Bexsero Aşı Yönetmeliği

163 görüntüleme
Y

Yaren A.

3 Şubat 2026 13:19
3 ve 5. ayında bexsero aşısı olduk. üçüncü doz 7. ayında. bize yönetmeliğin değiştiğini iki dozun artık yeterli olduğu, üçüncü doz artık isteğe bağlı fazla aşı yüklemesi yapmaya gerek yok. 13. ayında da hatırlatma dozu var denildi. bu konuda çok kararsızım. İstanbul gibi büyük ve göç alan bir şehirde yaşıyorum. yaptırmalı mıyım eski yönetmelik gibi..
M

Merve S.

3 Şubat 2026 13:34
Bize doktorumuz direk 3-5-13. Aylarda yapılacağını söyledi. Biz de öyle ilerledik. Yapmaya gerek yok dendiyse yaptırmayın.
Y

Yaren A.

3 Şubat 2026 13:36

Merve Sevindik

Bize doktorumuz direk 3-5-13. Aylarda yapılacağını söyledi. Biz de öyle ilerledik. Yapmaya gerek yok dendiyse yaptırmayın.

bize de 3-5-7-13 demişti. çok göç alan bi şehirde olduğumuz için 3 doz yapılıyor dedi. şimdi de yönetmelik değişince kafam karıştı
Afranur K.

Afranur K.

3 Şubat 2026 13:52
Bize de 3-5-13 beksero

7-9-15 nimenriks dedi en başından. İstanbulda yaşıyorum bu arada ben de. 2 farklı hekim muayenesindeyiz yoğun bakım bebeği olduğu için ikisi de bu takvimi söylemişti bize. Buna yönelik gidiyoruz biz de
Y

Yaren A.

3 Şubat 2026 13:57

Afranur Keskin

Bize de 3-5-13 beksero

7-9-15 nimenriks dedi en başından. İstanbulda yaşıyorum bu arada ben de. 2 farklı hekim muayenesindeyiz yoğun bakım bebeği olduğu için ikisi de bu takvimi söylemişti bize. Buna yönelik gidiyoruz biz de

ah bizimki de yoğun bakım bebeği, sağlıklı ömürleri olsun inşallah 🥹 bizimde nimenrix ve beksero 3-5-13. sadece bekseronun birde 7. ayda yapılması söylenmişti ama galiba yaptırmayacağım iki doz yeterli gibi 🥲
M

Merve S.

3 Şubat 2026 13:58
Bebeğinizin ekstra kronik bir hastalığı yoksa 2 doz+1 hatırlatma dozu yeterli. Cocuk hekimi arkadaşıma sordum şimdi. Ama içiniz rahat değilse yaptırabilirsiniz. Bir de umreden gelenlerden uzak durun.
Afranur K.

Afranur K.

3 Şubat 2026 13:59
Yaptırmayın bence bir çok hekim ortak noktada buluşmuş bu konuda, ekstra aşı yüküne de gerek yok. Zaten yüksek ateş yapıp bebekleri çok zorluyor.

13 de rapel dozunu yaptırırsınız yeniden
Y

Yaren A.

3 Şubat 2026 14:00

Merve Sevindik

evet bende öyle düşünüyorum
Y

Yaren A.

3 Şubat 2026 14:00

Afranur Keskin

Yaptırmayın bence bir çok hekim ortak noktada buluşmuş bu konuda, ekstra aşı yüküne de gerek yok. Zaten yüksek ateş yapıp bebekleri çok zorluyor.

13 de rapel dozunu yaptırırsınız yeniden

kesinlikle evet

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir