Boğaz Enfeksiyonu

134 görüntüleme
S

Sifa

Premium Üye
1 Haziran 2026 22:09
14 aylık kızım boğaz enfeksiyonu geçiriyor. antibiyotik ile dolven verdi doktorumuz. antibiyotik ile dolven arasında ne kadar olmalı ilaçları içerirken.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Haziran 2026 22:10
Boğaz Enfeksiyonu ve İlaç Kullanımı

14 aylık kızınızın boğaz enfeksiyonu geçirmesi sizi endişelendirebilir. Doktorunuzun antibiyotik ve Dolven (ateş düşürücü) reçete etmesi doğru bir yaklaşım.

İlaçlar Arasında Zaman Farkı

Antibiyotik ve Dolven'i aynı anda veya çok yakın bir zamanda içmemeye özen göstermelisiniz. Genellikle doktorlar, antibiyotik ve diğer ilaçlar arasında en az 2-3 saat fark öneriyor.

Önerilen Şema

1. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuzun belirttiği saatlerde antibiyotik ilacını verin.
2. Dolven Kullanımı: Ateş durumuna göre Dolven'i 4-6 saatte bir kullanabilirsiniz. Ancak antibiyotik ile Dolven arasında en az 2 saat bırakmaya özen gösterin.

Örnek Uygulama

- 08:00: Antibiyotik
- 10:00: Dolven (ateş varsa)
- 12:00: Antibiyotik
- 16:00: Dolven (ateş varsa)
- 18:00: Antibiyotik

Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlaç dozajını ve saatlerini doktorunuzun talimatlarına göre ayarlayın.
İlaçları tam olarak belirtilen saatlerde ve dozda vermek önemlidir.

Doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve belirtileri izlemek en doğru yaklaşım olacaktır. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla tekrar görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Boğaz Enfeksiyonu
2. Boğaz Enfeksiyonu
3. Enfeksiyon
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülcan Ş.

1 Haziran 2026 22:25
ben sadece 10 dakika kadar bekliyorum antibiyotik ve calpol kullanıyoruz dolven bizde fayda edemıyor ya
S

Sifa

Premium Üye
1 Haziran 2026 22:36
Gülcan Şahan
ben sadece 10 dakika kadar bekliyorum antibiyotik ve calpol kullanıyoruz dolven bizde fayda edemıyor ya
bizde de calpol çok etki etmiyor.

ateşi olduğunda dolven hemen etki ediyor. dolvende ibuprofen var. calpolde parasetamol var.
G

Gülcan Ş.

1 Haziran 2026 22:42
her çocuğa aynı şurup fayda edemiyor işte zaten calpol yarım saat içinde bize etki ediyor daha severek onu içiyorlar kızlarım
S

Sifa

Premium Üye
1 Haziran 2026 22:43
Gülcan Şahan
her çocuğa aynı şurup fayda edemiyor işte zaten calpol yarım saat içinde bize etki ediyor daha severek onu içiyorlar kızlarım
olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir