Biberon Kullanımı

77 görüntüleme
A

Ayşe A.

3 Ağustos 2025 18:47
Merhaba bebeğim 4 aylık oldu yakında sünnet olacak ve orda kullanmak için ve işe başladıktan sonra kullanmak için bugün biberon aldım ama daha önce hiç kullanmadığı için nasıl ilerlemem gerekiyor bilemedim. Lansinohun cam biberonunu aldım öncelikle kullanıp memnun kalmayan var mı ya? Bide s olan yani başlangıç seviyesinde emziği biberonun bide m boy olanı aldım ama ilk başta s ile mi başlamalıyım alışana kadar yoksa ayına uygun olan m ile mi? Meme reddi yaşarız diye korkuyorum da
C

Ceren219

3 Ağustos 2025 18:51
Biberon çok tehlikeli meme reddi yapabiliyor umarım siz yaşamazsınız ..
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

3 Ağustos 2025 18:53
S ile kullanın. Lansinoh bi tık hızlı akıyor (avente kıyasla) o yüzden biberon ucunda küçükten ilerlemekte fayda var.
Her bebekte biberon ve emzik anında meme reddi yapmaz, olma ihtimali vardır ama kesin olacak değil. Önemli olan biberonun memeden daha kolay olduğunu düşündürmemek. Mesela biberon verirken tam dik tutmak yerine biraz eğimli tutarak akış hızını yavaşlatmak arada ağzından çıkararak bir iki nefeslik boşluklar vermek bebeğe ‘aa bunda hızlıca doydum bu kolaymış’ algısı oluşturmaz.
Simge P.

Simge P.

3 Ağustos 2025 18:54
Merhabalar, benimde oğlum 1 aylıkken sünnet oldu. Hiç biberon kullanmamıştık bizde ama sünnet esnasında sakinleşmesi için bir biberon süt vermemi istediler. Ben dr.brown’ s marka biberon aldım. Antikolik özelliği olduğu için çok övülen bir markaydı. Sünnet esnasında kullanmışlardı biberonu ve hiç biberon kullanmamasına rağmen hiçbir sorun yaşamayarak sütü içmişti. Sonrasında asla bir meme reddi durumuda yaşamadık. Doktorumuz bir aydan sonra emzik ve biberon verilirse meme reddi yaşamacağımızı söylemişti öylede oldu gerçekten
İ

İpek Ö. ..

3 Ağustos 2025 18:54
Bebeğim 1 haftalıkken hem mama hem anne sütü aldı. Biberon kullanmak bana da çok tehlikeli gibi geldi ilk önce ama hiç meme reddi yaşamadık çok şükür.hatta meme ye daha da düşkün umarım sizde de bu şekilde ilerler süreç.
A

Ayşe A.

3 Ağustos 2025 19:05
Benim oğlum da memeye çok düşkün onun bozulmasından korktum da biraz inşallah olmaz öyle. Çok teşekkür ederim hepinize :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir