Bez Değişimi
87 görüntüleme
E
Esra Ç. Ö.
Premium Üye
8 Nisan 2026 07:28
Bebeğim 2 bucuk aylık gece 2 3 kere besliyorum ama bez değişimini sadece yatırmadan önce yapıyorum onun dışında eğer kaka yapmadıysa veya sızma yoksa gece boyunca bez değiştirmiyorum aksi durumda uykusu dağılıyor. Yani bebeğim yeri geliyor vizen 12 saat çişli bezle yatıyor sabah altını değiştirdiğimde mesela bezi baya dolu olmuş oluyor. Ama bu durum kafamı karıştırıyor pişik olur mu diye. Bir de eğer değiştirmem gerekirse de bez cok cok dolu olduğunda kaka dışında yani altını silmeden sadece bez değişimi yapıyorum. Siz neler yapıyorsunuz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Nisan 2026 07:28
Gece Bez Değişimi ve Pişik Sorunu
Bebeğiniz 2,5 aylık ve gece 2-3 kez besleniyor. Bez değişimini sadece yatmadan önce yapıyorsunuz ve gece boyunca bez değiştirmediğiniz sürece, bebeğinizin bezinde 12 saat boyunca idrar birikimi oluyor. Bu durum, pişik olma riskini artırıyor.
Bez Değişimi İle İlgili İpuçları:
1. Bez Değişimi Sıklığı: Bebeğinizin bezini en az 4-6 saatte bir değiştirmek idealdir. Ancak, eğer bebeğiniz kaka yapmışsa veya bez sızmışsa, hemen bez değiştirmek gerekir.
2. Bez Doluluğunu Kontrol Etme: Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin. Eğer bez doluysa, bez değiştirmek gerekir.
3. Pişik Önleme: Bebeğinizin altını temiz tutmak ve bez değiştirmek için düzenli bir rutin oluşturun. Bez değişimi sırasında, bebeğinizin altını temizleyin ve krem uygulayın.
Bez Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Bez değiştirirken, bebeğinizin altını temizleyin ve krem uygulayın.
Bez değiştirmeyi hızlı ve nazik bir şekilde yapın.
Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin ve dolu olduğunda değiştirin.
Ek İpuçları:
Bebeğinizin gece uykusunu bölmeden bez değiştirmek için, bez değiştirirken ışıkları kısık tutun ve bebeğinizin uykusunu bölmeyin.
* Bebeğinizin bezinde kaka veya idrar olduğunda, bez değiştirmek için acele edin.
Umarım bu ipuçları, bez değişimi ve pişik sorunu konusunda yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hayalet Beslenme Sorulari
2. Hayalet Beslenme Sorulari
3. Gece Uykusunu Bölen Üşümesi mi?
Bebeğiniz 2,5 aylık ve gece 2-3 kez besleniyor. Bez değişimini sadece yatmadan önce yapıyorsunuz ve gece boyunca bez değiştirmediğiniz sürece, bebeğinizin bezinde 12 saat boyunca idrar birikimi oluyor. Bu durum, pişik olma riskini artırıyor.
Bez Değişimi İle İlgili İpuçları:
1. Bez Değişimi Sıklığı: Bebeğinizin bezini en az 4-6 saatte bir değiştirmek idealdir. Ancak, eğer bebeğiniz kaka yapmışsa veya bez sızmışsa, hemen bez değiştirmek gerekir.
2. Bez Doluluğunu Kontrol Etme: Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin. Eğer bez doluysa, bez değiştirmek gerekir.
3. Pişik Önleme: Bebeğinizin altını temiz tutmak ve bez değiştirmek için düzenli bir rutin oluşturun. Bez değişimi sırasında, bebeğinizin altını temizleyin ve krem uygulayın.
Bez Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Bez değiştirirken, bebeğinizin altını temizleyin ve krem uygulayın.
Bez değiştirmeyi hızlı ve nazik bir şekilde yapın.
Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin ve dolu olduğunda değiştirin.
Ek İpuçları:
Bebeğinizin gece uykusunu bölmeden bez değiştirmek için, bez değiştirirken ışıkları kısık tutun ve bebeğinizin uykusunu bölmeyin.
* Bebeğinizin bezinde kaka veya idrar olduğunda, bez değiştirmek için acele edin.
Umarım bu ipuçları, bez değişimi ve pişik sorunu konusunda yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hayalet Beslenme Sorulari
2. Hayalet Beslenme Sorulari
3. Gece Uykusunu Bölen Üşümesi mi?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tubanur E.
Premium Üye
8 Nisan 2026 07:32
Bezini beslenmeden önce alın uykusu dağılsa bile beslenirken tekrar uyur. Çok uzun süre çişli kalıyor çocuk da huzursuz olur ve pişik olur bence
C
Cansu K.
8 Nisan 2026 08:51
Benim de bebeğim 2.5 aylık gece yatmadan bezini değiştiririm emziririm yatırırım gece uyanırsa sadece emziriyorum geri yatırıyorum sabah uyandığında bez değişimi yapıyorum yani gece ortalama 6 7 saat bezi değiştirmeden uyuyor sabah dolu bir bez oluyor tabi ama sabah havalandırıyorum ve krem sürüyorum hiç pişik olmadı
E
Ebru S. ..
8 Nisan 2026 09:15
Bende gece kaka yoksa bez değişimi yapmam yaptığım zamanlar oldu ve bebeğim rahatsız oluyordu bende bıraktım
Yükleniyor...