Biberon Reddi

58 görüntüleme
B

Burçak K.

19 Ocak 2026 11:19
Oğlum 8 aylık biberondan süt içmiyor. İşe başlıcam nasıl alıştırabilirim. Emiyor ama biberonla içmiyor sütümde var gün içinde de içsin istiyorum ek gıda alıyor ama 6 saat anne sütü olmadan duramaz.
A

Ayşegül Ü.

19 Ocak 2026 11:45
Anne sütü kaşığı denediniz mi? Oğlum o şekilde anne sütünü almıştı hem meme reddi de yapmamıştı.
S

Sümeyye S.

19 Ocak 2026 11:51
Burçak Hanım, merhaba. Sorunuza cevap niteliğinde değil ama ben naçizane bizim yaşadığımız süreçten bahsetmek istiyorum. Bir de bu soru altında olursa ben de önerilerden faydalanabilirim. Ben bebeğim 9 aylıkken işe döndüm. Hiç biberon kullanmadık işe dönmeden önce ben yokken anne sütünün nasıl verileceğini araştırmaya başladım çünkü meme reddi, biberon reddi vs. okudum duydum falan. Sonunda bir emzirme danışmanıyla görüştüm, biberon meme reddi yapabilir diye alıştırma bardağı önerdi, aldık biz direkt alıştırma bardağıyla denedik, içmedi. Alıştırma bardağını ağzına aldığında yüzünü buruşturuyor silikon ağızlığa mı yapıyor sütün tadına mı yapıyor anlayamadık. Açık bardakla ve pipetli bardakla severek ve kolaylıkla su içiyor o zaman bunlarla deneyelim dedik. Açık bardakla verdik 1-2 yudum içti sonra devam etmedi en azından sütün tadından değil onu anladık. Sonra yine teklif ettik içmedi. Anneannesi bakıyor, açık bardağa pipet koyup bir kaç gün, günde 1-2 defa içirebildi ama ona da devam etmedi. Biz de içmesi gerekiyor diye ne şekilde sunabiliriz arayışına girdik. Philips Avent biberon denedik, orta akışlı ucunu kullandık. Meraklı alıyor biberonu ağzına sokuyor ısırıyor vs. ama sütü içmiyor. Annem yine yüzünü buruşturduğunu söyledi. Bugün kaşıkla veriyordu biberondan alıp öyle 1-2 kaşık içiyor sonra yine devam etmiyor. Uzun lafın kısası ben yokken sağdığım sütü binbir çeşit yöntemle, oyunla öyle böyle 1-2 yudum dışında içmiyor. Dün yine bir emzirme danışmanına sordum sütü sadece memeden almak istiyor olabilir dedi, katı gıdada işin içine girince ben yokken yemeğini yiyor ama sütünü içmiyor. Ben eve döndüğümde memesini emiyor o zaman açığı kapatıyordur dediler. Çorbasına karıştırıyor annem bir kaç gündür öyle de alıyor ama şöyle verin elime biberonla da lıkır lıkır içeyim yok 😅
S

Sümeyye S.

19 Ocak 2026 11:52
@Burçak Kara kusura bakmayın, soruyla alakası yok gibi oldu ama paylaşmak istedim.
Burcu K.

Burcu K.

19 Ocak 2026 12:08
Aynı problemi yasıyorum. Benım oğlum ek gıdayıda kabul etmiyor ne yapacagımı bilemiyorum çok üzülüyorum iki hafta kaldı işe dönmeme
H

HafsaÖ.

19 Ocak 2026 12:39
@Sümeyye Saygılı hanım merhaba, aynı bizim durumumuz. 2 hafta içinde 3 biberon 3 alıştırma bardağı aldım kesinlikle olmadı. Süt kaşığı vs kullanıyoruz yarısı boşa gidiyor. Benim bebeğim daha 6.5 aylık ben yokken o 5 saatte 1 saatte 50 cc veriyorlar yudum yudum kaşık kaşık. Ne yapacağım ben de hiç bilmiyorum. Daha küçük olduğu için ek gıda ile de idare edemez. Fikri olan belirtirse faydalanmak isterim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir