Bexero Aşısı Sonrası Şişlik ve Kızarıklık
54 görüntüleme
M
Mehtap A.
14 Ağustos 2025 10:21
Kızım 3 ay 6 günlükken Bexero ve Rotaix aşılarını oldu, Bexero vurulan yerde kızarıklık ve şişlik var, şişlik baya katı durumda 3 gün oldu geçmedi, geçici bir durum mu, masaj vs yapmalı mıyım yoksa dokunmamam mı gerekir
Ş
Şeyda B.
14 Ağustos 2025 10:48
Banyodayken ılık suyla köpüklendiğinizde bebeğinizi ufak ufak masaj yapabilirsiniz dağılmasını sağlar eğer kızarıklık ve sıcaklık varsa aşı bölgesinde soğuk buz aküsünü ince bir beze sarıp bölgeyi rahatlatabilirsiniz
M
Mehtap A.
14 Ağustos 2025 10:52
Teşekkür ederim aşı sebebiyle banyo yaptırmamıştım bu gün deneyeceğim, bacak hareketlerinde sorun olmadığı için endişelenmedim umarım şişlik bi soruna yol açmaz
Ş
Şeyda B.
14 Ağustos 2025 10:54
Yol açmaz korkmayın bazen aşı kas içinde birikiyor dağılması için böyle masajlar gerekebiliyor 3-5banyoda dağılır(gün içerisinde de bacağına nemlendirici yada kolonya ile de masaj yapabilirsiniz)

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ağustos 2025 11:08
Ağrı yapıyor o şişlikler ben aşıyı oğluma kendim uyguladım bizim de şişmişti. 1-2 hafta kalacak orada buz aküsüne bir şey sarıp üzerinde tutun ara ara ağrısını hafifletir. 2 hafta içerisinde daha çok şişerse bölge kızarıklığı büyürse muhakkak hekime gösterin. Ama telaş edilecek bir durum yok şimdilik