Boğaz Enfeksiyonu

113 görüntüleme
B

Betül N.

2 Temmuz 2025 18:45
Kızım Kreşe başlayalı 2 ay oluyor fakat hep bir hastalık içindeyiz.Ya boğaz enfeksiyonu ya ateş yada ishal.Ne zaman geçecek bilmiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

2 Temmuz 2025 18:55
Deneyimli olan annelerimizden cevap bekliyorum. Sadece şunu hatırlatmak isterim; kreşlerde geçirilen hastalıkların %90’dan daha fazlası virüs kökenlidir. Yani basit bir hesap yaparsak on kez hasta olduğunuzda bir seferinde antibiyotik kullanmanız düşünülebilir. Eğer bu orandan daha fazla antibiyotik kullanmışsanız sık hasta olmasının bir diğer sebebi de çocuğunuzun bağışıklığı ile ilgili sorun olması olabilir. Yani çocuğunuz da hiçbir sorun olmamasına rağmen flora geliştiremediği için sık hasta oluyor olabilir…
B

Betül N.

2 Temmuz 2025 18:56
Ne yapmamız lazım hocam.Kreşe devam edelim mi ?
E

Esra Ş.

3 Temmuz 2025 10:35
Benim kızım da sürekli boğaz enfeksiyonu geçiriyor. Şuan 27 aylık. En son 15 haziranda olmuştu ve dün tekrar ateşlendi boğazı kırmızı. Antibiyotik vermeli miyim ? Vermezsem süreç nasıl ilerler.
B

Betül N.

3 Temmuz 2025 10:42
Antibiyotikden önce vocalzone sprey verdi doktorumuz sonrasında kızım ağzını tutarak ağladığı için antibiyotik başladık augmentin es.Sabah 1 akşam yarım ölçek.Bi muayene olmasında fayda var
H

Hatice N.

4 Temmuz 2025 20:12
Bizde öyleyiz sürekli boğaz enfeksiyonu oluyor benm oğlumda 23 aylık kreşe gidiyor sık sık hasta oluyor hep enfeksiyon
B

Betül N.

4 Temmuz 2025 20:13
Çok geçmiş olsun
G

Gül Ö.

5 Temmuz 2025 18:08
kızımın ateşi var ama kulaktan ölçtüğümüzde 38.3 alından ölçüldüğünde 36.5 niye böyle bir fark var 8 aylık hiç diş çıkarmadı evde ateş düşürücüye başladım acaba doktora götürmem gerekiyormu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir