Bıngıldağı Küçük Dedi Doktor
98 görüntüleme
B
Büşra B.
8 Haziran 2025 06:38
Oğlum 4 ay 18 günlük bir hafta önce kan ilacından kusuyor diye değiştirmek için doktora gittim ve doktor ölçümlerine de baktı herşeyi normal 9.700kg 71cm boyu 41.5cm de baş çevresi dedi ama bıngıldağı küçük dedi her geldiğinde baş çevresini ölçtür dedi o gün de kendi doktorum yoktu bayram dolayısıyla memlekete gideceğimiz için başka doktora götürdüm kendi doktorum böyle bir şey olsa farkederdi diye düşünüyorum bu doktor böyle diyince kaç gündür içimi korku sardı kötü bir şey olur mu ki🥹
F
Fatma S. ..
8 Haziran 2025 07:27
Bazen bıngıldak erken kapanabiliyor. Eğer baş çevresi büyümesinde sıkıntı yoksa erken kapanmasında bir sıkıntı yok. Bence onu demeye çalışmıştır. Her geldiğinde ölçtür ki baş çevresinin büyüyüp büyümediğini takip edebilelim.
B
Büşra B.
8 Haziran 2025 09:32
İnşaallah büyümesin de sıkıntı olmaz ya doğum süreci çok zor geçti sağlık sıkıntıları vardı zaten o yüzden korkuyorum beyninde ventriküler boşluğunda sıvı birikmesi vardı durdu tabikide insan korkuyor yine

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
8 Haziran 2025 09:37
Ortalama olarak her ay bir santime yakın baş çevresi büyümüş olan bir bebek için baş çevresini küçük denmesi çok mantıklı gelmiyor.
Tabii ki bir çok farklı veri cümlemizin gidişatını değiştirebilir fakat sadece baş çevresindeki santime bakarak mikrosefali denmemesi gerekir .
Tabii ki bir çok farklı veri cümlemizin gidişatını değiştirebilir fakat sadece baş çevresindeki santime bakarak mikrosefali denmemesi gerekir .
B
Büşra B.
8 Haziran 2025 10:47
Hocam
1.ay 37cm
2.ay 39,5cm
3.ay 40cm
4.ay 41cm
4 buçuk aylık iken 41,5cm ölçtü doktorumuz dediğinize göre her ay 1cm büyüyorsa normal dimi
1.ay 37cm
2.ay 39,5cm
3.ay 40cm
4.ay 41cm
4 buçuk aylık iken 41,5cm ölçtü doktorumuz dediğinize göre her ay 1cm büyüyorsa normal dimi