Bıngıldak kapanması
199 görüntüleme
E
Esma C. ..
29 Mayıs 2025 22:35
Bebeğim 12haftalık bıngıldak kapanmak üzere fındık çapı kadar bir yumuşaklık var. Doktorumuz sorun yok 3.ayda kapanabilir korkulacak bir şey yok dedi. Baş cevresi büyümesine de normal. Dvit kullanmaya devam dedi fakat ben korkuyorum dvit kullanırsam bıngıldak hemen kapanır zeka geriliği olur mu? Ne yapmalıyım
S
Serap D.
2 Haziran 2025 04:48
Merhaba oğlum premature 4 aylik kontrolüne gittiğimizde bizede kapanmak uzere beyin cerrahına gidin ameliyat gerekebilir dediler başakşehir camsakura şehir hastanesine gittik bingildagi açikti elle tam anlaşilmaz dedi dr tomografi cektirdik bir findik büyüklüğü bile aciklik kalsa beyin gelişiyor korkmayin dedi isterseniz tomografi cektrin iciniz rahat etsin
K
Kübra N. B. B.
15 Temmuz 2025 22:43
Merhaba, benzer telaşı yaşadık. Anlatayım:bebeğim erkek 14 haftalık. 15günlükken bir doktor bıngıldak kapalı dedi. Telaşla başka doktorlara gittik ve yaklaşık 0.5*0.5 gibi bi açıklık olduğu tespit edildi. Doğumda 2*2 ölçülmüş. Hızlı kapanma ve kafada kemerli görünüm bende ‘allah korusu kraniyosinostoz (kafa şekil bozukluğu) mu’ sorusunu uyandırdı ve doktor doktor gezdik. Korkuyla Ultrason, MR, Röntgen çektirdik. Verileri bu işte en iyi olan doktorlara mail ile gönderdik. Adnan Dağçınar Hoca görüntülere göre müdahele gerektirecek bir durum olmadığını mail ile yanıtladı. Fiziksel muayenede de şunu dedi: BINGILDAK KAPALI OLSA DAHİ SÜTURLAR AÇIKSA SORUN YOK. Beyin gelişecek büyüyecek alan bulur kendine. Kafa ölçümü ile takip edelim. Özetle el ile muayenede bile anlaşılır ama siz de benim gibi ‘allah korusun bir sorun varsa’ erken teşhis mühim diyenlerdenseniz, görüntüleme ile sütur açıklığına baktırabilirsiniz. Önemli bilgi eğer kafa şekil bozukluğu varsa ve müdahale gerekirse 3.ay ve 6.ay kritik dönüm noktalarıdır.