Bilgi Verme Şanısınız Varmı

366 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

2 Temmuz 2026 00:04
Kızım 1 yaş 8 günlük 4 5 gündür her akşam ağrı kesici veriyorum bazen sabahları da veriyorum çok mecbur kalmadığım sürece kulanan biri asla değilim fakat diş dönemi bizim için baya ağır geçiyor çok hızursuz sürekli ağlıyor elini ağzına soğuk kendi elini ısırıp kanataçak kadar canj cok yanıyor ama hergün ilaç vermek de hoşuma gitmiyor yeşil soğan gibi şeyler daha işe yaramıyor bir puroblem olırmu
Fatma A. U.

Fatma A. U.

2 Temmuz 2026 00:09
Bugun doktor kontrolümüz vardı 1 yaş aşısından sonra kızımın sürekli ateşlendiğini ve arada calpol verdiğimi söyledim

Sorun olmayacağını söyledi 2 ay açık kalabiliyormuş bu ara ilaçlar
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

2 Temmuz 2026 00:11
Fatma Albina U
Bugun doktor kontrolümüz vardı 1 yaş aşısından sonra kızımın sürekli ateşlendiğini ve arada calpol verdiğimi söyledim

Sorun olmayacağını söyledi 2 ay açık kalabiliyormuş bu ara ilaçlar
Aa bu bilgiyide öğrenmiş olduk nasıl saklamamız gerekiyormuş peki
G

Gülcan Ş.

2 Temmuz 2026 00:11
Yani araştırın ama ağrı kesiciler çok fazla kullanımında karaciğer enzimlerine zarar veriyor diye duydum ilk kızımda degılde ikinci kızımda ateş olmadıkça yada diş çok ağrı yapmadıkça vermemeye çalışıyorum gerekirse sabahlayıp sabaha kadar da sallıyorum
Fatma A. U.

Fatma A. U.

2 Temmuz 2026 00:12
🧸Ebru Keleş 🧸
Aa bu bilgiyide öğrenmiş olduk nasıl saklamamız gerekiyormuş peki
Serin yerde saklayın buz dolabına koymayın üzerine açtığınız tarihi yapıştırın iki ay sonra ister bitsin ister bitmesin ayın dedi
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

2 Temmuz 2026 00:27
Fatma Albina U
Serin yerde saklayın buz dolabına koymayın üzerine açtığınız tarihi yapıştırın iki ay sonra ister bitsin ister bitmesin ayın dedi
Ben 1 ay bekletiriyordum normalde de zt tam bilöedipim için
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

2 Temmuz 2026 00:28
Ben hiç kulanmak istiyen bir tarfaftarı değilm ama mecur kalıyorum çok canı acıyor ya malesef :((
E

Ece ..

2 Temmuz 2026 00:34
Ben diş çıkarma dönemlerinde tetagil kullanıyorum şuan 8 aylık bebeğim diş ağrısını anlık olarak büyük ölçüde rahatlatıyor 6 aydan büyük bebekler osanit kullanabilirler doktorlar bu ikisini öneriyorlar ek olarak diş kaşıyıcıları buzdolabında soğutup veriyorum donmuş anne sütü yada meyveleri de delikli diş kaşıyıcıların içine koyup veriyorum hepsi çok işe yarıyor ateşi 38 olmadığı sürece ağrı kesici kullanmıyorum ki gerçekten ihtiyacım olduğunda etkili olabilsin.
Buna ek bir videoda bezi ıslatıp buzluğa atıyorlardı, donmuş bezi bebeğe diş kaşıyıcı olarak veriyorlardı bunu deneyebilirsiniz soğuk diş ağrısına çok iyi geliyor.
B

Büşra Ş.

2 Temmuz 2026 00:53
Doktorumuzun önerisiyle tetagil diş granülü kullanıyoruz memnunuz şuan
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

2 Temmuz 2026 00:55
Ece
Ben diş çıkarma dönemlerinde tetagil kullanıyorum şuan 8 aylık bebeğim diş ağrısını anlık olarak büyük ölçüde rahatlatıyor 6 aydan büyük bebekler osanit kullanabilirler doktorlar bu ikisini öneriyorlar ek olarak diş kaşıyıcıları buzdolabında soğutup veriyorum donmuş anne sütü yada meyveleri de delikli diş kaşıyıcıların içine koyup veriyorum hepsi çok işe yarıyor ateşi 38 olmadığı sürece ağrı kesici kullanmıyorum ki gerçekten ihtiyacım olduğunda etkili olabilsin.
Buna ek bir videoda bezi ıslatıp buzluğa atıyorlardı, donmuş bezi bebeğe diş kaşıyıcı olarak veriyorlardı bunu deneyebilirsiniz soğuk diş ağrısına çok iyi geliyor.
Onlar artık bizde işe yaramoyor maşesef özelikle tetagil
.

.....

2 Temmuz 2026 02:47
Fatma Albina U
Yaaa bize bu hiç soylenmedi kızım 2 aylıkken calpol aldık şuan 8 aylık ateşi olduğunda veriyorum buz dolabında sakliyorz hiç bozuk kokusu almadım çok şükür birşey olmadı ilacı atayım mi
M

Melike Ö.

2 Temmuz 2026 08:07
süspansiyon şurup ilaçlar buzdolabında saklanmaz zaten oda havasında saklanır ama güneş ışığından ve nemden korumak gerekir oyüzden kapalı bi dolapta ama oda havasında saklamanız lazım
M

Melike Ö.

2 Temmuz 2026 08:08
Açıldıktan sonra ne kadar sürede etkinliğini kaybedeceği her şurup için her üretici fabrika için farklılık gösterir ve kutusunda bu süre yazar
Afranur K.

Afranur K.

2 Temmuz 2026 08:11
.....
Yaaa bize bu hiç soylenmedi kızım 2 aylıkken calpol aldık şuan 8 aylık ateşi olduğunda veriyorum buz dolabında sakliyorz hiç bozuk kokusu almadım çok şükür birşey olmadı ilacı atayım mi
İlaçlarda bozulma olmuyor etkileri azalıyor, bundan dolayı antibiyotik, ağrı kesici ve şurup formunda olan ilaçların belirli süreleri vardır.

Calpol/parol da bu süre 2 ay, hatta ben eczacıma ilaç şişelerinin çok büyük olduğunu boyutlarının azaltılması gerektiğini söylediğimde bunun üzerine konuşmuştuk.

Bir de buzdolabında saklamayın, serin güneş görmeyen bir yer ( bakliyat dolabı gibi) saklayın. Kristalize oluyorlar.
H

Halime Y.

2 Temmuz 2026 08:35
Diş ağrıları için biraz zeytinyağının içine birkaç karanfil atıp bir gece dolapta beklettikten sonra gün içinde ve gece yatarken diş etlerine sürebilirsiniz biz de onun cok faydasını gördük. Ayrıca parmak fırçalar var onlarla da arada bir diş etlerine masaj yaparsanız cok rahatlatır miniği
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
2 Temmuz 2026 09:42
.....
Açıldıktan sonra 2 ay içinde bitmiyor ise atılmalı ayrıca kutu üzerindede yazıyor buzdolabında saklamayın diye bize de doktorumuz bu şekilde önerdi, 2 ay aşılarında almıştım 4. Ay tekrar aşıları için yeniden aldım. Bebeğimin dolabında tutuyorum.
.

.....

2 Temmuz 2026 10:11
Hatice Erol
Açıldıktan sonra 2 ay içinde bitmiyor ise atılmalı ayrıca kutu üzerindede yazıyor buzdolabında saklamayın diye bize de doktorumuz bu şekilde önerdi, 2 ay aşılarında almıştım 4. Ay tekrar aşıları için yeniden aldım. Bebeğimin dolabında tutuyorum.
Bize soylenmedi bende atayım ozaman
.

.....

2 Temmuz 2026 10:12
Halime Yarış
Diş ağrıları için biraz zeytinyağının içine birkaç karanfil atıp bir gece dolapta beklettikten sonra gün içinde ve gece yatarken diş etlerine sürebilirsiniz biz de onun cok faydasını gördük. Ayrıca parmak fırçalar var onlarla da arada bir diş etlerine masaj yaparsanız cok rahatlatır miniği
Zeytin yağlı karanfili kaç gün kullanabiliriz
H

Halime Y.

2 Temmuz 2026 10:13
.....
Zeytin yağlı karanfili kaç gün kullanabiliriz
En fazla iki gün diye hatırlıyorum
.

.....

2 Temmuz 2026 10:14
Halime Yarış
En fazla iki gün diye hatırlıyorum
Karanfilleri ezip öyle mi atmaliyim kaç tane mesela
H

Halime Y.

2 Temmuz 2026 10:16
Yo ezmenize gerek yok şöyle anlatayım bir kaseye 1 parmağı geçmeyecek kadar zeytinyağına ve 4 5 karanfili doğrudan atıp bir gece buzdolabında bekletin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir