Bez Sayısı
113 görüntüleme
E
Emine T.
11 Kasım 2025 14:27
Bebeğim6 aylık günde 3 4 çişli bez değiştiriyoruz 3 4 saatte bir emiyor ek gıda tadımlarına başladık doyuyor mudur acaba
Ve emzirme saatleri kaç saate bir olmalı bazen çok uzuyor emmek istemiyor acaba tok mu diye düşünüyorum
Ve emzirme saatleri kaç saate bir olmalı bazen çok uzuyor emmek istemiyor acaba tok mu diye düşünüyorum

İlsu O. K.
11 Kasım 2025 15:31
Merhaba; düzeltilmiş 6 aylık oğlum benimde 😌 tadım dönemi doymak üzerine bir süreç değil ana besini bebeğin anne sütü yoksa formül mama ya da her ikisidir. Bebeğiniz beslenme ihtiyacını bunlardan alır. 9.ayda muhtemelen kontrolünüz vardır bu sürede bebeğinize doktorunuzun dediği şekilde besinleri tattırın. Tam diş huzursuzluğunun arttığı bir ay bu yüzden emme konusunda bazen isteksiz olabilir.
Ortalama 3-4 saatte bir besleniyor bu ayda bebekler. Fakat sadece anne sütü aldığı için bebeğiniz doktorunuzun bebeğinizin gelişimine, kilosuna vs göre söylemesi daha doğru olur her bebek aynı değil. Oğlum anne sütünü neredeyse bıraktı formülle besleniyor 4 saat arayla bazen 3 saat gece 6 saat uyuyor kendi uyanırsa besleniyor ama uyanmazsa zorla kaldırmıyorum
Ortalama 3-4 saatte bir besleniyor bu ayda bebekler. Fakat sadece anne sütü aldığı için bebeğiniz doktorunuzun bebeğinizin gelişimine, kilosuna vs göre söylemesi daha doğru olur her bebek aynı değil. Oğlum anne sütünü neredeyse bıraktı formülle besleniyor 4 saat arayla bazen 3 saat gece 6 saat uyuyor kendi uyanırsa besleniyor ama uyanmazsa zorla kaldırmıyorum
Ö
Özlem ..
11 Kasım 2025 15:36
Bebeğim 6.5 aylık, yaklaşık 1.5aydır 2-4 bez arasında gidiyor ek gıda veriyorum emmesi azaldı su veriyorum ama çok içmiyor. Ama bir türlü bez sayısı artmıyor. Kakası da yeşil oluyor. Bazı günler zorlayarak emziriyorum ek gıda vermesem yine emmek istemiyor 3.5 aylıkken diş sancısı başladı hala çıkmadı o yüzdenmi yoksa doymuyormu bilmiyorum iyi emdiği günlerde dahi bez sayısı artmıyor son 3 gündür 1-2 bez terleyerek atıyıor olabilir mi ya da silikon gögüs ucunu bıraktırdım 1 hafta önce o yüzden mi ama silikonu kullanırken de az emmeye başlamıştı aşı oldu o gün grip olduk ikimizde o günden beri kilo artışı da olmadı gerileme var Ne yapmalıyım
E
Emine T.
11 Kasım 2025 15:50
Ben şöyle düşünüyorum bebeğimiz aktifseve ağlamıyorsa bence doyuyordur ben mama veriyordum ayrıyeten ama içmiyordu sonra dedimki demek ki bu çocuk doyuyor ki istemiyor mamayı da vermeye bıraktım şuan sadece anne sütü işte sütüm yetiyor mu yetmiyor mu onu anlayamıyorum

İlsu O. K.
11 Kasım 2025 16:37
Düşünceniz bence doğru. Sütünüzün yetip yetmediğini bebeğinizin yeterli doyum ile ortalama büyüyüp büyümediğin dioktorunuz söyleyecek. Kilo,boy ölçümleri bu yüzden yapılıyor😌 elbette bu işin genetik durumuda var minyon bebeği olan annelerin zorla yemek yedirdiğine çok şahit oldum halbuki bebek öyle🤗 nacizane tavsiyem aynı aylarda olduğumuz için bebeğinizi bu ay gözlemlemeniz olur tadıma yeni geçtiniz, dişler iyice zorlayabilir bu süreçte zaten bebekler ilk 3-4 ay ki gibi kiloda almayabiliyor. Yine en güvenilir bilgiyi size çocuğunuzun doktoru verir kendinizi çok hırpalamayın karnı doymasa sakince zaten duramaz açlıktan. Siz rutindeki emzirmenizi bozmayın, tadımlarınızıda bebeğinizi zorlamadan yapın. Fırsat bulursanızda içiniz rahat etsin diye doktorunuza görünün ya da aile hekiminizden destek alın 🤗 bizim olduğumuz yerde devlette çocuk doktoru yok malesef o yüzden bu gibi kolay çözülür konularda aile hekimimizle görüşürüyoruz onlarda çünkü bebeği takip ediyor. 🙏🏻
Açıkcası formül mamaların çocuk doktoru tarafından verilip ya da bırakılması konusunda karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum bebeğinizin sıvı alımıda önemli çünkü.
Açıkcası formül mamaların çocuk doktoru tarafından verilip ya da bırakılması konusunda karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum bebeğinizin sıvı alımıda önemli çünkü.
E
Emine T.
11 Kasım 2025 16:48
Çok çok teşekkür ederim