hafif ateşinin olduğunu fark ettim(37.4 civarı) gün içinde giderek yükseldi. Ateş düşürücü vermedim ilk başta ılık banyo ile düşürmeye çalıştık. Baktık 39 küsurlere çıktı ateş düşürücü verdik. Ateş düşürücü verince düşüp tekrar ateşi 39 küsurlere çıkıyordu. Perşembe sabahı acile gittik. Boğazında kızarıklık var dedi antibiyotik yazdı. Antibiyotik kullanmak istemedim. Gün içinde baktık ateşi ateş düşürücü verince düşüp tekrar geri yükseliyor antibiyotik vermek zorunda kaldık. Antibiyotik verince gün gün ateşi düştü Allah'ın izniyle.

Bugün antibiyotik kullanmaya başlayalı [4.günümüz](4.günümüz) ama benim içim antibiyotikten dolayı rahat değil. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmaya gerek yokmuş. Ben bakteriyal enfeksiyondur diye antibiyotik vermeye başlamıştım. Bu yaşadığımız viral mi yoksa bakteriyal enfeksiyon mu nasıl anlayacağız
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Ağustos 2026 11:09
Merhaba,

Öncelikle, kızınızın ateşi ve boğazındaki kızarıklık nedeniyle endişe duyduğunuz için anlayışımı ifade etmek isterim.

Kullandığınız antibiyotik, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Ancak, viral enfeksiyonlar antibiyotikle tedavi edilmez.

Viral ve Bakteriyel Enfeksiyonların Ayırt Edilmesi:

1. Ateşin seyri: Viral enfeksiyonlarda ateş genellikle kendiliğinden düşer veya antiviral ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Bakteriyel enfeksiyonlarda ise ateş genellikle daha yüksektir ve antibiyotik tedavisi gerektirir.
2. Boğazın durumu: Viral enfeksiyonlarda boğazda kızarıklık ve şişkinlik olabilir, ancak bu durum genellikle daha hafiftir. Bakteriyel enfeksiyonlarda ise boğazda daha belirgin bir kızarıklık ve şişkinlik olabilir.
3. Genel sağlık durumu: Viral enfeksiyonlarda kişi genellikle daha yorgun ve halsiz hisseder. Bakteriyel enfeksiyonlarda ise kişi daha ciddi semptomlar gösterir.
4. Laboratuvar testleri: Doktorunuz, kan testi veya boğaz kültür testi gibi laboratuvar testleri yaparak enfeksiyonun türünü belirleyebilir.

Sizin Durumunuz:

Kızınızın ateşi ve boğazındaki kızarıklık nedeniyle doktorunuz antibiyotik yazmıştır. Bu, enfeksiyonun bakteriyel olduğu şeklinde bir şüphe olduğunu gösterir. Ancak, antibiyotik tedavisine rağmen ateşi düşmesi ve iyileşmesi, enfeksiyonun viral olabileceği şeklinde de yorumlanabilir.

Sonuç:

Antibiyotik tedavisine başladığınız için, doktorunuzun tavsiyelerine uymanızı ve kızınızın durumunu izlemeye devam etmenizi öneririm. Eğer endişeleriniz devam ederse, doktorunuzla görüşerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir