Biberon Almayan Bebek
181 görüntüleme
G
Gizem Ç.
16 Haziran 2025 20:46
Merhaba yaklaşık 4 aylık bir kızım var. Meme emiyor. Fakat sağdığım sütü biberondan içemiyor. Nasıl emeceğini bilmiyor ağzında evirip çeviriyor çok ileri giderse öğürüyor. Ben zaten yanındayım ama bazen işlerim olduğunda babası biberonla süt verebilse daha konforlu olacak bir çok marka biberon denedim. Emzikde almıyor zaten ona da öğürüyor.
M
Meryem Y.
16 Haziran 2025 20:50
Kaşık biberon kullandınız mı biz phılıps avent kullandık sorun yaşamadık
G
Gizem Ç.
16 Haziran 2025 20:52
Başlarda kaşık biberon kullandık evet. Hatta 10 günlük falandı biberonda alıyordu meme reddi olmasın diye vermedim bir süre şuan phılıps lansinoh tommee tippee her markayı deniyorum ememiyor resmen
E
Esra K.
16 Haziran 2025 21:26
Merhaba benim oğlum da üç aya kadar biberonla sütü alıyodu. Aktif olarak değil arada çok nadir işim olduğunda babasına bırakıp çıkmışlığım oldu o zaman verdik. Bir gün yine işim var sağıp çıktım eşim yarım saat olmadan aradı bebeğim emmemek için her yolu denemiş ve nihayetinde o bizi yendi. Su an altı bucuk hala biberondan su falan icerken ögürür. Bu konuyu merak edip arastırmıstım doyan bebek biberonu reddedermiş. Bebeğinizin kilosu nasıl bilmiyorum ama bu tez bizim durumu doğrulamıştı oğlum sadece anne sütü alan ve toplu bi bebek. Son olarak nacizane tavsiyem almıyosa zorlamayın ek gıdaya gecmeye az kalmıs zaten.
G
Gizem Ç.
17 Haziran 2025 09:28
Evet benim de bebeğimin kilosu ayına göre önden gidiyor belki de bu sebepden almıyor dediğiniz gibi
N
Naciye D. Ö. ..
17 Haziran 2025 10:45
Benim bebeğim de 4 aylık, aynı şekilde emzik biberon ne deniyorsak kabul etmedi, marka çeşit fark etmiyor. Bizimki de ayına göre önden gidiyor ama işe döneceğim için öğrenmesini çok istiyorum ama şimdilik önce meme sonrasında az az biberon şeklinde kabul etmeye başladı. Sıralama, keyifli zamanı ve sabır sanırım çözümü olacaktır. Defalarca deneyeceğiz 🙏
A
Ayşegül T.
17 Haziran 2025 19:43
Dr bize de günde 1 öğün mama verdi. 4 biberon markası denedim. Kaşık biberon denedim, önce 30 ml ile kavga ederek dili ile çevirerek, sakız gibi çiğneyerek denedik. 4,5 aylık şu anda. 4.günde Lansinoh marka biberonu emmeye başladı ve mamasını bitirdi. Bugüne özel miydi bilmiyorum ama denemeye devam. Bu arada ben içiremiyorum, sabırsız davranıyorum. Babasınve teyzesi daha güzel içiriyor. Varsa bir yakınınızdan destek almayı deneyin. Annedeki süt/meme kokusundan dolayı içme reddi yapabiliyorlarmış🤨
G
Gizem Ç.
17 Haziran 2025 21:08
Yaa süpermiş bizde de lansinoh var her gün deneme yapıyoruz dediğiniz gibi sakız gibi çiğniyor biberonları. Umarım bizde kabul ettirebiliriz
F
Fatma S. ..
17 Haziran 2025 21:27
Bence biberonu tutmayı bilmediğinden değil emmek için yapıyor. Biz hem mama hem anne sütü şeklinde gidiyoruz. Yani sürekli biberon kullanıyoruz ama paşam eğer o an emmek istiyorsa biberonu ya hiç almıyor yada ağzında çeviriyor. Emzik te tutmadığı için o şekilde sakinleşip uyuduğu için o an emmek istiyorsa asla biberon kabul etmiyor. Ya da toksa yapıyor aynı şeyi.
İ
İrem G. Ü.
17 Haziran 2025 21:39
Benim de 2.5 aylık bebeğim günde bir kez biberonla besleniyordu genelde sütümü sağıp veriyordum sonra birden biberonu emmek istemedi çğürdü 3 farklı marka denedim kilosu biraz önden gidiyor 2. Ay aşısından sonra oldu tesadüf mü bilmiyorum memeyi iyi emiyor çalışmaya başlıcam nasıl bir yol izlenir geçici midir acaba
G
Gizem Ç.
17 Haziran 2025 21:42
Ben her gün deneme yapıyorum daha emme refleksi göstermedi. Tam tuttu diyorum öğürüyor bir daha tutmuyor. Ama biberon büyük rahatlık. Her gün denemeye devam etmeli bence
A
Ayşenur G. ..
17 Haziran 2025 21:58
Benimki de 4. Ayda bıraktı biberonu, asla kabul etmiyor. Kaşıkla veriyorum. Onu daha çok sevdi
E
Eda K. E.
18 Haziran 2025 03:24
Merhaba. Benim de oğlum 5,5 aylık aynı sorun bizde de vardı. Biz de hiç biberon kullanmamıştık. Çalışmaya başlayacağımdan biberona alıştırmak için çare aradım. Biberon başlıklarına dikkat edin. Bendeki biberonları doğumdan önce aldığım için başlıkları 1 numaraydı. Onları ayına uygun başlıklarla değiştirdim ilk seferde içebildi biberonla. Bir de lansinohun naturalwave başlıklı biberonunu aldım. Okuduğu im yorumlarda da biberona alışmada çok iyi olduğu yazıyordu. Cidden tek seferde de hallettik içti ondan tavsiye ederim
D
Dilek K.
18 Haziran 2025 11:32
Benim bebeğim de ne sagilmis süt içer ne de biberon alır ve ben bundan çok memnunum çünkü bebeğim mememi tercih ediyor. Siz de o açıdan düşünün bence ve mutlu olun☺️ sağlığınız sütleri de ek gıda döneminde yiyecekleri seyreltme amaçlı kullanabilirsiniz. Bol bol emsin minik kiz