Bitmeyen Mama Reddi

114 görüntüleme
M

Melek T.

16 Ağustos 2025 22:44
Herkese merhaba. Kızım şuan 7 aylık. İlk üç ay anne sütü+mama şeklinde ilerledik. 4. Ayda mama reddi başladı kesinlikle uyanıkken bir damla mama içmez, içiremiyoruz. Ek gıdaya başladık bir ay önce tadımlardan sonra doktorunun söylemesiyle yavaş yavaş tariflere geçtim. Günü gününü tutmuyor bazen severek yiyor bazen ağzını kesinlikle açmıyor.
Biberonumuz en başından beri aynı Philips avent. (Uçlarını ayına göre değiştiriyorum)
Demir damlası üç kez başladık ancak mide bulantı refleksi yaptığı için devam etmedik.
Böyle ısrarcı mama reddi yaşayan varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Z

Zeynep Ö.

18 Ağustos 2025 01:49
Lütfen yardım edin kızım 5 aylık 3 aydır mama yemek istemiyor piyasadaki bütün mamaları ve biberon başlıklarını denedik malesef çözüm olmuyor bir ara ağzında aft çıkmıştı geçti ama sorunumuz asla çözülmüyor. İlk 2 ay her öğünde 100cc mama içip doymayan bebeğim şimdi uyanıkken ağzına mama almıyor yattığındada 5-10cc çekip bırakıyor 100cc lik mamayı bittirebilmek için belki 50 kere uğraşıyorum artık dayanamıyorum mama verince uyurken bile başını sağa sola çevirip duruyor lütfen yardım edin psikolojim bozuldu artık nerede hata var lütfennn
Seda Ö.

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 02:17
Uykuda verin mamayi
Disari cikin
Ayakta gezerek vermeyi deneyin
Birde doktor izin verirse irmik pirinç unu vb. Deneyin.
Z

Zeynep Ö.

18 Ağustos 2025 06:37
Uykudada çok az alıyor gece açlıktan uyanıyor ama mama veriyoruz almıyor, ilk başta gezdirip hoplatınca alıyordu şimdi onuda almıyor, kaşık mama denedim onuda istemiyor öğürüyor aç olduğunu biliyorum ama hiç bir şey yapamıyorum tükendim ona bakıp üzülüyorum
H

Halime K.

18 Ağustos 2025 07:02
Lansinoh biberon ve hip mama denedik çok şükür aldı bizde de aynı durumlar oldu
Z

Zeynep Ö.

18 Ağustos 2025 11:34
Lansinoh ilk biberonuydu hippte ilk maması. Devam sütü içmek istemiyor nedenini anlayamıyoruz anne sütüde yokki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir