Bir Günlüğüne Anne Olmasam Keşke

124 görüntüleme
A

Afra K.

7 Ocak 2026 20:02
Bunu söylüyor musunuz kendinize hiç? Keşke tek bi gün sadece ben olsam anne olmasam o gün diye.. Gerçekten o kadar yoruldum ki ağlama çığlık duymaktan. Uyuyamamaktan, doğru dürüst yemek yiyememekten. Kapı açık tuvalet yapmaktan. Bebeğim 8 buçuk aylık günde yarımşar saatlik (bazen daha kısa) uykusu var akşam olunca bi bebek 8-9 gibi uyur değil mi saatlerce oynamış yorulmuş bi bebek emince uyur normalde. Benimki uyumuyor. Saat 9 oluyor uykusu geliyor emziriyorum uyumuyor babası sallıyor uyuyor sonra tekrar uyanıp ağlıyor. Gece zaten yetmişbeş kere uyanıyor o allahın emri. Tükendim o kadar mutsuzum ki. Biraz yüzüm düşse yeter artık desem eşim hemen o bebek o bilmiyor ona niye kızıyorsun diye beni suçluyor. Uykusuzluk ve yorgunluktan beynin sürekli tetikte olmasından iq seviyem düştü entelektüel yetilerimi yitirdim resmen. Biliyorum önümde beni bekleyen dahs zor günlervar. Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Şarj olma şekillerinizneler 20-30 dk bile bana iyi geliyor dediğiniz şeyler var mı? Delirmek üzereyim..
N

Nurten

7 Ocak 2026 20:08
Ahh canım benim her anne hemen hemen aynı şeyleri yaşıyor.mutlaka bebeğinle dışarı çıkıp temiz hava al. Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil, her şeye yetişmek zorunda değilsin, sen de bir insansın mükemmel olamazsın. Bazen isyanın en uç noktalarda olacak bazen daha sessiz olacak. Yalnız başına büyütüyorsan büyüklerin yanına arada bir git, arkadaşlarını davet et bazen. Zor hem de çok yeter ki sağlığınız hep iyi olsun bebeğinle bu günleri atlatıcaksın. Bol bol dua et kendine ve bebeğine. Rabbim gönlüne bebeğine ferahlık versin.
M

Merve ..

7 Ocak 2026 20:12
Böyle düşünmekte Çok haklısınız benim iki çocuğum var bu dediklerinizi ilk çocuğumda yaşadım hele ki hiçbir şey bilmeden büyütmek daha Zor gelir. Ben kızıma uyku eğitimi alarak geçirdim bunu ve ozmn daha da bilinçli oldum ve iyi kide almışım diyorum.şimdi ise 5aylık oğlum var kızıma nazaran daha sakin(kolik vs değildi). Çaresiz hissetmekte haklısınız eşiniz destek olursa daha kolay olur tek başınıza markete gitmek bile sizde iyi gelecektir.sizin stresli olmanız bebeğe de geçecek ve o da daha huysuz edecektir. Geçiyor bu zor günler inşallah sizde kendinizi daha iyi hissedersiniz
H

Handan G. Ö.

7 Ocak 2026 20:13
O kadar haklısın ki. Çok yoruluyorum gün içerisinde ve akşam eşimin gelmesini 14 gözle bekliyorum. Bakmasını geçtim havamız değişse bile yetiyor ki kendi kendime başka bir odada tek kalmak istiyorum. Tabi bilmiyorum bebeğin çok zor olabilir her bebek bambaşka bir dünya ama daha zorlasmayacak. 11 aylık kızım henüz ama dönüp geriye bakınca anlıyorum ki her dönemin zorluğu kendine ve en zor daha zor diye bir dönem yok. 8.ay zorlamisti şimdi de başka zorluyor. İmkanım olursa eşim geldikten sonra 20 30 dk dışarı çıkmak rahatlatıyor beni
S

Safiye Ş. ..

7 Ocak 2026 20:13
Bende inanin ayni durumdayim ve ayni seyleri söylüyordum az önc, benimde bebegim 11 aylik diş cikariyor yani böyle bir mizmizlik aglama yok.
Ztn dogdugunda da kolikti 7 aya kdr 7 aydan sonrada diş
İşte evde deliriyorum resmen
Bi kaç gündür kaynanama geldim kaliyorum az da olsa vucud dinleniyor. Kafama hala ayni eve gidicem yine yanliz olcaz napcam, resmen evimden yanlizliktan korkar oldum
B

Buket ..

7 Ocak 2026 20:15
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benimki de 8 buçuk aylık dişi ayrılık kaygisi ağlaması beni bazen çileden çıkarıyor. Sabah uyandıktan sonra kahvaltısını yaptırıp kendimi mutfağa kapatıyorum. Kahvemi içiyorum 10-15 dakika ve günle ilgili negatif düşünmemeye çalışıyorum, yine ağlayacak yine huysuz olacak yine kötü bir gün olcak gibi düşündüğüm her sabah gerçekten öyle oluyor. Benimki de uyumuyor durmuyor çok daraldığım noktada oyuncaklarının arasına bırakıp başka odaya geçiyorum bazen ağlıyor ama benimde nefes almaya ihtiyacım oluyor ki ona iyi bakabileyim. Annelik o kadar zor bir şey ki es dost herkes konuşur kızma bağırma sinirlenme.. niye biz insan değiliz çünkü. Ama sinirlendiğimiz şey aslında bebeğimiz bile değil. Yalnızlık.
Eşim işten geldikten sonra çocuğu yanına bırakıp mutfak temizlicem diyorum ve 1 saat boyunca yanlarına gitmiyorum, tezgaha çamaşır suyu döküyorum ki mutfağa da gelmesinler kendime zorla alan açıyorum bu şekilde ve ise de yarıyor
A

Asena Ş.

7 Ocak 2026 20:15
Merhabalar merak etmeyin yaşadığınız bu süreçte yalnız değilsiniz. Kesintiniz uyumak neydi unuttum yorgunluktan başım dönüyor artık ama olaya büyüyor ve büyümesinin bi parçası bu yaşadıklarım diye düşünüp kendimi avutuyorum. Mümkün oldukça dışarı çıkın arkadaşınıza gidin ya da evinize davet edin kafanızı dağıtmaya çalışın.🫶 siz çok iyi bir annesiniz
B

Buket ..

7 Ocak 2026 20:24
Ne zaman sinirli olsam ne zaman taşacak gibi olsam kendime hep yüksek sesle o daha bebek bu günler bgeçecek diye telkinde bulunuyorum bunu bir kaçkere söyleyince cidden bir şeyler oluyor ve daha sakinleşiyorum. Bebeğine kaşlarını çatıp bakma, istemsiz bunu çok yapıyordum ki bebekten önce de ifadem hep sertti benim. Sonra fark ettim ki o da çatık kaşlarla bakıyor bana, düzeltiyorum. Çok zor içindekini dışa vurmamak evet ama geçecek bu günler.daha dün doğmuş gibi ama 8 ay bitmiş bile. Geçmiş hayatımızla şimdiki annelik hayatımızı kıyaslarsak çekilmez hale geliyor durumu biraz kabullenmek lazım. Allah hepimizin yardımcısı olsun bebislerimiz huzurlu içimiz ferah olsun
A

Afra K.

8 Ocak 2026 19:05
Guzel anneler hepinize cok tesekkur ederim dunden beri okuyorum yazdiklarinizi.. bugun o kadar guzel bi gundu ki bebegim 9:30’da uyandi tum gun hic aglamadi aksam 9’da uyudu. Galiba Allah bana bugun merhamet etti🥹 hepinizi sevgiyle kucakliyorum Allah evlatlarimiza saglik sihhat versin onlarin hep iyi gununu gostersin bize aminn

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir