Bez Sayısı

197 görüntüleme
S

Saadet N. M.

12 Temmuz 2025 19:35
Çişli bez sayısının 4-5 olması sıvı alımının iyi olduğu anlamına geliyor diyorlar. Bu sayıdaki kasıt çişli ıslak bez mi dolu bez mi? Yani 4 kez bezini ıslatması mı dolu dolu çişli olması mı? Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Benim bebeğim günde 2 kez orta dolulukta 1 kez çok dolu çiş yapıyor mesela. 4-5 olmadığı için kafaya taktım.
A

Ayşe A.

12 Temmuz 2025 20:22
Benim bildiğim kadarıyla çok dolu dolu 4-5 bez değil idrar yapılmış bir bez yani bir doktor şu şekilde tanımlıyordu bir yumurta ağırlığı kadar ıslanmış bez varsa biz bunu bir bez olarak sayıyoruz o yüzden dolu dolu bez bi kaç kez çiş yapılmış olduğu için bence 2 bez gibi düşünülebilir
S

Saadet N. M.

12 Temmuz 2025 20:42
Anladım , teşekkür ederim ☺️
T

Tuğba K. ..

13 Temmuz 2025 09:42
Benim de günlerdir kafama taktığım,çeşitli yerlerden bilgi edinmeye çalıştığım bir konu idi. Teşekkür ederim Ayşe Hanım. Benim de 3 aylik bebeğim günde max 2 tane çok dolu 3 yada 4 tane de çok hafif bez alıyorum. Sayenizde aydınlandım. İyi günler dilerim
A

Atike U. M. ..

14 Temmuz 2025 22:27
Merhaba, osman hocam bezdeki çiş çizgisi renk değişince çişli bez sayarız demişti, yazın kafadan da çok terliyor bebekler çiş sayısı biraz azalabilir endişe yok
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Temmuz 2025 11:33
Merhaba 4-5 bez demek bezi Islatması ya da yumurta büyüklüğünde bir çiş olması anlamına geliyor yani sizin değiştirdiğiniz bez sayısını saymayacaksınız bebeğin yaptığı çiş sayısını sayacaksınız.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir