Beyaz Leke Vitiligo Olabilir mi

77 görüntüleme
K

Kübra D. T.

29 Temmuz 2025 09:20
Bebeğimin ensesinde beyaz leke var 5. Ayında girdi 2 aydır belirgin şekilde var büyüme gözlemleyemedim
vitiligo olmasından korkuyorum görsel ekleyemedim
B

Başak T. ..

29 Temmuz 2025 09:55
Merhaba. Hemen doktora götürün mavi ışık ile bakıyorlar. Vitiligo ise güneşe vs dikkat etmeniz gerekiyor. Benim yüzümde vardı vitiligo erken teşhis ve doğru tedavi ile nokta kadar bile leke kalmadı.
K

Kübra D. T.

29 Temmuz 2025 09:56
Öyle mi benim teyzemde vardı ve geçmedi bende o yüzden geçmeyen bir hastalık olarak biliyorum çok fazla yayıldı acaba bebeğe de genlerle mi geçti diye çok korkuyorum açıkçası, mavi ışık ile baktıklarımda vitiligo olup olmadığı direkt anlaşıyor mu
K

Kübra D. T.

29 Temmuz 2025 09:57
Birde hangi doktorda tedavi oldunuz acaba hangi ilde
B

Başak T. ..

29 Temmuz 2025 10:41
Ben ilk önce tatildeyken yüzümün doğru düzgün yanmadığını düşündüm ve daha çok güneşlendim. Bianda yüzüm haritaya döndü. Bir kısım bembeyaz bir kısım kahverengi oldu. Bi doktora gittim karanlık bir odada mavi ışıkla baktı ve vitiligo olduğunu söyledi. Bir krem verdi ama içime sinmedi pek umutlu konuşmadı. Gerçi benim de umudum yoktu kimden duyduysam geçmez dediler. Tesadüfen Ankara gazi hastanesi Dermatoloji bölümünde bir doktor buldum. Kan değerlerime baktı tekrar mavi ışıkla baktı tedaviye başladık. 2 sene sonunda hiçbir şey kalmadı yüzümde. Vitiligo vücuda renk veren pigmentlerin ölmesi sonucu oluyor. Genlerle aktarıldığını düşünmüyorum. Benim ailemde kimse de yok ve 4,5 aylık bebeğim var onda da yok. Tamamen üzüntü sıkıntı stres kaynaklı. Ama bebekte neden olur ve nasıl tedavi edilir bilemiyorum. Öncelikle vitiligo olup olmadığını kesinleştirmeniz lazım.
K

Kübra D. T.

2 Ağustos 2025 07:42
Çok teşekkür ederim başak hanım çok güzel bilgi vermişsiniz eksik olmayın, bizde randevu aldık önümüzde ki hafta gideceğiz inşallah vitiligo yada daha kötü bir şey olmaz ❤️ sağlıklı günler dilerim bebişinizle 🙏
B

Başak T. ..

2 Ağustos 2025 07:57
İnşallah hayırlı haberler alırsınız. Size de sağlıklı günler dilerim bebeğinizle 🥰❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir