Bezde Turuncu Lekeler
110 görüntüleme
S
Sıla
23 Temmuz 2025 13:46
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık ek gıdaya başladım çişli bezini değiştirirken iki gün turuncu lekeler gördüm birinde ıslak mendile temizlerken geldi idararını çok az yapıyor ama şu anda ankaradayız ve çok fazla sıcaktan aşırı terliyor sürekli atlet değiştiriyorum şu anda da ishal idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi yoksa su yetersiz geldiği için midir

Nisa N. M.
İlk ve Acil Bakım Teknikeri
23 Temmuz 2025 14:09
Bahsettiğiniz durum sıvı azlığından kaynaklanıyor.bebeğinize gün içinde su teklif edebilirsiniz

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
23 Temmuz 2025 14:22
Enfeksiyonla ilgili değil bebeğiniz terle sıvı kaybettiği için böbrekleri idrar yoğunluğunu (dansite, idrar tahlillerinde bu terimi görmüştürsünüz) arttırıyor, lekeler bu yüzden. Bol bol anne sütü/mama almasını sağlayın günlük 80-100 ml civarına kadar su verebilirsiniz. Bez sayısının düşmesi sizi endişelendirmesin doymadığından yada bi sorun olduğundan değil bu dönemde sıcaklardan dolayı 3-4 bez hatta 3 bez gayet kabul edilebilir, sorun olmaz.
H
Hanife G.
24 Temmuz 2025 13:27
3 bez dolu dolu mu olmalı. Bizde de aynı durum var bezleri çok az idrarlı ve turuncu lekeler var. Ek gıdaya başlamadık sadece anne sütü alıyor 6 aylık oldu daha dün. Su veriyorum ama doktorlar vermeyin dedikleri için korka korka günde kaç ml vermeliyim
Z
Zehra M.
25 Temmuz 2025 08:39
Merhaba bebeğim 5. Ayına yeni girdi bir kaç gündür gözlemliyorum turuncu lekeleri ve idrarını daha az yapıyor henüz ek gıdaya geçmediğimiz için su da vermiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum
S
Sıla
26 Temmuz 2025 07:23
Ben 5. Ayında çay kaşığı ile vermeye başlamıştım ve gerçekten susuzluktanmış mamayı o sıralar çok fazla tüketmiyor iştahsızdı mamayı düzenli suyu yeteri kadar verdikten sonra geçti
S
Sıla
26 Temmuz 2025 07:25
3 bez dolu dolu olması gerekli değilmiş gün için de en az 5 kere çiş yapmış olması normal karşılanıyormuş