Blw Yapmiyor

139 görüntüleme
S

Seher T.

24 Nisan 2026 01:52
10 gun sonra 10 aylik olmak üzereyiz ama eline birsey verdiğim zaman ağzına kendi götürmüyor oyuncak ve elini yiyor ama yiyecek götürmüyor kafa sallaması otizimden korkuyorum deneyimi olan var mi bu konu hakkında cok.endişe ediyorum
S

Sifa

24 Nisan 2026 02:11
kafa sallaması nasıl her kafa sallama otizm dersek kafayı yeriz. kızım 10 aylıkken kafa salliyordu sağa sola ama hani bir şeye tepki vereceği zaman mesela ben hayır derken kafa sallıyorum benden öğrenmiş galiba hayır derken o da sallıyordu. ya da yemek yerken sanki istemediğini ifade için sallıyordu. sanki oyun yapmış gibiydi. kafa sallamasi konusunu detaylandirmaniz lazım ne zamn nerede her zaman mi ya da istemediğini belirtmek için mi acaba ya da durup dururken mi veya belirli aralıklarla sürekli mi? benim kızım 1 yaşında blw hala oturmadı yeni öğrendim yarım dil bağı varmış yutkunmada zorluk çektik şüphelendim çocuk cerrahına götürdüm oyle ogrendim. kackere doktora kontrol amaçlı gittik biri de bu çocukta dil bağı var demedi. puturluye yeni geçtik sayılır hala oguruyor arada.
S

Seher T.

24 Nisan 2026 02:15
Sifa
kafa sallaması nasıl her kafa sallama otizm dersek kafayı yeriz. kızım 10 aylıkken kafa salliyordu sağa sola ama hani bir şeye tepki vereceği zaman mesela ben hayır derken kafa sallıyorum benden öğrenmiş galiba hayır derken o da sallıyordu. ya da yemek yerken sanki istemediğini ifade için sallıyordu. sanki oyun yapmış gibiydi. kafa sallamasi konusunu detaylandirmaniz lazım ne zamn nerede her zaman mi ya da istemediğini belirtmek için mi acaba ya da durup dururken mi veya belirli aralıklarla sürekli mi? benim kızım 1 yaşında blw hala oturmadı yeni öğrendim yarım dil bağı varmış yutkunmada zorluk çektik şüphelendim çocuk cerrahına götürdüm oyle ogrendim. kackere doktora kontrol amaçlı gittik biri de bu çocukta dil bağı var demedi. puturluye yeni geçtik sayılır hala oguruyor arada.
Yapacağı zaman belli olmuyor bugün gece uykuya dalmadan önce yapti ben hayir dedikçe gülüp yapmaya devam ediyor blw ye gelince pütürlü gida yiyebiliyor öğürmez kolay kolay ama neden eline birsey verdiğimiz götürmüyor
S

Sifa

24 Nisan 2026 02:21
Seher Tas
Yapacağı zaman belli olmuyor bugün gece uykuya dalmadan önce yapti ben hayir dedikçe gülüp yapmaya devam ediyor blw ye gelince pütürlü gida yiyebiliyor öğürmez kolay kolay ama neden eline birsey verdiğimiz götürmüyor
oyun yapmış ya korkmayın bence kızım da yapar hala . hayır der kafa şallar birbirimize bakıp güleriz. siz de oyuna çevirin. tepki verirseniz sürekli yapıp dikkatinizi çekmeye çalışır. kızımda bir ara sürekli kafasını duvara vuruyordu. ben de o zaman korkmuştum. birkaç kişiye sordum onlarınki de yapmış. en sonunda dikkat çekmek için yaptığını öğrendim . tepki vermedikçe azaldı. elindekini ağzına götüreceğini bilmiyordur belki farklı geldiği için. biz blw ile başlamadık anam babam usulü verdim 1 yaş ben yiyecem diyor şimdi blw yapiyorum.
S

Seher T.

24 Nisan 2026 02:26
Kafa sallamayı okadar takılmadım aslında ağzına birsey goturmemesine cok takılıyorum sizin ki kaçınca ayda basladi yemeye
S

Sifa

24 Nisan 2026 02:38
anne sütü ile besleniyor. mama vermiyorum hiç. yani 7. aylarda yüz de 85 anne sütü idi. maksad tattırmak yani. benim kızım sosyal medyadaki gibi öyle hiç öğün yapmadı. daha yeni yeni anne sütü ile ek gıda yarı yarıya eşitler. 7 aylarda emiyor diye yemediği günleri sorun etmedim nasıl olsa emiyor kilo alımı da iyi dedim ama kilo alım hizi yavaşladi biraz. normal olduğunu söylediler takmadım. yumurta tadimimiz tam bir facia idi. yumurta yediği günun gecesi uykudan uyandı büyük insan gibi bütün mideyi boşalttı. o zaman zorlamanın ters teptigini bebeğimin hazirbulunusluk haline göre hareket etmem gerektiğini kabul ettim. bu arada yumurta alerjisi yoktu. haslamasini sevmediği için kusmus. pişirme şeklini değiştirince yemeye devam etti
S

Sifa

24 Nisan 2026 02:46
Sifa
anne sütü ile besleniyor. mama vermiyorum hiç. yani 7. aylarda yüz de 85 anne sütü idi. maksad tattırmak yani. benim kızım sosyal medyadaki gibi öyle hiç öğün yapmadı. daha yeni yeni anne sütü ile ek gıda yarı yarıya eşitler. 7 aylarda emiyor diye yemediği günleri sorun etmedim nasıl olsa emiyor kilo alımı da iyi dedim ama kilo alım hizi yavaşladi biraz. normal olduğunu söylediler takmadım. yumurta tadimimiz tam bir facia idi. yumurta yediği günun gecesi uykudan uyandı büyük insan gibi bütün mideyi boşalttı. o zaman zorlamanın ters teptigini bebeğimin hazirbulunusluk haline göre hareket etmem gerektiğini kabul ettim. bu arada yumurta alerjisi yoktu. haslamasini sevmediği için kusmus. pişirme şeklini değiştirince yemeye devam etti
7. ay goturememesi bence normal. daha algısı yeni açılıyor daha doğrusu yeme tatma. 6. ayda tadım yaptirdigim ve yediği herşeyi 8. ayda tadini beğenmedi ve reddetti. şuan yediklerini tad algısı geliştikçe reddedecegi günler de olacak.
S

Sifa

24 Nisan 2026 02:54
sizi yemek masasında yemek yerken görsün izlesin yediklerimizi ağzınıza götürürken takip etsin gözüyle bir süre. aaa bunlar özellikle oturup ağıza götürülen seylermis desin. önüne koy elinizle ağıza götürmeyi göster hop yapsın diye beklemek yorar. anneyiz yapan bebekleri görünce bizimki niye yapmıyor diyoruz hazır değildir. sabırla göstermeye devam...
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir