Böbrek Genişlemesi
105 görüntüleme
E
Elif Ü.
20 Mart 2026 08:20
Bebeğim anne karnındayken sol böbreğinde genişleme vardı bebeğim şuan 5 ay 9 günlük doğduğu günden beri düzenli takibe gidiyoruz cuma gününden beri idrarında bir azalma farkettim tit ve idrar kültürü verdik titte birşey yoktu idrar kültüründe klebsiekla oxytoca 80000 gibi bir üreme vardı kendi doktorum antibiyotik dedi lakin tahlil berdiğimiz gün den sonra haftasonuna girdik ve bu süreçte idrarında bir koku oldu yoğun bir baharat kokusu gibi bebeğim anne sütü almıyor sadece hipoalerjenik mama alıyor inek sütü alerjisi dolayısıyla antibiyotik kullnmak istemediğimden tekrarladık tahlilleri tekrar bir üriner us yaptırdık sol böbreğinde 7 mm genişleme tit 12 lökosit çıktı kültür henüz çıkmadı doktorumuz henüz dönüş yapmadı antibiyotik ne kullanmalıyız böbrek genişlemesi için nasıl bir yol izlememiz lazım
D
Devran ..
20 Mart 2026 11:51
Merhaba benimde oğlum anne karninda genişleme oldugunu ogrendim dogduktan sonra doktorlara dedim bakıldı ve nefroloji largopen kullanman gerektigini söyledi daha 5 gunluktu baslati doktor duzenli tahlil verdik uftrasiyon böbrek singrafisi ve ilacli böbrek flimi (IVP) çekildi idara verdik 9 aylikken kontrolinde ilacı kesti onu ben dedim simdiye kadar bi sorum yasamadim 9 aydir antibiyotik kullanıyoruz bu sefer de böyle antibiyotiklede kendim cocuguma zar veirsem korkuyorum 9 ay ne demek doktorda tamam keselim artık diyip bıraktırdı sag böbrek %72 sol%28 çalıyor 6 ayda bi kontrol doktor Allah'tan olmus biri büyük biri küçük olabilir dedi hayati boyunca hiç bir sorunda yaşayamaya bilir dedi 5 yaşına kadar takibli Olcan dedi
G
Güler T. ..
20 Mart 2026 16:27
Benim oğlumda böbrek genişliği ile doğdu daha 1 haftalıkken çocuk üroloji gittik koruma amaçlı largopen başlandı. Bu rahatsızlıkta enfeksiyon geçirmemesi gerekli o yüzden düşük doz veriyorlar zaten. Doktorunuza güvenin ve ilacını düzenli verin. Ateşli hastalık geçirmesi daha kötü birşey. Geçmiş olsun inşallah.
E
Elif Ü.
25 Mart 2026 07:41
Evet ama bebeğim 5 aylık şimdiye kadar hiç antibiyotik başlanmamıştı birde dediğiniz gibi largopen de vermiyorum nefroloji dahil bir çok çocuk doktoruna gittim sabit doktorumuz dışında hiçbiri bu ilacı başlamadı
E
Elif Ü.
25 Mart 2026 07:42
Bebeklerinize acil şifalar diliyorum inşallah tez zmanda sağlıklarına kavuşur yavrularımız 🙏🏻
M
Merve A.
4 Nisan 2026 00:47
Biz bu rahatsızlık yaklaşık 1 buçuk yıldır uğraşıyoruz antibiyotik hiç korkmayın doktorunuzun dediği antibiyotik direkt başlayın kızım iki aylıktan beri antibiyotik kullanıyor iki kez kapalı ameliyat bir kez açık ameliyat geçirdi şu an 17 aylık doktorlar sizin için en iyisini söyleyecektir ilk başlarda Largo pen kullandırıyorlar daha sonra vücut bunu bağışıklık haline getiriyor ve diğer antibiyotikleri kültür testinize göre verecektir
M
Merve A.
4 Nisan 2026 00:48
Birbirimize yardımcı olmamız adına bir WhatsApp grubu kurduk katılmak isterseniz iletişime geçeriz
E
Elif Ü.
4 Nisan 2026 00:56
Evet sevinirm sizede çok geçmiş olsun tez zmaanda bebeklerimiz sağlıklarına kavuşur inşallah sizin bebeğinizin böbrek genişliği kaç mm acaba
H
Hatice B.
5 Nisan 2026 01:51
Benim oğlumda da böbrek genişlemesi var anne karnında tespit edildi 5 ay 1 haftalık ilk 3 ayında her ay kontrol edildi küçülme görüldüğü için 3 ayda 1 kontrol verildi. 3 hafta sonra kontrolü var ve şu an iye oldu. Desefine iğne kullanıyoruz. Böbrek genişlemesi olan bebeklerde iye riski daha yüksek oluyor dedi doktorumuz. Böbreğe zarar vermeden en hızlı şekilde iğneyle çözeriz dedi.