Beyinde Kist

130 görüntüleme
S

Suna V.

14 Haziran 2025 19:34
Merhaba yenidoğan Kalça çıkığı ultrasonuna gittiğimizde kafa ultrasonuna da baktılar koroid pleksusta 2.5 mm çapında kist çıktı. Detaylı ultrasonda herhangi bir şey görülmemişti. Zamanla geçer mi bu durum için ne yapmamız gerekir?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

15 Haziran 2025 04:03
Genellikle bu tarz kistler basit kist olarak isimlendirilir ve klinik yansıması olmaz. Yani çocuğunuz hiçbir sağlık zararı almadan sadece cildinde bir benle büyüme gibi durumda olur. Sadece belli aralıklarla izlem yaptırmanız gereken ben normal bir çocukların hiçbir şekilde ayırt edilemeyecek süreçler olabilir. Bazı durumlarda yenidoğan yoğun bakım ünitesinde iken beyin kanaması olan çocuklarda buna benzer durumlar olabiliyor. Doktorunuza durumu derinlemesine konuşmanızı tavsiye ederim. Bunun için fizik muayene ile bulunduğunuz yerde bir doktor tarafından kontrol edilmeniz ya da online danışmanlık ile süreci netleştirmeniz mümkün…
Ö

Özlem D.

12 Temmuz 2025 17:00
merhaba suna hanım benim kızım da suan 4 aylık .hamile iken ikili tarama ve detaylı ultrason yaptırdım ama doktor herhangi bir kist vs birşey var diye bir açıklama yapmadi . 14 martta doğumum oldu ve basında sişlik vardi ultrason cekildi 2.9 mm çapinda kist gözüktü beyin cerrahi doktoru Mr cekilmesini istedi ama anestezi doktoruyla görüsüp ona göre ilerleyelim dedi bebek kucuk oldugunicin ilacla uyutulup öyle cekilecekti mr . ama ben korktugum icin bebek uzun saatler aç kalmasi gerekecekmiş birsey olur diye yaptiramadim . suan 4 aylik tekrar ultrasondan bakildi ve 3.2 mm olarak büyümüş kist
Ö

Özlem D.

12 Temmuz 2025 17:00
sizin süreciniz nasil ilerledi acaba
S

Suna V.

30 Temmuz 2025 17:51
Bugun tekrar doktor kontrolümuz vardi 1 tane sanıyorduk 2 taneymis sag 2.5mm sol 3.7 mm cocuk doktorumuz mr cektirmeyin dedi olağan birsey zararsız dedi ultrason doktoru da gelişimi icin herhangi olumsuz birsey olusturmaz zeka vs dedi ama içim kotu yine de

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir