Böbrek Genişlemesi

52 görüntüleme
C

Ceren G.

20 Mayıs 2026 09:41
Merhaba bebeğim 48 günlük böbreğinde genişleme var denildi daha önce başına gelen var mı acaba kendiliğinden geçer mi bilgilendirebilir misiniz ?
G

Gülcannn

Premium Üye
20 Mayıs 2026 10:12
Bize 19. haftada detaylı ultrason sırasında 2 böbrekte de genişleme olduğu söylendi. Erkek bebeklerde oluyormuş. Doğana kadar sınırda devam etti. Doğdu kontrol ettirdik. Doğumdan öncekine göre daha da geniş çıktı. En başta biraz korkmuştum ama doktorumuz geçer dedi. Böbreğe kaçak olmasın ve genişleme tetiklenmesin diye 3 buçuk aylıkken sünnet oldu. Şimdi de 4 ayı geçtik böbrek tamamen normale döndü. Takip gerekiyor sadece. Erkek çocuksa erken sünnet diyor çoğu doktor. Geçmiş olsun.
F

Fatma S. ..

20 Mayıs 2026 10:56
Bizde de var 3 ayda bir gidip ultrason çektiriyoruz idrar tahlili veriyoruz. Erkek bebeklerde oluyormuş. Gülcan hanımın dediği gibi sünnet öneriliyor onun dışında takip ediyorlar böbreğe kaçak var mı yada büyüme devam ediyor mu diye
C

Ceren G.

20 Mayıs 2026 10:59
Gülcannn💫
Bize 19. haftada detaylı ultrason sırasında 2 böbrekte de genişleme olduğu söylendi. Erkek bebeklerde oluyormuş. Doğana kadar sınırda devam etti. Doğdu kontrol ettirdik. Doğumdan öncekine göre daha da geniş çıktı. En başta biraz korkmuştum ama doktorumuz geçer dedi. Böbreğe kaçak olmasın ve genişleme tetiklenmesin diye 3 buçuk aylıkken sünnet oldu. Şimdi de 4 ayı geçtik böbrek tamamen normale döndü. Takip gerekiyor sadece. Erkek çocuksa erken sünnet diyor çoğu doktor. Geçmiş olsun.
Bebeğim kız hamileyken birşey yoktu dün genel kontrol vardı o şekilde öğrendik ilk defa duyduğum için korktum açıkçası
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir