Bıngıldak

149 görüntüleme
Ş

Şeyma N. Y. ..

25 Mart 2026 22:48
28 aylık bıngıldak hala açık. Kafa büyümesi normal. Ne zamana kadar kapanır. Böyle bir durum yaşayan var mı?
Özge A.

Özge A.

25 Mart 2026 23:05
18 aya kadar kapanması gerekir normalde
Merve Ü. .

Merve Ü. ..

25 Mart 2026 23:17
18 aya kadar kapanması gerekir eğer kapanmazda d vitamini ve tiroid testi yapılmalı
Ş

Şeyma N. Y. ..

26 Mart 2026 01:38
Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat evet bunları bende biliyorum. Doktor takibindeyiz böyle bişeye gerek duymadı. Bakalım tekrar gidicem belki o zaman kan ister. Bazı çocuklarda 3 yaşına kadar açık kalan oluyormuş. Böyle bi durum yaşayan oldu mu onu merak ettim.
A

Arzu.G

26 Mart 2026 02:01

Şeyma Nur Yazçiçek

Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat evet bunları bende biliyorum. Doktor takibindeyiz böyle bişeye gerek duymadı. Bakalım tekrar gidicem belki o zaman kan ister. Bazı çocuklarda 3 yaşına kadar açık kalan oluyormuş. Böyle bi durum yaşayan oldu mu onu merak ettim.

Osman hoca soru cevapta 18 aydan sonra kontrol edilmeli diyordu eğer tahlilleriniz normalse genetik olabiliyormuş .anne baba kafası büyükse baş çevresi büyümesi de normal seyrinde devam ediyorsa gecikmeleri normal kabul ediyorlarmış
A

Arzu.G

26 Mart 2026 02:02

Şeyma Nur Yazçiçek

Biz erken kapanma sorunu için takipteydik norolojide. Gerekli tahlilleri yapmışlardır zaten size de
Ş

Şeyma N. Y. ..

26 Mart 2026 02:18

Arzu.G

Biz erken kapanma sorunu için takipteydik norolojide. Gerekli tahlilleri yapmışlardır zaten size de

Bizi daha hiç nörolojiye sevk etmedi. Yani 24 ayken 1,2 ay daha bekleyelim muayenesi iyi dedi. Kapanmazsa gel dedi artık gidicem randevu almaya çalışıyorum
M

Melike B. ..

26 Mart 2026 21:55

Arzu.G

Bziimde erken kapandı hangi süreçlerden geçtiniz bahsedebilir misiniz
A

Arzu.G

26 Mart 2026 22:50

Melike Bolatcık

Bziimde erken kapandı hangi süreçlerden geçtiniz bahsedebilir misiniz

7 aylıkken tamamen kapanmıştı bizimki hatta 7ye girmemişti daha . genetik oluyormuş genelde anne baba kafası küçük mu diye baktılar .baş çevresi büyüdüğü sürece sorun değil dediler .nöroloji 6 ay takip istedi 2-3 kez gittik .fazladan bir test yapmadı sadece gelişim geriliği var mı onu takip etti. Aslında gelişim geriliği sayılması da yaşıtlarına göre geriden gelen şeyleri vardı ama önemli olmadığını söylediler .şuan 18 ay bitiyor persentilde normal aralikta olsa da baş çevresinin hiç buyumedigi aylar oldu .evde kendim de takip ettim baş çevresini bazen ölçümleri yanlış yapabiliyorlar sağlık ocağında .ben çok tedirgin olup birsuru doktora götürdüm siz öyle yapmayın endişelenmeyin takip edin yeterli
M

Melike B. ..

26 Mart 2026 22:56

Arzu.G

7 aylıkken tamamen kapanmıştı bizimki hatta 7ye girmemişti daha . genetik oluyormuş genelde anne baba kafası küçük mu diye baktılar .baş çevresi büyüdüğü sürece sorun değil dediler .nöroloji 6 ay takip istedi 2-3 kez gittik .fazladan bir test yapmadı sadece gelişim geriliği var mı onu takip etti. Aslında gelişim geriliği sayılması da yaşıtlarına göre geriden gelen şeyleri vardı ama önemli olmadığını söylediler .şuan 18 ay bitiyor persentilde normal aralikta olsa da baş çevresinin hiç buyumedigi aylar oldu .evde kendim de takip ettim baş çevresini bazen ölçümleri yanlış yapabiliyorlar sağlık ocağında .ben çok tedirgin olup birsuru doktora götürdüm siz öyle yapmayın endişelenmeyin takip edin yeterli

Bize de baş çevresi takip ediliyor dediğiniz gibi yalnis ölçümler oluyor doktor bizzat kendi ölçüyor. Peki baş çevresi büyümedigi zaman ne dedi doktor
A

Arzu.G

26 Mart 2026 23:35

Melike Bolatcık

Bize de baş çevresi takip ediliyor dediğiniz gibi yalnis ölçümler oluyor doktor bizzat kendi ölçüyor. Peki baş çevresi büyümedigi zaman ne dedi doktor

Bıngıldak kapanmasa da belli bir aydan sonra büyüme oranı düşüyormuş zaten milim milim büyümesi bile yeterli dedi sorun olmaz demişti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir