Biberon Reddi
248 görüntüleme

Kübra Ö.
9 Kasım 2025 17:59
Merhabala, bebeğime ilk 1. Ay biberon ile ara ara mama veriyordum. Daha sonra sütüm yetti ve sadece memeye döndük. Arada sağdığım sütleri vermek için biberon kullanmaya çalıştım ama asla kabul etmedi. Ağzına aldığı an öğürüyor.emzik de hiç tuttmadı buarada. Şimdi İşe dönmek istiyorum fakat biberon almadığı için korkularım var nasıl olacak diye. Katiyen tutmuyor bir sürü farklı marka denedim ama yine olmadı.sütü kaşıkla versem bile iğreniyor illa meme olacak.
B
Büşra T.
9 Kasım 2025 18:44
Şırınga denedin mı

Kübra Ö.
10 Kasım 2025 13:31
Denedim ama maalesef

Buse G. A. ..
Emzirme Danışmanı
10 Kasım 2025 13:45
Merhabalar 🥰 Kaşık biberon veya EDS sistemini parmaginizla denediniz mi 🥹

Kübra Ö.
13 Kasım 2025 07:37
Kaşık biberonla süt vermeye çalıştım sanki zehir verdim 😄 püskürttü beğenmedi sütü kaşıkta.illa meme olacak
G
Gizem K. O.
13 Kasım 2025 08:12
Benimki de biberonde öğürmeye başladı. Emzik akış deliğini 3 lü olan yapmıştım ondan olduğunu düşünüyorum. Biberon değiştirdiniz mi?

Kübra Ö.
13 Kasım 2025 08:14
Evet bir sürü farklı denedim hepsinde aynı tepki
S
Sema Ş.
20 Kasım 2025 00:19
Bebeğim ilk 5 ay ara sıra biberonla anne sütü alıyordu 5. Aydan beri biberonu kesinlikle tutmuyor neden olabilir
S
Sevgi B.
20 Kasım 2025 10:18
Kızım 4 aylık biberon almıyordu. Annem bir hafta boyunca her gün demedi ama ısrar etmedi. Ama denemelerde ben evde yoktum benin kokumu almıyordu. En son como markasının biberonunu denedik onunla biberonu aldı

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Kasım 2025 09:14
@Kübra Özel hanım işe başladığınız için biberon vermek zorunda değilsiniz ve biberon vermeseniz çok daha iyi olur çünkü biberon verdiğiniz taktirde bebek memeden uzaklaşmaya başlayacaktır burada yapmanız gereken şey alıştırma bardağı ile bebeğinize sağdığınız sütü evde bakacak kişinin vermesi ilk başlarda tabii ki tepki gösterecektir yavaş yavaş alışmaya başlayacaktır emzirme pozisyonunda önce siz alıştırma bardağı ile deneyebilirsiniz sonrasında bebeğe bakacak kişi emzirme pozisyonuna getirip kendisi deneyebilir ve ağzının kenarından akıtma yapılarak bebeğin hissetmesi sağlanarak refleks geliştirilmeli. Uyku geçişlerinde de deneyebilirsiniz ☺️ (bebeğinizin şuanda ne kadarlık olduğunu yazmamışsınız 3. Aydan itibaren alıştırma bardağı kullanılabilir)
L
Leyla E. A.
17 Aralık 2025 09:46
@Kübra Özel hanım çözüm bulabildiniz ni aynı durumdayım işe başlamam gerekiyor biberon tutmuyor siz hangi biberonu denediniz

Kübra Ö.
17 Aralık 2025 11:40
Merhabalar maalesef her markayı denedim asla kabul etmiyor.çözüm de bulamadım :(
İ
İrem A.
17 Aralık 2025 14:08
İşe başlayacağım fakat biberon, emzik almıyor :( ben olmayınca saatlerce ağlıyor
L
Leyla E. A.
18 Aralık 2025 08:53
Anne süt kaşığı ile içiyor benım ki o da çok yorucu 😥

Kübra Ö.
18 Aralık 2025 08:54
@Büşra Türker benimki biraz cins bi çocuk sütü meme harici hiç bişeyde içmiyor 7 aylık oldu artık fazla bilinçli :(