Bıngıldak
139 görüntüleme
B
Bilge Ö.
8 Aralık 2025 13:27
Oğlum 3 aylık Bıngıldağı 1,5cm denildi doğduğunda kafa çevresi35cm şuan 40 cm denildi. Daha önce bılgıldağı küçük çocuğu olan oldu mu lütfen bildirin herhangi bir sorun yaşadınız mı
H
Hayat M. ..
8 Aralık 2025 13:38
Merhaba benim kızım bir hafta sonra 4 aylık olacak doğduğunda baş çevresi 33 cm di 3 aylıkken 39 du, 15 gün sonra tekrar gittik yine 39 çıktı, hemşire hanım15 günde birkontrole gelin bıngıldak kapanmadığı içinsorun olacağını düşünmüyoruz başının küçük olması genetik te olabilir dediler, 1 hafta sonra tekrar kontrole götüreceğim, mental olarak bebek iyi görünüyor bebek gelişiminde sıkıntı görünmüyor dediler takip edilecek, size bilgi vermediler mı konu ile ilgili
B
Bilge Ö.
8 Aralık 2025 13:41
Bizi aylık kontrole çağırdılar, çocuk doktoruna getirdim hemen kendisi bıngıldak kapansa bile bizim göremediğimiz açıklıklar bebekte olur dedi. Aylık baş çevresi büyümesini takip edelim dedi. Genetik bakımından bir şey demediler ama benimde eşiminde kafa yapısı küçük gerçekten
B
Bilge Ö.
8 Aralık 2025 13:42
Size bıngıldak açıklığı kaç cm denildi acaba
H
Hayat M. ..
8 Aralık 2025 16:37
Cm olarak bişey söylemediler ama bıngıldak açık sorun olmaz dediler
B
Bilge Ö.
8 Aralık 2025 16:44
Yani ben doktor değilim tabiki bilemem ama sizin ölçümünüzde belki hata olmuştur, normal değerlere göre kız bebeklerinde olması gereken persentilde olduğunu belirtmiş kaynaklar birde açık bıngıldak için neden 15 gün, normalde yarım değer artışını anlamak daha zordur. hemşireniz biraz sizi durduk yere endişelendirmiş gibi bence sonuçta açık bılgıldağınız
G
Gamze A.
8 Aralık 2025 18:18
Benim bebeğimde bıngıldağı küçük doğdu doktorumuz kafa çevresi büyüdüğü sürece kapanmasının bi önemi yok endişelenmeyin demişti şuan 10 aylık 7 aylıkken kapandı bıngıldağı ama baş çevresi büyümeye devam ettiğinden bi sorun olmadı genetik olarak kafa yapısı küçük olabilir demişti benimde kafam küçük muhtemelen bana benzedi kafa çevresi büyüdüğü sürece bi sorun olmaz endişelenmeyin bence
H
Hatice B. K. ..
8 Aralık 2025 18:43
Benim oğlum da 6 aylık ilk doğduğunda bıngıldağı küçük doğdu cm olarak söylenmedi bize şuanda bıngıldağı kapanmak üzere. Doktorumuz küçük olması sorun teşkil etmez baş çevresi büyümesi yeterli dedi. Her ay kontrole gidiyoruz baş çevresi için değil rutin kontrol olarak. Baş çevresi de her ay büyüyor.
B
Bilge Ö.
9 Aralık 2025 07:18
Şuan 3 aylık benim oğlum bugün tekrar doktora getirdim kapanmak üzereymiş bir şey olmaz falan dedi ama çok korkuyorum gerçekten D vitaminini kesti sadece bir de kan aldı, mama kullanıyordum sadece emmedi mam miktarını sordu
B
Bilge Ö.
9 Aralık 2025 21:01
Hatice hanım iki tane doktora gittim birisi kesmeyin dedi, diğeri 1 ay kesin sonra tekrar başlayın dedi mama içerisinde de D vitamini olduğu için onu bir ay tamamlar dedi. Kan tahlili aldı değerleri iyi çıktı tiroiten şüphelendiğini ilk başta söylemişti ama bir durum yokmuş. Benimde kafa yapım küçük olduğu için sana çekmiştir vs dedi. Aylık büyümesine bakılacak bundan sonra bakalım