Biberon Reddi
53 görüntüleme
D
Damla a.
21 Temmuz 2025 10:08
Merhaba arkadaşlar bebeğim 3 ay 6 günlük. Doğduğundan beri mama+ meme ilerliyoruz ama son 2 haftadır biberonu tutmak istemiyor. Memede doymuyor ve geceli gündüzlü saat başı emmek istiyor. Biberonu Philips avent. Başlığı 3 numaraydı o mu zorluyor diye 5 numaraya geçiş yaptık yine aynı çığlık çığlığa ağlıyor biberonu ağzına verince

Fatma N. Ç.
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 10:13
Merhabalar , bebeğiniz kauçuk yapısından dolayı biberonu istemiyor olabilir . Aktifte emen bir bebekse öncelikli önerim süt artırma yoluna gitmeniz ve mamayı kesmeniz olacaktır saat başı emmek istemesi doymadığını anlamına gelmez. Size bağlılığından ötürü ve henüz birkaç eylem becerisi var biriside emmek, bu nedenle emme içgüdüsü baskın. Eğer bebeğiniziz yeterli kilo alımı varsa, günlük bez sayısı yeterliyse sütünüz yetiyordur
Z
Zerrin ..
21 Temmuz 2025 10:39
Damla hanım üçüncü ayda bu çok sık oluyor benim bebeğim de 3. Aya girdiğimizdebiberonu ve memeyi red etmeye başladı, normalde beslendiğinin yarısı kadar zor besleniyor, biberon ok şu anda ama memeyi reddediyor dördüncü ayına girmek üzere biz de neredeyse bir aydır bununla uğraşıyoruz, inanın meme reddi çok daha zor duygusal tarafı da var. Kesinlikle sütünüzü arttırmaya çalışıp devam edin. Düzenli sağım( gece power pumping ve 3 saatte bir sağım) veya emzirme ile ciddi anlamda süt artıyor. Bende biberon vermek istemiyorum ama meme de çok kısa kalıyor bazen hiç almak istemiyor çığlık çığlığa ağlıyor mecburen biberon veriyorum (avent 3 ) sonra memeyi yine red ediyor, bazen tüm gün kısa kısa 5dk emiyor ama doymuyor dediğiniz gibi, bu süreç sanırım bir süre böyle devam ediyor. Psikolojik olarak zorlayıcı ben çok yıprandım. Umarım siz bir an önce aşarsınız. Gerekirse erken dönemde destek alın.
Daha önce benzer şeyler yaşayan aileler var ve bebekleri memeye 1,5 ay sonra dönmüş, biberona da döneceltir bebeğiniz bence bu sebeple umudunuzu kaybetmeyin derim.
Bu arada Osman hoca benim bebeğimin kilo alımını fazla buldu ve önceki aylarda fazla besleme sebebi ile bebeğiniz şu anda red ediyor dedi, bu sebeple asla zorlamıyorum istemiyor ise.
Daha önce benzer şeyler yaşayan aileler var ve bebekleri memeye 1,5 ay sonra dönmüş, biberona da döneceltir bebeğiniz bence bu sebeple umudunuzu kaybetmeyin derim.
Bu arada Osman hoca benim bebeğimin kilo alımını fazla buldu ve önceki aylarda fazla besleme sebebi ile bebeğiniz şu anda red ediyor dedi, bu sebeple asla zorlamıyorum istemiyor ise.
D
Damla a.
21 Temmuz 2025 10:41
Çok teşekkür ederim yanıtınız için umarım bizde en kısa sürede aşarız
E
Ebru Ç.
21 Temmuz 2025 10:50
Ben bu konuda tekim sanıyordum yenidoğan döneminde hunharca biberon ve mama isteyen kızım geçen gün kavga kıyamet biberonu attı ağzından 3 ay 14 günlüğüz