Birlikte Uyuma
147 görüntüleme
B
Beste K.
21 Temmuz 2025 20:10
Bebeğim 16 aylık. Gündüz uykusunu yatağında yapıyor, gece uykusuna yatağında geçiş yapıyor. Gece uyandığında uyutup yatağına yatırırsam sık sık uyanıyor, yanımda yatarsa sabaha kadar aralıksız uyuyor. Birlikte uyumak bana da iyi geliyor, ama çevremdeki tepkiler yanına alıştırdın, ayıramayacaksın şeklinde. Hangisi doğru? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Nisa N. M.
İlk ve Acil Bakım Teknikeri
21 Temmuz 2025 20:17
Benim bebeğim de yanımda daha çok uyuyor . Belki kokunuzun geçtiği bir kıyafeti yastığa ya d atayana geçirmek fayda sağlayabilir. Bir oyun terapistinden birey olmayı öğrendikleri için ayırmak lazım diye dinlemiştim ama haftada 1-2 günün hem size hem ona iyi geleceğini de ekliyordu. Bazı dönemlerde ayrılık kaygıları yüksek olabiliyor o da etkiliyor olabilir mi ?
S
Sinem O.
21 Temmuz 2025 20:21
Merhaba 18 aylik kızım yaklasik 1 yıldır aynı şekilde bizimle yatiyor ve sadece geceleri degil gündüzleri de ayni sekilde oyle ki inanin yatakta bos bulduğum yere kivriliyorum resmen bana da herkes iyi alistirmissin diyor ama bende olaya soyle bakıyorum bir zaman gelecek büyüdüğünde kendi yatağında kendi başına yatacak ve ben o zaman geldiğinde simdi yaşadıklarımı özleyeceğim onun icin içinde bulunduğum anın keyfini çıkarıyorum ne kadar kendi yatağımda istediğim gibi yatamasamda onun suan icin bana ihtiyacı var diyorum 12 yaşında oğlum var o da aynı şekilde bir sure bizim yanımızda yatti simdi kocaman olunca kendi başına yatiyor yani aslında hepsi zamanla geciyor size de naçizane tavsiyem kimseye bakmayin oğluma da aynısını söylemişlerdi simdi ki aklım olsa daha çok yatırırdım büyüyünce o zamanlar özleniyor cunku
B
Büşra K. ..
21 Temmuz 2025 20:29
Merhaba bebeğim 1 yaşına kadar benimle uyudu sonra odasına geçiş yaptık hiçbir sorun yaşamadık bebek alışmaz hiçbir şeye ayrıca bebeğin en doğal hakkı annesini yanında istemek kimsenin dediğine kulak asmayın bence geceleri neden uyanıyor asıl sorun bu acıkıyor mu susuyor mu odası kaç derece atak haftası mı diş mi uyku gerilemesi mi korkuyor mu önemli olan bu soruların cevabı kaliteli uykuyu herkes sever buna bebekler de dahil
B
Büşra K. ..
21 Temmuz 2025 20:30
Bence bebekler hiçbir şeye alışmaz inanın 1 sene benimle uyudu kucağımdan indirmedim alışacak yandın diyenleri hiç takmadım hiçbir şeye alışmadı
G
Gamze
21 Temmuz 2025 20:54
Yav bu çevredekiler de bir biliyor yani sanki çocuk büyütmeyip asker yetiştirdiler evde. Oğlum iki yaşında beşiği yatağımızın yanında 14-15 aylıkken beşiğe bıraktığım gibi uyanınca yanıma gelir yatardı sabaha kadar uyurduk. Üç dört ay yattı böyle sonra ben her seferinde beşiğe koydum alıştı yani. Yanınıza yatmaya alıştığı gibi kendisi uyumaya da alışır bırakın yatsın ya, bidaha ne zaman 16 aylık olacak da birlikte yatacaksınız?🫠
Fatma U.
Uzman Psikolog
22 Temmuz 2025 06:08
16 aylık bebeğinizin gündüz ve gece uykusunu yatağında yapması, ancak gece uyandırılıp yatağına yatırıldığında sık uyanması, yanınızda yattığında ise sabaha kadar aralıksız uyuması, ebeveynler arasında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu durum, bebeğinizin sizinle uyuduğunda kendini daha güvende ve rahat hissetmesinden kaynaklanabilir. Çevrenizden gelen "yana alıştırdın, ayıramayacaksın" gibi tepkiler anlaşılır olsa da, önemli olan sizin ve bebeğinizin iyi hissetmesidir. Eğer birlikte uyumak size iyi geliyorsa ve herkes yeterince dinleniyorsa, bu bir sorun teşkil etmez. Ancak, ileride ayrı yatakta uyuma düzenine geçmek isterseniz, bu geçişi kademeli ve sabırlı bir şekilde yapmanız önemlidir. Bebeğinizin kendini güvende hissetmesini sağlayacak geçiş nesneleri veya rutinler oluşturmak bu süreçte yardımcı olabilir.