Bexero Aşısı Sonrası Şişlik ve Kızarıklık

54 görüntüleme
M

Mehtap A.

14 Ağustos 2025 10:21
Kızım 3 ay 6 günlükken Bexero ve Rotaix aşılarını oldu, Bexero vurulan yerde kızarıklık ve şişlik var, şişlik baya katı durumda 3 gün oldu geçmedi, geçici bir durum mu, masaj vs yapmalı mıyım yoksa dokunmamam mı gerekir
Ş

Şeyda B.

14 Ağustos 2025 10:48
Banyodayken ılık suyla köpüklendiğinizde bebeğinizi ufak ufak masaj yapabilirsiniz dağılmasını sağlar eğer kızarıklık ve sıcaklık varsa aşı bölgesinde soğuk buz aküsünü ince bir beze sarıp bölgeyi rahatlatabilirsiniz
M

Mehtap A.

14 Ağustos 2025 10:52
Teşekkür ederim aşı sebebiyle banyo yaptırmamıştım bu gün deneyeceğim, bacak hareketlerinde sorun olmadığı için endişelenmedim umarım şişlik bi soruna yol açmaz
Ş

Şeyda B.

14 Ağustos 2025 10:54
Yol açmaz korkmayın bazen aşı kas içinde birikiyor dağılması için böyle masajlar gerekebiliyor 3-5banyoda dağılır(gün içerisinde de bacağına nemlendirici yada kolonya ile de masaj yapabilirsiniz)
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ağustos 2025 11:08
Ağrı yapıyor o şişlikler ben aşıyı oğluma kendim uyguladım bizim de şişmişti. 1-2 hafta kalacak orada buz aküsüne bir şey sarıp üzerinde tutun ara ara ağrısını hafifletir. 2 hafta içerisinde daha çok şişerse bölge kızarıklığı büyürse muhakkak hekime gösterin. Ama telaş edilecek bir durum yok şimdilik

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir