Birlikte Konuşalım Birlikte Rahatlayalım 🤗

334 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Kasım 2025 06:50
“Bebeğiniz doğduğunda sizi en çok ne zorladı:
🌙 Uykusuzluk mu
🤱 Emzirme mi
🗣 Çevre baskısı mı?”

👉🏻 Birlikte konuşmak, çoğu zaman en büyük rahatlamadır.

💡 Küçük Bir Öneri: Her zorluğun bir çözümü var.
Uykusuzluk için destek, emzirme için doğru bilgi, baskı için sınır koymak gerekebilir.

📌 Unutmayın; destek almak güçsüzlük değil, güçlenme yoludur.

📞 Bilgi ve Destek için
05060389958
A

Ahsen ..

17 Kasım 2025 15:39
Esenay hanım merhaba benim emzirirken veya süt sağdığım zaman kalp çarpıntım oluyor bi anda oluyor böyle ritmi bozulmuş gibi ve bazen nefesim kesiliyor gibi oluyor ve öksürüyorum. Normal düzenimde yok emzirirken oluyor dediğim gibi. Normal mi yoksa doktora gözükmem gerekir mi?
E

Esra Ö.

17 Kasım 2025 16:52
Merhaba Esenay Hanım. Bebeğim 2,5 aylık. Gündüzleri ara ara, akşamları ise 7-8 arasındaki uyku öncesi emzirmemde çok ağlıyor. Kucağa alınca ya da ana kucağına koyunca iyi, tekrar gazını çıkarıp,gezdirip emzirmeye devam edince yine aynı. Bacaklarını kastığı için gazı var sanıyordum ancak acaba başka bir problemi mi vardır?
N

Naime

17 Kasım 2025 19:42
Doğduktan sonra çevrenin boş konuşmaları can sıkıyor kızım evde kendi kendine oynuyor konuşuyor gülüyor 6 aylık bu arada ama bir yere gittiğimde durmuyor sıkıştırılmaktan yüksek sesle konuşulmasından hoşlanmıyor galiba cevremdekilerde sıkıştırarak seviyorlar bu seferde ağlıyor mızmız oluyor ve çok huysuz bu çocuk diyip canımı sıkıyorlar
N

Nur B.

18 Kasım 2025 01:00
Merhabalar Esenay hanım 9 aylık bebegğim üç dört gün sütüm gayet iyi sonra iki gün felan baya az oluyor acaba neden böyle oluyor çok üzülüyorum böyle olduğunda bebeğim yetemiyorum gibi hissediyorum
G

Gülşah B.

16 Aralık 2025 00:03
Merhabalar Esenay hanım kızım 22 Ocak 2024 doğumlu ben 22 Ekimde kızımı geceleri çok fazla uyandığı gündüz de emmekten artık yemek yiyemediği için sütten kestim öncesinde 10 gün gündüzü bıraktık sadece sabah uyandığında ve gece emdi geceyi bırakmaya geçince yapamadık olmadı kendisi geldi açtı emdi bendedir tavsiye üzerine sabır taşı kullandım 2 defa çok zordu çok sancılı geçti 3. Gününde birde üstüne hasta oldu ama ben en fazla bir hafta sürer diye 3 gün o kadar ağladı geri dönmeyeyim dedim devam ettim vermedim şuan neredeyse 2 ay olacak hala geceleri uyanıyor artık meme diyemeyeceği için mama mama diyor sürekli alıp mutfağa gidiyorum ama bişeyde yemiyor aklı hep memede az öncede uyandı ağlayarak meme meme dedi sonra mamaya çevirdi 2 ay olacak neredeyse bu normalmi zaten ilk bir ay her gece ağlama krizlerine girdi tam 1 ay hergün ağladık birlikte geri dönmek istedim 20. Günde dayanamadım artık ama bu seferde sütüm bitmişti boş memeyi verdim bak artık süt bitti sen bebektin emdin şimdi büyüdün oda gitti dedim zaten hep sevgşyle yaklaştım anlattım sen büyüdün meme bitti diye ama artık dayanamıyorum sütüm de yok ocakta 2yaşına girecek ne yapacağımı şaşırdım bir ara gece mutfak kapanıyor dedim birhafta flan uyandığında mutfağa gitmedim onunla ama bu sefer ağlamalar bitmiyordu bana lütfen yardımcı olurmusunuz çevremde asla bu kadar uzun süren yok hazır mı değildi ben yanlış mı yaptım bu vicdan azabı beni hasta edecek gerçekten iyi değilim ne yapacağımı bilemiyorum @Esenay Çıtır
G

Gülşah B.

16 Aralık 2025 12:08
@Esenay Çıtır 🙏
G

Gülşah B.

17 Aralık 2025 07:04
Ama hiç cevap vermiyorsunuz 🥺🥺 @Esenay Çıtır
S

Seda Ö.

17 Aralık 2025 19:26
Merhabalar @Esenay Çıtır göğüsümde egzama çıktı emzirmeye devam etmeliymiyim doktor egzama kremi verdi
Y

Yeliz A.

20 Aralık 2025 04:40
Esenay hanım merhabalar 3 aylık bi bebeğim var. 3500 gram doğdu en son geçen hafta 7 kilo olmuştu sadece anne sütü alıyor. Ama bu aralar memelerim aşırı yumusak geceleri sertleştiğide oluyor sağıyorum sertleştiğinde 60-90 cc arası süt cıkıyor tek memeden. Ama gündüzleri bebeğim cogunlukla memede olduğu için memelerim yumusak. Yumuşak olması sütün az olduğu anlamınamı gelir? Bebeğime sütün yetmediğini nasıl anlıcam
S

Selin T. ..

21 Aralık 2025 01:43
Emzirme çok zorladı sütüm gittikçe azaldı şimdi 3 saatte bir sağım yapıyorum ,60 CC çıkıyor.Emzirmek çok zorlaştı tutmuyor fln
E

Elif D. A. ..

21 Aralık 2025 03:24
@Yeliz Aktaş benim de sizin gibi 3,5 aylık bebeğim var . Kilosu 7.300 . Dediğiniz durum bazen ben de de oluyor . Göğüs yumuşak tamamen sönük olabiliyor. Ama bebeğim emerken yutkunmasini takip ederek kaç çekişte süt geliyor onu anlayıp, sütün olup olmadığını anlıyorum. Bazen göğüsler yumuşak olsa bile iyi süt gelebiliyor kendimden biliyorum. Süt depolanması için SSabah kahvaltınızı kesinlikle atlamayın. Bol bol su tüketin, geceleri emzirmeye kalkınca en az bı iki bardak su içmeye çalışın. Maden suyu da sütü arttırır deneyebilirsiniz. Stres yapmayın, stresde etkiliyor kendimden biliyorum. Bebeğinizin kilosu ayına göre gayet iyi :) . CC hesabı yapıp stres olmayın derim. Bebeğinizin günlük çişli bez takibini yapıp da doyup doymadığını anlayabilirisniz .Bebeğiniz huzurluysa ve emme konusunda doymayıp mızırdanmıyorsa , siz de stres yapmayınız , sütü arttıracak şeylere yöneliniz :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir