Bitmek Bilmeyen Gaz

257 görüntüleme
M

Mustafa S.

23 Haziran 2026 13:56
Bebeğim 3 aylık. Her emzirmeden sonra gaz çıkartıyoruz. Gaz masajları yapıyoruz. Bebek gazını çıkarabiliyor. Oldukça fazla çıkarıyor. Fakat bitmiyor. Bebek sürekli ıkınma halinde.

Anne sütü ile besleniyor. Biberon kullanmıyoruz. Anne gaz içeren gıdalar kullanmıyor. Doktor tavsiyesiyle probiyotik kullanıyoruz. Markası trubiotic duo

Bu gaz sıkıntısını nasıl aşabiliriz?
İ

İrem Ü.

23 Haziran 2026 14:04
12 haftalık bebeğim aynı problem bizde de var, acı acı ağlıyor gece 2 kere çığlıkla uyanıyor artık uykunun büyük bir kısmını kucakta geçiriyor ya da birlikte yatıyoruz beşiğe bırakamaz oldum. Kıpır kıpır bacaklar kollat çekili, tummy time vakitni de arttırmaya çalışıyorum 2 farklı damlası var ama.. çocuk doktorları büyüyünce geçecek konusunda hemfikir bakalım
G

Gül Y.

23 Haziran 2026 14:49
Siz yapılacak her şeyi yapmışsınız zaten ek olarak piyanolu oyun matını önerebilirim benim bebeğim ayaklarıyla oynarken gazını da çıkarıyordu iyi geliyordu
M

Mustafa S.

23 Haziran 2026 15:10
Bebeğimde ıkınma var fakat ağlama yok

Piyanolu oyun matı da kullanıyoruz, manuel ana kucağı da kullanıyoruz
N

Neslihan S.

23 Haziran 2026 15:16
Truvbiotic bizde çok işe yaramadı şimdi samsimplex e geçtik biraz daha iyi geldi. Piyqnolu oyun matını sevmedi hiç Bnm oğlum iki aylık,manuel analkucagı da var ama onda da kendi yapmıyor gündüz gaz çıkarıyor ama gece 3 ten sonra ıkınmalarla geçiyor hep
İ

İlknur S.

23 Haziran 2026 15:49
Merhaba benim bebeğim de 12 haftalık. Doğduğundan beri gaz ve uyku problemimiz var . Kolumda uyuyor yerinde uyumuyor asla dalarak uyumuyor hep kıpır kıpır hep sallamam gerekiyor . Gece saat başı uyanıyor emiyor tekrar gaz çıkart yatır 1 saat geçiyor . Bizde tüm her şeyi yapıyoruz aslında çıkarıyorda uykusunun bölünmesini anlamıyorum
İ

İrem Ü.

23 Haziran 2026 16:53
İlknur Süer
Merhaba benim bebeğim de 12 haftalık. Doğduğundan beri gaz ve uyku problemimiz var . Kolumda uyuyor yerinde uyumuyor asla dalarak uyumuyor hep kıpır kıpır hep sallamam gerekiyor . Gece saat başı uyanıyor emiyor tekrar gaz çıkart yatır 1 saat geçiyor . Bizde tüm her şeyi yapıyoruz aslında çıkarıyorda uykusunun bölünmesini anlamıyorum
Ben artık kıpır kıpır olma halini koç burcu olmasına bağlıyorum çünkü emerken bile eli kolu ayağı durmuyor. Ben de yarım saat 40 dk arayla pışpışlayarak uykuya devam ettiriyorum gündüz. Gece gaz sancısı 2 3 kere vuruyor emmeden de sakinleşmiyor. Ben de uyuyakalıyorum emzirirken gazını çıkartmamış da oluyorum gazını çıkartmak için doğrultsam uyanıyor çıkarmasam gaz uyandırıyor. Uyku eğitimi falan hak getire yapışık ikiz gibiyiz
İ

İlknur S.

23 Haziran 2026 17:18
Evet ever asla benim kızım da asla durmuyor . Yatağa koyunca uyanıyor ya da 15 dk sonra uyanıyor bunda ne yapabilirim kucağım da uyuyor
N

Nilay

Premium Üye
23 Haziran 2026 17:28
Anne istediğini yesin annenin gazı bebeğe geçmez. Anne sütüne sadece kafein ve alkol gibi küçük moleküller geçebiliyor. Ama annenin sütü çok ve tazyikliyse gaz yapabilir o zaman da memeyi makaslayarak(yani bir eliyle sıkarak) süt akışını azaltmayı deneyebilir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir