Biberon Verdiniz Mi, Meme Reddi Oldu mu?
112 görüntüleme
A
Aylin G. Ç. ..
7 Ağustos 2025 12:55
3.5 aylik anneyim, sagdiginiz sutu veya mamayi biberonla mi veriyorsunuz, emzirme danismanim memr reddi olmasin diye kasik veya bardakla verdiriyordu, bu arada dogdugundan beri kasikla veriyoruz, 2 3 hftadir artik canima tak ettigi icin gunde bir biberon veriyorum henuz meme reddi vs olmadi, sizler nasil veriyorsunuz sagilan sutu ve mamayi tecrubeleriniz neler ?
Tesekkurler
Tesekkurler

Nil A.
7 Ağustos 2025 12:58
Ben sadece bir kez biberonla verdim sağdığım sütü. Benimde korkum oldu belki kolay gelir biberondan içmek memeyi reddeder diye çünkü biberonla çok güzel içti sütü o yüzden bir daha vermedim.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
7 Ağustos 2025 12:59
Biberon her çocukta meme reddi yapar diye kesin bir cümle kurulamaz. Özellikle 1-2 ayı geçtikten sonra bebek memeyle bağını güçlendirdikten sonra bu risk dahada azalır. Önemli olan doğru biberon seçmek akışı yavaş olmalı, anne memesinden daha hızlı aktığında bebek kolay olanı seçer. Günde bir kez biberon vermeyle red yaşamazsınız korkmayın. Kendinizide strese sokmayın.

Ayşenur E. ..
7 Ağustos 2025 13:06
Doğduğu günden beri mamayı biberon ile verdim ve sağdığım sütü de. Önemli olan biberon başlığı bence ben Philips avent response serisini kullandım hep büyük ihtimalle bu yüzden sorun yaşamadım hiç. Siz ve bebeğinizin konforu daha önemli bu zamanlar çok kıymetli ve keyifli geçirilmeli bence. Eziyete gerek yok. Ben ilk başta göğüs ucu bile kullandım onu da meme reddi yapar dediler ama olmadı. Bebekten bebeğe de değişiyorda olabilir bu durum. Kısaca en iyisini anne bilir yani siz. Mama kullanmamın sebebi tek göğüsle emzirmem diğer göğüsümdem süt gelmiyordu ve bebeğim doymuyordu o yüzden mama kullanıyorum. Mama kullandığım için hiç pişman olmadığım gibi tek göğüsümden süt geldiği içinde hiç üzülmedim. Önemli olan bebeğimin karnının doymasıydı. İyi günler dilerim.
A
Aylin G. Ç. ..
7 Ağustos 2025 13:24
O kadar haklisiniz ki, mama ben de seve seve veriyorum yeterki yeterli kiloyu alsin, ama mama vericem diye biberonsuz cektigim eziyeti artik anlatamam :) cansu hanim da rahatlatti icimi tesekkurler

Beyza
7 Ağustos 2025 13:33
Merhaba, 2 aylık bebeğim var. Sadece birkaç kez sağım yapıp biberonla verdim. Fakat red durumu olmadı. Nuk’un yeni doğan biberonunun ucu göğüs ucuna çok benziyor süt-mama akışı için birkaç deliği var bu yüzden anne göğsünü reddetme riski az. Ayrıca mecbur kalmadıkça emzirince ve gerekli durumlarda sağarak arada sırada biberonla vermenin de meme reddi yapacağını sanmıyorum :)
Ü
Ümran A.
7 Ağustos 2025 13:37
Merhaba benim kızım da 3 aylık. Son bir aydır mama takviyesi yapıyorum biberonla. Lansınoh kullanıyorum ve çok şükür meme reddi yaşamadık.
E
Elif S.
7 Ağustos 2025 13:52
eğer çok korkunuz varsa emzirme destek sistemi şeklinde ilerleyebilirsiniz. 5lik foley sondanın ucunu memenize koyun diğer ucunu sağdığınız süte koyun. hem boş memeyi çeksin süt getirsin hem sağdığınız sütü içsin. (benim bebeğimde de philihs avent ve lansinoh meme reddi yapmadı ama her bebek aynı değil tabi, çalıştığım için günde 1 kez veriyoruz)