Bilekten El Kıvırması
283 görüntüleme
B
Berkan D. ..
1 Mart 2026 23:39
Merhaba bebeğimiz 7 aylık son günlerde durup dururken elini bilekten kıvırıyor. Tekrarlayıcı hareket olarak algıladığımız için biraz korktuk. Sizde de böyle mi? Yani bu durum normal mi?
G
Gülşah T.
1 Mart 2026 23:54
Bay bay yapıyor olabilir mi öğrendi mi belki öyledir yeğenim baybayı o şekil yapıyordu
B
Berkan D. ..
1 Mart 2026 23:55
Bay bay mı değil mi onu tam anlayamadık açıkçası.
B
Berkan D. ..
1 Mart 2026 23:56
Bağırma var,arada sesler çıkarıyor. Kucağa gelmek istediğinde bizim ayağımıza emekliyor ama babıldama yok.

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 00:27
Eli bilekten kıvırma tekrarlayıcı hareketinin pek anlamı yok altında yatan bir çok şey olabilir. Birinde görmüş taklit ediyor bile olabilir. Oğlum motor ara gazı veriyor gibi iki eliyle yapıyordu bu hareketi heyecanlandığında ve o an için bir çok kişi endişe etmiş ama bir özellik göstermediği için üstüne düşmemiştim. Hareketi be kadar kısıtlamaya çalışırsanız ya da şaırmış gibi tekrar ettirirseniz o kadar uzun süre devam ediyor. Bebeğinizin büyüme ve gelişmesinin tadını çıkartın tek başına hiç anlam ifade etmeyen şeyler bunlar

Gözde C.
16 Mart 2026 22:26
Aradığım konu. Benim oğlumda 7 ay 27 günlük birkaç aydır iki eli yanda dediğiniz gibi bilekten kıvırıyor özellikle heyecanlandığında mutlu olduğunda veya ağladığında yapıyor. Aşırı derecede kafama takıyorum. Başta dengesini sağlamaya calısyor sanıyordum ama yatarken de oyun oynadığımızda heyecanlı heyecanlı yapıyor. Göz teması sosyal gülümseme adına dönme ooturma ve motor becerileri güzel ama bu el olayı canımı cok sıkıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Ümran A.
16 Mart 2026 22:36
Merhabalar benim kızım da o aylarda öyleydi. Haliyle biz de korkmuştuk ama duygularını o şekilde ifade ediyorlarmış dikkat ettiyseniz heyecanlandığında mutlu olduğunda yapıyorlar. Benim kızım ek gıda döneminde çok yapıyordu yani yemek yerken aşırı heyecanlanıyordu :)
bir süre sonra kendilerini daha iyi ifade ettiklerinde geçiyor içiniz ferah olsun sağlıkla büyüsün bebişlerimiz inşallah 🐣
bir süre sonra kendilerini daha iyi ifade ettiklerinde geçiyor içiniz ferah olsun sağlıkla büyüsün bebişlerimiz inşallah 🐣

Gözde C.
17 Mart 2026 06:08
Merhabalar benim kızım da o aylarda öyleydi. Haliyle biz de korkmuştuk ama duygularını o şekilde ifade ediyorlarmış dikkat ettiyseniz heyecanlandığında mutlu olduğunda yapıyorlar. Benim kızım ek gıda döneminde çok yapıyordu yani yemek yerken aşırı heyecanlanıyordu :)
P
Pelin A.
17 Mart 2026 08:39
Benim kızım 6 aylık o da başladı ama bu aylarda normal. Ellerini keşfediyorlar Eline aldığı şeyleri Bir elinden diğer eline aktarıyor. Uyurken emerken iki elini ortada birleştiriyor. Parmaklarını izliyor. Bence çok tatlılar kaygılanmayın her hareketlerinin tadını çıkarın. Osman hoca en önemli şeyin iletişim olduğunu söylemişti. Seslenince bakıyor ismine dönüyor mu göz teması kuruyor mu en önemlisi iletişim bu konuyla alakalı bir videosu var izlerseniz daha rahat hissedeceksiniz.
Z
Zeynep A.
19 Mart 2026 13:01
Çoğu bebek o aylarda yapıyor. 3 çocuğum var 2 si ergen yaşlarda üçüncüsü şuan 2 yaşında. Büyüklerden tecrübeli olduğum için küçük kızım yaptığında korkulacak birşey olmadığını biliyordum ve bu hareketi bana çok sevimli geliyordu . Bol bol tadını çıkardım. Size de tavsiyem bol bol bu tatlı hareketlerin tadını çıkartın.
H
Halime
23 Mart 2026 00:27
Bende şuan 15 aylık oğlumda aynı hareketleri gözlemlemiştim o zamanlar çok takıyordum kafama ama çevremdeki o aylardaki (6,5 ile 9 ay ) çocukları gözlemledim arkadaşlarıma sorduğumda da aynı şeyleri gördük yani o aylarda çoğu bebek bunu yapıyor merak etmetin el kol senkonizasyonunu ayarlıyorlar. Mama sandalyedi ya da bebek arabasında daha çok yapıyordu oğlum ve ben emekleme ile azaldı sonra ayakta durmaya başlayınca bitti hareketleri. Korkmayın göz teması algılama falan varsa o zamanları kendinize zehir etmeyin ben ettim geceleri uykusuz kaldım acebamı diye diye şükür şuan her şey yolunda gidiyor.