Boğazda Kızarıklık

166 görüntüleme
N

Nilhan B.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 21:43
Merhaba, kızım 10 aylık burnu tıkalı ve nefesi hiriltiliydi yaklaşık ,4-5 gündür bu şekilde. Serum fizyolojikle açıyorum ve serum buhar veriyorum. Doktora götürdüm geçmeyince, boğazında kızarıklık olduğunu söyledi çok az, umca solüsyon kullanabilirsiniz dedi. Prospektusunu okudum 1 yaş altı kullNimi onerilmez yaziyor ve bitkisel olmasına rağmen çok fazla yan etki var. Korktum ve kullanmadım. Ne önerirsiniz? Aranızda kullanan var mı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Ağustos 2026 21:48
Merhaba,
Boğaz kızarıklığı ve burun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Burnun tıkanması ve nefesin hırıltılı olması, bebeğinizi rahatsız ediyor olabilir.

Doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda hareket etmenizi öneririm. Şu anda kullanabileceğiniz birkaç yöntem var:

1. Nemlendirici: Bebeğinizin odasında nemlendirici cihaz kullanarak havanın nem seviyesini yükseltebilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir.
2. Saline damla: Serum fizyolojik gibi saline damlaları kullanarak bebeğinizin burun tıkanıklığını açabilirsiniz.
3. Doktorunuzun önerdiği ilaçlar: Eğer doktorunuz başka bir ilaç önerdiyse, onun kullanımını ihmal etmeyin.
4. Bitkisel yöntemler: Bitkisel solüsyonlar kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Bazı bitkisel yöntemler, bebekler için uygun olmayabilir.

Umarım, bebeğinizin durumu kısa sürede düzelir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir