Beslenme Terapisi(ergoterapi)

661 görüntüleme
B

Büşra K.

25 Haziran 2025 23:43
20 aylık bebeğim aşırı derecede seçici besleniyor. 4 aydır çorba, sulu yemek tarzı şeyler yemiyor yalnızca ara öğün tarzı irmik meyveli şeyler tüketiyor. Beslenme terapisine gitmeyi düşünüyorum ama işe yarayacağını sa düşünmüyorum. Giden gitmeyi düşünen var mı?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Premium Üye
26 Haziran 2025 01:23
Önce değerlerinizi çocuk doktorunuzla istişare etmelisiniz. Eğer beklentiniz mantıklı değilse bu durumda bunu yapmamalısınız. Çocuk doktorunuz çocuğunuzun kabul edilebilir büyümesini ve eğer varsa gelişiminin geri kalmasına neden olan bir sebep bunu ortaya koyacaktır. Bu sebeple her beslenmeyen çocuğun direk ergo terapiste gitmesini tavsiye etmiyorum. Eğer çocuk doktoru yönlendiriyorsa bu durumda adımlar atılabilir…
B

Büşra K.

26 Haziran 2025 06:43
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Kan sonuçları iyi çıktı ama kilosu tam sınırda 10.2 kg boyu 86 cm. Nutricia önerdi ama onu da içmedi maalesef
B

Büşra K.

26 Haziran 2025 06:50
Ve 10 gün önce günde 5-6 kez mukuslu kaka sıkıntımız vardı gaita sonuçları temiz çıktı fakat doktorumuz gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi bizi oradaki doktor da diyetisyene yönlendirdi diyetisyende ergoterapiye giymemiz geeektiğini böyle devam ederse büyüme geriliğine doğru ilerleyeceğini söyledi. Gastrodaki doktorda bu bağırsaklardaki problemin geçmesini beklememizi önerdi
B

Büşra K.

26 Haziran 2025 06:51
Hocam sizin düşünceniz benim için çok kıymetli. Gerçekten artı psikolojim bozuldu bu yemek konusunda. Diyetisyen liste verdi fakat mümkün değil yemiyor hocam
S

Seçil B.

4 Şubat 2026 17:06
Büşra Kayar
Hocam sizin düşünceniz benim için çok kıymetli. Gerçekten artı psikolojim bozuldu bu yemek konusunda. Diyetisyen liste verdi fakat mümkün değil yemiyor hocam
Merhabalar Büşra hanım son durumunuz nedir acaba ? Benim kızım da 13 aylık ve asla yemiyor kendi eline aldığı katı şeylerden az miktarda yiyor ve çorba muhallebi hiç bir şey yemiyor su da içmiyor. Ergoterapist de duyusal hassasiyet var dedi ama kafam çok karışık
B

Büşra K.

30 Temmuz 2026 12:48
Seçil Balci
Merhabalar Büşra hanım son durumunuz nedir acaba ? Benim kızım da 13 aylık ve asla yemiyor kendi eline aldığı katı şeylerden az miktarda yiyor ve çorba muhallebi hiç bir şey yemiyor su da içmiyor. Ergoterapist de duyusal hassasiyet var dedi ama kafam çok karışık
Merhaba bizim işe yaramadı bi sorun bulamadılar çünkü açıkçası hassasiyet motor beceri durumu vs
S

Seçil B.

30 Temmuz 2026 15:51
Büşra Kayar
Merhaba bizim işe yaramadı bi sorun bulamadılar çünkü açıkçası hassasiyet motor beceri durumu vs
Peki hala devam ediyor mı yemek reddi ve seçicilik
B

Büşra K.

30 Temmuz 2026 15:54
Seçil Balci
Evet devam ediyor maalesef ama ben artık akıl sağlığım için saldım açıkçası. Önümüzdeki ay kreşe başlayacak zamanla düzelir diye umut ediyorum. Siz ergoterapistle çalışmaya devam ediyor musunuz?
B

Büşra K.

30 Temmuz 2026 15:55
Seçil Balci
Diyetisyenin bana verdiği etkinlikleri önerebilirim isterseniz belki faydası dokunur
S

Seçil B.

30 Temmuz 2026 15:56
Büşra Kayar
Evet devam ediyor maalesef ama ben artık akıl sağlığım için saldım açıkçası. Önümüzdeki ay kreşe başlayacak zamanla düzelir diye umut ediyorum. Siz ergoterapistle çalışmaya devam ediyor musunuz?
Biz de online devam ettik 2 ay falan ama doktor birebir olmalı dedi şuan ara verdik. Yine araştırıyorum. Ben de antidepresan kullanmaya başladım yoksa her gün ağlıyordum. Peki boyu kilosu nasıl
S

Seçil B.

30 Temmuz 2026 15:57
Büşra Kayar
Diyetisyenin bana verdiği etkinlikleri önerebilirim isterseniz belki faydası dokunur
Memnun olurum instagramdan ekleyebilirsiniz Secil.atikbalci
B

Büşra K.

30 Temmuz 2026 15:58
Yani boyu iyi kilosu da sınırın üstündeymiş
S

Seçil B.

30 Temmuz 2026 15:59
Büşra Kayar
Yani boyu iyi kilosu da sınırın üstündeymiş
Maşallah demek ki sağlıklı şeyler yiyor az da olsa
D

Dilan S.

31 Temmuz 2026 19:40
Büşra Kayar
Bana da önerebilir misiniz boyu da kilosu da sınırın altında
B

Büşra K.

2 Ağustos 2026 09:24
Dilan S.
Bana da önerebilir misiniz boyu da kilosu da sınırın altında
Tabi ki telefon numaranızı yazar mısınız pdf olarak atmam gerekiyor
B

Büşra K.

2 Ağustos 2026 10:08
Atıyorum şimdi silebilirsin numarayı istersen
L

Leyla Y. ..

10 Ağustos 2026 18:07
Büşra Kayar
Banada iletebilir misiniz gerçekten çok zor durumdayım bende
S

Sinem Y. D.

Premium Üye
14 Ağustos 2026 23:48
@Büşra Kayar busra hanim bana da atabilir misiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir