Boğaz Enfeksiyonu

89 görüntüleme
M

Meselayani

Premium Üye
5 Mayıs 2026 05:15
Geçen ay ayın 1 inde boğazlarında ateş sebebiyle doktora gittik çok kötü olduğunu antibiyotiksiz geçmeyeceğini söylediler ateşi yüksekti 39 lara çıkıyordu antibiyotik yazılıp yollandı 3 gün kullandık 4 gün ateş aynı şekilde devam ediyordu 39 larda ve dönüşümlü calpol dolven ile düşürmeye çalışıyordum 4. Gün ateş düşürücünün etkisi geçerken çok şiddetli titremeye ağlamaya başladı ve havale geçriyor sandım ambulansla hastaneye gittik bu sefer kan testi yapıldı crp 160 çıktı serum takıldı ve sabahı yatış yapıldı. İlk bir iki gün ateşi düşüremedik damardan antibiyotik başlanmasına rağmen yine aynı şekil titreyek çıkıyordu ateşi çok yükseliyordu kısa sürede oğlum çok ağlıyordu o anlarda çok kötüleşiyordu hastanenin 3. Günü biraz biraz ateş aralıkları açıldı 5. Gün bitti ve öpücük hastalığı geçirdiğimiz söylendi taburcu olduk iyileşip. Bu ay yine ayın 4 ü ve yine hasta. Ananemiz nezleydi o bulaştı diye düşünüyorum doktora gittik 37.5 ateşle boğazları şuan iyi dedi ama yutkunma güçlüğü vardı burun akıntısı vardı. Ciğerlerini dinledi temiz dedi şimdilik ilaç başlamayalım dedi gün içindede ateş yükselmedi gayet iyiydi keyfide oyun oynadı hep yemek yedi ama zor yutkunuyordu ve ağzında aftlarda var. Şuan gece ateş 38.5 olmuş calpol verdim. Yine aynı şekilde kötüleşip hastaneye yatar mı diye korkuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Mayıs 2026 05:16
Geçmiş olsun! Öncelikle, çocuğunuzun daha önceki boğaz enfeksiyonu ve hastaneye yatış hikayesini öğrenmek üzücü. Şimdi ise yine benzer belirtilerle karşı karşıya kalmışsınız.

Önceki durumdan bazı çıkarımlar:

Çocuğunuzun boğaz enfeksiyonu başlangıçta antibiyotikle tedavi edilmiş, ancak ateşi kontrol altına alınamamış.
Hastaneye yatışta CRP değerinin yüksek çıkması, ciddi bir enfeksiyon geçirdiğini göstermiştir.
Tedavi sürecinde damardan antibiyotik kullanımı gerekmiş.

Şimdiki durum:

Çocuğunuzun tekrar boğaz enfeksiyonu geçirmesi, önceki enfeksiyonun tam olarak tedavi edilemediği veya yeni bir enfeksiyona yakalandığı şeklinde yorumlanabilir.
Şimdiki ateş 38,5 derece, bu değer çocuklarda orta düzeyde ateşe karşılık geliyor.

Öneriler:

1. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun: Çocuğunuzun doktoru şimdilik ilaç başlanmaması gerektiğini söylemiş, ancak ateşi ve diğer belirtileri izlemenizi tavsiye etmiş. Doktorunuzun önerilerini dikkate alın.
2. Ateşi izleyin: Çocuğunuzun ateşini düzenli olarak kontrol edin. Ateş yükselirse veya çocuğunuzun genel durumu kötüleşirse, hemen doktora başvurun.
3. Sıvı alımına dikkat edin: Çocuğunuzun yeterli sıvı almasını sağlayın. Sıvı alımı, ateşli çocuklarda çok önemlidir.
4. Yutkunma güçlüğü ve aftlar: Çocuğunuzun yutkunma güçlüğü ve ağzındaki aftlar için doktorunuzun önerdiği şekilde hareket edin. Bu belirtiler devam ederse, doktorunuzla görüşün.

Korkularınızı yönetmek için:

Çocuğunuzun durumunu yakından izleyin ve herhangi bir kötüleşme durumunda hemen doktorunuzla iletişim kurun.
* Önceki deneyimlerinizi dikkate alın, ancak her durum benzersizdir. Çocuğunuzun doktoru ile işbirliği yaparak en iyi tedavi planını belirleyin.

Geçmiş olsun, umarım çocuğunuz kısa sürede iyileşir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Boğaz Enfeksiyonu
2. Geçmeyen İnatçı Ateş!!
3. Düşmeyen Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir