Bestiron Demir Damlası

106 görüntüleme
Elif T.

Elif T.

17 Nisan 2026 13:26
Merhaba bebeğimin kilosu 6.5 kg ve demir damlasına başlayacağız doktorumuz alması gereken demir miktarını mg olarak söyledi ve bu da 6.5-7 mg ma denk geliyor. Bestiron demir damlasında hesap yaptığım da 16-17 damlaya tekabül ediyor. Koruyucu olarak bu damla sayıları eğer tedavi edilmesi gerekse idi 32-34 damla olacaktı. Kiloya göre 6-7 damla kullandığımızda aldığı demir miktarı az oluyor. Sizin doktorlarınız nasıl bir öneri de bulunuyor?
Afranur K.

Afranur K.

17 Nisan 2026 13:34
Bizim doktorumuz bestironda kilo başına 2 damla olarak hesap yaptı, 1 ml aşağı yukarı 20 damla olarak yazılıyor orada görürsünüz. Biz de 8 kiloyuz 16 damla aşağı yukarı 0,8-0,9 ml arasında veriyorum.
Afranur K.

Afranur K.

17 Nisan 2026 13:36
Bu arada aile hekimi ile konuştuğumda kilo başı 1 damla değil mi diye kendisi de şaşırmıştı sonra ilacı araştırdı, sağlık ocağı ilacına göre 1 damla veriliyor ama bestirona göre minimum 2 damla verilmesi gerekiyormış prospektüsü öyleymiş doğru yapıyorsunuz dedi bana. Hatta haftada 2 gün kilo başı 3 damla verebilirsin, takviye demir ilaçlarının dozu bizimkinden farklı dedi bana.
Elif T.

Elif T.

17 Nisan 2026 13:48
Afranur Keskin
Bu arada aile hekimi ile konuştuğumda kilo başı 1 damla değil mi diye kendisi de şaşırmıştı sonra ilacı araştırdı, sağlık ocağı ilacına göre 1 damla veriliyor ama bestirona göre minimum 2 damla verilmesi gerekiyormış prospektüsü öyleymiş doğru yapıyorsunuz dedi bana. Hatta haftada 2 gün kilo başı 3 damla verebilirsin, takviye demir ilaçlarının dozu bizimkinden farklı dedi bana.
Evet onların ki daha yüksekmiş bizde konuştuk şaşırdı
Elif T.

Elif T.

17 Nisan 2026 13:48
Elif Tuğçe
Evet onların ki daha yüksekmiş bizde konuştuk şaşırdı
1 cc de 20 damla varmış bu da 8 mg hesaplıyorum bizim doktorun dediği gibi çıkıyor 16-17 damla ama sağlık ocağında ki doktor kafamı karıştırdı
Afranur K.

Afranur K.

17 Nisan 2026 13:49
Elif Tuğçe
1 cc de 20 damla varmış bu da 8 mg hesaplıyorum bizim doktorun dediği gibi çıkıyor 16-17 damla ama sağlık ocağında ki doktor kafamı karıştırdı
Yok yok doğru yapıyorsunuz, bizim aile hekimimiz de şaşırdı, ilacı araştırdı sonra doğru yapıyorsunuz dedi. Vegaferonun içeriği ile Bestiron çok farklı çünkü.
Elif T.

Elif T.

17 Nisan 2026 13:50
Afranur Keskin
Yok yok doğru yapıyorsunuz, bizim aile hekimimiz de şaşırdı, ilacı araştırdı sonra doğru yapıyorsunuz dedi. Vegaferonun içeriği ile Bestiron çok farklı çünkü.
Tedirgin ediyorlar insanı hepsi farklı birşey söylüyor :)
G

Gül K. ..

17 Nisan 2026 14:24
Kilo başına 2 damla 7 kiloyuz 14 damla
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir