Bestiron Demir Damlası

147 görüntüleme
E

Elifsu P. ..

7 Kasım 2025 07:05
Herkese merhaba bebeğim 4 aylık oldu, dişte kararma yapmayacak olan bir demir damlası başlamak istiyorum, sanırım aile sağlığı merkezinde doktorun verdiği kararma yapıyormuş, o yüzden bestiron almak istedim kullanan var mı? Kilo başı bir damla olarak kullanım oluyormuş sanırım.
Elif K.

Elif K.

Hemşire

7 Kasım 2025 07:27
Merhaba, bestiron damlanın içinde 1 ml de 8 mg var ve kilo başına 1 mg kullanılması öneriliyor. Örneğin çocuğunuz 4 kilo ise 4 mg yani 0.5 ml vermeniz gerekiyor. Damla sayısı olarak 10 damla vermelisiniz.
Not: Bestiron da 1 ml=20 damla var
T

Tuğba B. ..

7 Kasım 2025 07:43
@Elif Kaya hnm merhaba 10 kilo çocuk için 1ml yeterlimi
Ş

Şeyma H.

7 Kasım 2025 08:04
İnstagramda bir cocuk doktoru önermişti içince koruyucu ve katkı maddesi yokmus ve kilo başına 2 ml dedi ben o şekilde kullanıyorum bestironu
A

Aleyna Y.

7 Kasım 2025 17:16
Kızlar ben yanlış mı kullanıyorum o zaman bestiron kilo başına 1 damla kuşlanıypdum 9 kilo 9 damla şeklinde
İ

İrem

7 Kasım 2025 18:01
Biz de bestiron kullanıyoruz 14 damla şu an 7 kilo bebeğim
P

Pelin I.

7 Kasım 2025 19:44
Benim doktorum kilo başına bir damla olarak kullan dedi ben de tereddütte kaldım
H

Hamidenur K.

7 Kasım 2025 19:59
Benim bebeğim 7 kilo 4 damla kullanıyorum sağlık ocağı o şekilde söyledi ?
Elif K.

Elif K.

Hemşire

8 Kasım 2025 10:10
Öncelikle doktorunuz bebeğinizi bildiği için onların söylemiş olduğu şekilde kullanmanız daha doğru. Bunun yanında sağlık bakanlığının yayınladığı Demir gibi Türkiye programında bebeklerin demir kullanımı ile ilgili bilgi verilmiştir. Burada eğer demir eksikliği yok ise koruyucu dozda demir kullanıyoruz ve her ilacın kullanımı için içerisindeki mg hesabı ve damla sayısınabakmak gerekiyor. Örneğin bestironda 1 ml de 8 mg varken ocean da 1 ml de 8.5 mg gibi...
Sağlık bakanlığı koruyucu doz için bizlere ortalama kilo başına 1 mg şeklinde söylüyor. Bestironun önerdiği kilo başına 2 damla 0,8 mg ediyor bu kullanımda yanlış değil. Kilo başına 3 damla ise 1,2 mg bu kullanında uygun.
Elif K.

Elif K.

Hemşire

8 Kasım 2025 10:50
@Tuğba Beyazgül hanım evet bu şekilde kullanabilirsiniz.
Elif K.

Elif K.

Hemşire

8 Kasım 2025 10:51
@Şeyma Hacıosmanoğlu hanım kiloya 2 ml çok fazla 40 damla eder
Ş

Şeyma H.

8 Kasım 2025 10:53
Kilo basına iki damla yazacaktım yanlış yazmışım🥲
Elif K.

Elif K.

Hemşire

8 Kasım 2025 10:54
@Hamidenur Kalın hanım bestiron demir damlası mı için dedi yoksa sağlık bakanlığının iverdiği damla için mi?
H

Hamidenur K.

8 Kasım 2025 11:44
Bestiron damla
İ

İpek B. Z.

10 Kasım 2025 19:22
@Elifsu Polat Elif Hanım Bestiron da iyi ama tadini begenmezse Sidefer tavsiye ederim. Benim oğlum bestironu icmek istemedi ögürdü hep, doktorumuz sidefer önerdi cok memnunum, tek kötü yanı buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor, bir yere tatile falan giderken zor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir