Boğazda Kızarıklık
178 görüntüleme
C
Cemile ..
24 Ağustos 2026 20:32
Arkadaşlar bebeğim 5 aylık bugün 38.2 ateşle uykusundan uyandı. Doktora gittik ve boğazında kızarıklık var dedi. Yutkunurken çok zorlanıyor. Beslenmek asla istemiyor zorla kaşıkla 2 3 saatte 20 30 ml beslemeye çalışıyorum. Ateşi 37.6 civarına çıktı en yüksek. Çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ve uyuyamıyor. Calpol veriyorum oda ağrısını kesmiyor. Buna eşlik eden bir de karın ağrısı var. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı ? Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Neler yapabilirim?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Ağustos 2026 20:52
Bebeğinin boğazındaki kızarıklık ve ateşi gerçekten endişe verici. Öncelikle doktora başvurmanız çok doğru bir adım. Şimdi, senin bebeğine nasıl yardımcı olabilirsin, ona bakalım:
1. Sıvı alımı: Bebeğin yeteri kadar sıvı alması çok önemli. Zorla beslemeye çalışmak yerine, emzirmek veya biberonla süt vermek, eğer mümkünse, daha iyi olabilir.
2. Ateş düşürücü: Calpol veriyor olman iyi, ancak doktorun önerdiği dozajı ve sıklığı mutlaka takip et.
3. Boğaz rahatlatıcı: Doktorun önerisiyle boğaz pastilleri veya spreyler kullanabilirsin, ancak bebekler için uygun olan ürünleri seçmelisin.
4. Karın ağrısı: Eşlik eden karın ağrısı için de doktorunla görüşebilirsin. Gaz sancısı gibi durumlarda gaz giderici damlalar kullanabilirsin.
5. Huzur: Bebeğini sakinleştirmek için öne doğru yatırarak sırtını ovabilir veya ısıtıcı bir bez uygulayabilirsin.
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bebeğin daha iyi hisseder.
1. Sıvı alımı: Bebeğin yeteri kadar sıvı alması çok önemli. Zorla beslemeye çalışmak yerine, emzirmek veya biberonla süt vermek, eğer mümkünse, daha iyi olabilir.
2. Ateş düşürücü: Calpol veriyor olman iyi, ancak doktorun önerdiği dozajı ve sıklığı mutlaka takip et.
3. Boğaz rahatlatıcı: Doktorun önerisiyle boğaz pastilleri veya spreyler kullanabilirsin, ancak bebekler için uygun olan ürünleri seçmelisin.
4. Karın ağrısı: Eşlik eden karın ağrısı için de doktorunla görüşebilirsin. Gaz sancısı gibi durumlarda gaz giderici damlalar kullanabilirsin.
5. Huzur: Bebeğini sakinleştirmek için öne doğru yatırarak sırtını ovabilir veya ısıtıcı bir bez uygulayabilirsin.
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bebeğin daha iyi hisseder.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...