Bestiron Kansızlık

205 görüntüleme
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 15:23
İyi akşamlar bebeğim altı aylık dört aylıkken sağlık ocağı vegaferon başladı günlük dört damla ama bebeğimi kabız yaptığı için aynı hemşirenin önerisiyle bestiron aldım bana onun günlük dört damla olduğunu söyledi bebeğim altı aylık olunca kan tahlili yaptırdık ve bebeğimde kansızlık olduğunu öğrendik değeri 7 çıktı doktora sorduğumuzda damlaların dozunu sağlık ocağı ayarlıyor demişti şimdi tedavi amaçlı Bestironu sabah 16 akşam 16 veriyonum merak ettiğim şu size Bestironu sağlık ocağında başlayan oldu mu ben hemşireye bu özel ilaçların dozu farklı oluyomuş dediğimde bana karşı çıktı bebeğim eksik dozdan kansızlık çekiyor kime sorsam bestiron kilo başına ya da kilo başına iki damla şeklinde diyorum devlet bize dört damla ver diyor dedi bi doktorla görüştüğümde ise devletin başladgla bestiron farklı vegaferon günlük dört damla evet ama bestiron kilo bazlı gider dedi bilgisi ve tecrübesi olan yazabilir mi
N

Nazan Ş.

5 Ocak 2026 15:27
Biz 20 kullanıyoruz
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 15:32
Sağlık ocağımı başladı
B

Betül ..

5 Ocak 2026 15:37
Biz de 10 damla kullanıyoruz ama 2 aylıkken kullanmaya başlamıştık şimdi 6 aylık olacak arttırmam gerekiyor mu onu bilmiyorum ben de doktora soracağım
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 15:38
Bende aşırı kansızlığı var dişe sabah 16 akşam 16 başladık düzelince sadece 16 vericez korkuyorum da kanı dozelmez diye bebeğim altı aylık ama hızlı gelişti hızlı kilo aldı bu yüzden demiri çok tüketmiş vücudu damla dozu da çok az geldiği için faydası olmamış ve hemşirenin bana söylediği şu senin sütün kalitesiz ve bebeğine demir verememişsin diyor
İ

İ.E.

5 Ocak 2026 15:48
Vegaferon bestirondan daha yogun demir elementeri iceriyor o yuzden dozu farkli daha az olur. Demir dozunu doktorunuz belirler bebegin kilosuna gore ve beslenme sekline gore. Destek degil tedavi amaciyla verilirse dozu daha arttirabilir. Siz simdi tedavi amaciyla kullanacaginiz icin normal dozdan daha fazla kullandiracaktir doktorunuz. Normalde gunluk ihtiyac kilo basina 1 ya da 2mg demir alacak sekilde hesaplanir. 1ml de ne kadar demir icerdigi ilacin prospektusunde yazar. Genel gecer bilgi de 1ml 20damlaya esit sekildedir.
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 15:53
Evet vegaferonda hemfikirimzaten ama Bestironu aile hekimimiz bile 16 damla olması lazımdı diyerek hemşireye söyledi bana hala bestiron 4 damla günlük diyor
E

Eda D.

5 Ocak 2026 15:57
Ben 20 damla biliyorum bestiron u
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 16:00
Evet normali öyleymiş bizim şimdi tedavi amacliya döndü maalesef
S

Sema A. ..

5 Ocak 2026 16:01
@Burcu Büşra Öztürk Burcu hanım gittiğim birçok doktor kilo başı 2 damla diyor. Osman hocada sağlık ocağı icin bilgilendirmeyi hekim yapmalı diyor. Siz hekiminizi dinleyin ancak soyle de bi durum var ben bebegimde eksik doz uygulamadım ama yine de kansizlik çıktı. Genetik olabiliyor dedi doktor.
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 16:03
@Sema Alemdar düzeldi mi peki sema hanğm
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 16:03
Hayır bi de bana sütün kalitesiz ondan bebeğinde eksiklik oldu dendi
S

Sema A. ..

5 Ocak 2026 16:18
@Burcu Büşra Öztürk Testi yeni yaptırdık Burcu hanım. Sonuçları başka doktordan öğrendim tedavi icin başka doktora da götüreceğim
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 16:21
Anladım Semahanım geçmişolsun size de çok korkuyorum ben düzelmez diye inşallah düzelir hepimizin bebeği @Sema Alemdar
S

Sema A. ..

5 Ocak 2026 16:21
Bir de anne sutu gibi bir mucizenin kalitesine kim ne şekilde karar veriyor anlamıyorum doğrusu sutunuzden örnek alıp test mi yapmışlar. İstemsizce sinirleniyorum böyle söylemlere
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 16:23
Evet gerçekten öyle beş gündür üzülüyorum onların yüzünden bebeğim benim sütüm yüzüne mi böyle oldu diye bu arada bebeğiniz kaç aylık sonucunuz ne çıktı
S

Sema A. ..

5 Ocak 2026 16:23
@Burcu Büşra Öztürk İnşallah Burcu hanım
S

Sema A. ..

5 Ocak 2026 16:24
Lütfen üzülmeyin kendinizi de suçlamayın. Bebegim 10 aylik ferritin değerleri cok düşük b12 eksik gibi gibi
B

Burcu B. Ö.

5 Ocak 2026 16:26
Teşekkür ederim sema hanım çok geçmiş olsun diliyorumsize de 🙏
S

Sema A. ..

5 Ocak 2026 17:37
Rica ederim Burcu hanım geçmiş olsun size de
İ

İ.E.

6 Ocak 2026 04:50
Anne sutu bir mucizedir kesinlikle alakasi yok kalitesiz anne sutu diye bir sey de soz konusu olamaz. Bu tamamen biyolojik. Bebekler 4 aydan sonra ozellikle 6 aydan sonra cok hizli buyurler beyin gelisimi hizlanir kan hacmi artar dolayisiyla demir ihtiyaclari artar. Anne karninda depoladiklari demiri tuketmeye baslarla o nedenle takviye verilir. Anne sutunde zaten yine biyolojik olarak az demir vardir hizli buyumede takviye gerekir o yuzden. Anne sutune laf soyleyen herkesi hadsiz buluyorum. Siz doktorunuzu dinleyin. Onlar isin ehli. Ebeler ezbere konusuyor hep moral bozuyor cogu zaman. Cocuk doktoru en iyisini bilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir