Bir Ebenin Doğum Süreci

193 görüntüleme
B

Birsen S.

18 Haziran 2025 23:37
9 yıllık aktif olarak doğumhane ve doğum sonrası servislerinde görev aldım. Aldığım eğitimler ve çalışma hayatımın getirdiği deneyimler sonucu hep normal doğum yapmak istedim. Sabah 8 civarı sancılarım başladı. Evde sancı takibimi yapıyordum ne kadar sıkılıkta geldiği kaç sn sürdüğü gibi. Bunun için ebe olmanıza gerek yok bilinçli bir gebe olmanız yeterli :) saat 18 civarı sıklaşan sancılar ile hastaneye gittim. 4cm açıklık ile doğumhaneye yattım sancıları desteklemek amacıyla suni sancı takıldım. Gayet normal ilerliyordu herşey sancılar dayanılmayacak gibi değildi, açıklığım ilerliyor ama bebeğimin başı bir türlü aşağı inmiyordu. Gece 2 ye kadar bekledik fakat bebeğimin kalp sesleri azalmaya başlayınca acil sezeryana alındım. O an çok üzülmüştüm hep normal doğum hayali kuruyordum. Bu arada ben doğumumu devlet hastanesinde yaptım. İlgili bir doktor-ebe ekibi ile karşılaştım hep. Hepsininde eline emeğine sağlık. Sezeryan sonrası servise çıktım ilk 6 saat hareketsiz yataktaydım bu süreçte kanama ve uterus(rahim tepe noktası) kontrolleri yapıldı 2 defa ağrı kesici yapıldı. Ve o ilk ayağa kalkma anı geldi sondam çıkarıldı benim gözümde Sezeryan servisinde çalışırken karşılaştığım tüm hastalar geldi o zaman bir tırsmadım değil ama hiç korkulacak gibi değildi inanın tek başıma kalktım gidip bir güzel göbeğimden aşağısını su ile temizledim ve güzelce hazırlandım :) bol yürüdüm bol su içtim ertesi sabah evime çıktım ve ben 3.gün sonunda karnımı zorlamadan hafif işler bile yaptım.. Burda önemli olan ne biliyor musunuz anneler tamamen iş sizde.. İş sizin kafanızda bitiyor lütfen yaşanılan deneyimleri bir kenara bırakın. Bırakın Ayşe 3 gün sancı çekmiş Fatma doğumda azarlanmış kanaması çok olmuş Zeynep Sezeryan sonrası yürüyememiş anestezi sonrası baş ağrısı yaşamış…. Bunları koyun bir kenara kendinize güzel bir hikaye yazın. Hep iyi düşünün iyiyi çağırın.. İnanın önce Allaha sonra kendinize.. Başaracaksınız çünkü siz o bebeğin hayatta tanıyacağı en iyi en güçlü annesiniz:)
E

Elif S. A. ..

18 Haziran 2025 23:59
merhaba dogum hikayemiz cok benzer oldugu icin bende yazmak istedim (: toplum baskisi ve en iyisi normal dogum ya dusuncesiyle 9 ayimi gecirdim sezeryan dogumu arastirmadim bile 39+5'e kadar her sey cok normaldi kontrole gittim ve doktorum 4 cm acikligim oldugunu suni sanci ile dogurabilecegimi soyledi daha once suni sanci tecrubem olmadigi ve bebegime kavusmanin heyecani ile hemen kabul ettim basta her sey cok guzel ilerliyordu ama sonrasi kabus gibiydi sancilarim cok artti ikinmam geldi 8 cmye kadar acıklığım vardı ancak bebeğim aşağıda değildi 12 saat suni sancı sonrasında epidural ile sezeryan oldum pişman mıyım asla epidurali vurdukları anda gözümü açtım önemli olan kimin ne söylediği kimin nasıl doğurduğu değil önemli olan sizin ne istediğiniz kendinizi tanımanız ve tabiki bebeğinizle sağlığınız 🤍 lütfen etrafta söylenenlere kulak asmayın herkesin vücudu bebeği acı eşiği bir değil doğum yapacak herkese sevgiler 🤍🤍
N

Nazo K.

4 Ağustos 2025 10:17
Hiç olumlu yada olumsuz deneyimini paylaşan biri olmadı benimle bende normal doğuma odaklıydım herkes yapıyor demek ki yapılabilen birşey derdim ama hiçte öyle değilmiş.Acı eşiği yüksek biriyim suni sancıdan sonra ne yaşadım bilmiyorum insan o zaman ne kadar acı çekerse çeksin merhametle uzanan bir el bekliyor.Ebe olmak hayaliniz miydi nasıl biri bu işi yapabilir.Gerçekten kendi doğumumdan sonra ebe olup insanlara yardımcı olmak istiyorum merhametle tutan el olmak istiyorum.Bnu ne kadar yapabilirim hiç bilmiyorum iyiki kız kardeşim vs yok doğumunda yardımcı olamazdım diye dua ediyorum...
Z

Zelal K. ..

4 Ağustos 2025 18:52
Biz anneler çok güçlüyüz
B

Birsen S.

9 Ağustos 2025 19:26
Ebelik çok başka bir meslek inanın verdiği doyum ve haz varya açıklaması imkansız… Hele birde hakkıyla yerine getiriyorsanız tadından yenmez 😇 tabiki olumsuz yada kötü anlar yaşadım ama herşeye rağmen cana can olmak nefes olmak başka

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir