Blw
86 görüntüleme
S
Sena S.
14 Nisan 2026 23:23
Arkadaşlar bebeğim 9 aylık oyuncak kumanda vs gibi şeyleri direkt ağzına sokan çocuk önüne yemek koyduğumda eliyle oynayıp tiksinir gibi yapıp yere atıyor sosyal medyada bakıyorum 6 aylık bebeler bile pankekleri götürüyor ben ne denediysem alışmadı ya sebze meyve haşladım verdim pankek yaptım önüne küçük küçük parçaladım koydum parmağıyla tutuyor oynuyor yere atıyor karşısında bende yiyorum ya da elini ağzına götürmesini teşvik ediyorum yok olmuyor acaba bazı bebekler Blw bebesi değil mi ya pes mi etmeliyim tavsiye ettiğiniz metod var mı?
F
Fahriye ..
14 Nisan 2026 23:46
Merhabalar öncelikle hiç canınızı sıkmayın. Benim kızımda 11 aylık hala pankek yiyemiyor çünkü 3 adet dişi var ya da meyve yiyemiyor çünkü o kadar da iyi ezemiyor. Bazı videolar can sıkıcı gerçek üstü. Sabırlı olun sabırla her gün öğünlerini önüne koyun. Kilo probleminiz yoksa biraz aç kalabilir beslenme olayının anne sütü ya da mama dışında da olabileceğini anlasın. Yemek yedikten sonra ya da siz verdikten sonra diyelim ki yemedi aç olduğunu bilseniz bile mama ya da anne sütü vermeyin çünkü bu sefer de yemek yemesem bile karnım doyuyor diye düşünüyorlar. Taktik değiştirin asla yalvaran anne olmayın yemiyorsa kendisi bilir önüne yemek geldiğinde yemeyi kendisi seçmeli ben bu yöntemleri denedim işe yaradı hala sabah 1 tam yumurta ya da 3 5 pankek yemiyor ama yeterince yiyor şuan.
S
Sena S.
14 Nisan 2026 23:52
Merhabalar öncelikle hiç canınızı sıkmayın. Benim kızımda 11 aylık hala pankek yiyemiyor çünkü 3 adet dişi var ya da meyve yiyemiyor çünkü o kadar da iyi ezemiyor. Bazı videolar can sıkıcı gerçek üstü. Sabırlı olun sabırla her gün öğünlerini önüne koyun. Kilo probleminiz yoksa biraz aç kalabilir beslenme olayının anne sütü ya da mama dışında da olabileceğini anlasın. Yemek yedikten sonra ya da siz verdikten sonra diyelim ki yemedi aç olduğunu bilseniz bile mama ya da anne sütü vermeyin çünkü bu sefer de yemek yemesem bile karnım doyuyor diye düşünüyorlar. Taktik değiştirin asla yalvaran anne olmayın yemiyorsa kendisi bilir önüne yemek geldiğinde yemeyi kendisi seçmeli ben bu yöntemleri denedim işe yaradı hala sabah 1 tam yumurta ya da 3 5 pankek yemiyor ama yeterince yiyor şuan.
G
Gks.ky
15 Nisan 2026 00:43
Benim bebeğim de 11 aylık olacak ama kendi eliyle yemiyor. Emziğini oyuncaklarını ağzına götürüyor ama yemeği götürmüyor. Bende bir sıkıntı mı var diye doktora sordum oyuncaklarını falan götürebiliyorsa ağzına sorun yok dedi. Baştan beri ben yedirdiğim için öyle alıştı sanırım
R
Rabia İ.
15 Nisan 2026 11:12
10 aylık benim oğlumda yemiyor her şeyi ağzına koyar yemek koymaz, bir de tv karşısında anca ben yedirebiliyorum diğer türlü onu da yemiyor pes ettim ben illaki ilerde yiyecekler diye düşünüyorum