Bıngıldak Erken Kapanma Lütfen Yardım (2 Ay )

216 görüntüleme
A

Ayşegül İ. ..

19 Ağustos 2025 12:19
Merhaba kızım 37+0 da gebelik zehirlenmesi kaynaklı gelişim geriliğinden 2300 kilo ve 32 cm baş çevresi ile doğdu. Geçen ay 1. kontrolde bıngıldak 2/2 ölçüldü bugün 2.ay kontörlünde baş çevresi 36 bıngıldak 1/1 olarak ölçüldü hemşire külculme çok olmuş hızlı kapanıyor diye korkuttu .Baş çevresi 32-34-36 şeklinden büyüdü.ne yapmalıyım çok endişe ediyorum , başına gelen var mk
Fadile B.

Fadile B.

19 Ağustos 2025 20:30
Biz de 7 aylık oldu ve kapandı bende dün götürdüm doktor kontrolü yaptı şimdilik baş cevresi kontrolu olacak dediler

Kapı sesinden ırkılme ve seni gördüğünden eminsen sorun yok dedi bir de sese tepki verdikçe sorun yokmuş
N

Nurdan Ç.

20 Ağustos 2025 05:47
D vitamini erken kapanmaya sebeb oluyormuş diye okumuştum bir yerde
Fadile B.

Fadile B.

20 Ağustos 2025 06:16
Bizim doktorumuz vitaminlere devam dedi eksiksiz vereceksin dedi bazen de genetik oluyormuş erken kapanması
A

Ayşegül İ. ..

20 Ağustos 2025 06:24
Sizin 7. Ayda kapanmasında hiçbir sorun yok bence çünkü en erken 3.ay diyorlar..
A

Ayşegül İ. ..

20 Ağustos 2025 06:26
Bizim doktor d vitaminini 1 gün ara ile ver dedi sanırım 2 ay çok küçük olduğu için, umarım bu ölçü ile 5 6 ayı buluruz bizde
Fadile B.

Fadile B.

20 Ağustos 2025 07:08
Pazartesi günü sağlık ocağında boy kilo kontrolü vardı ben hemşireye söyledim sanki bıngıldak kapanmış gibi yoksa kontrol etmedi. bıngıldanlık kontrol ettikten sonra bekle burada dedi aile hekimimizi çağırdı birkaç doktor daha geldi eee görme ve işitme ile alakalı bir sıkıntısı olabileceğini acil çocuk doktoruna götürüp gerekli kontrolleri sağlamamı söyledi ben de ondan dolayı birkaç gün önce aynı başlıktan post atmıştım
D

Dilara D.

20 Ağustos 2025 15:34
Merhaba benim bebeğim prematüre 35+3 de doğdu 32 cm baş çevresi ile 2.5 aylıkken doktor kontrolünde baş çevresi 37.5 olmuştu bıngıldağın 1 cm kadar kaldığını söyledi doktor ama endişe etmememi bıngıldak kapansa bile baş çevresinin büyüdüğünü söyledi sonra internetten araştırdım biraz açıkçası bende korktum 3. Ayda başka bir doktora götüreceğim ve gerekli olursa çocuk nörolojiye götüreceğim
A

Ayşegül İ. ..

20 Ağustos 2025 15:39
Bizde aynı durumdayız 3e kadar bekleyip bende ona göre hareket edeceğim.umarim her şey yolunda ilerler 🤲 İnternete bakıp kendimi hiç korkutmak istemiyorum 😥 D vit için değişiklik yaptı mı doktor
D

Dilara D.

20 Ağustos 2025 15:51
Bebeğin çok gazı olduğunu söyledim d vitamininin bir kaç gün kullanma bakalm gazında azalma olacak mı dedi bende biraz araştırdım d vitamini kemik gelişiminde etkili olduğu için bingildagin erken kapanmasına neden oluyormuş şuan d vitaminini neden bıraktırdığını anlamaya çalışıyorum
D

Dilara D.

20 Ağustos 2025 15:53
Ama bıngıldak kapansa dahi d vitaminini bırakmayın diye okudum bir kaç yerde bende 3. Aya kadar 1 gün durup 1 gün vereceğim güneşe çıkarmaya özen gösteriyorum kısa süreli

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir