Beslenme Terapisi(ergoterapi)

85 görüntüleme
B

Büşra K.

25 Haziran 2025 20:43
20 aylık bebeğim aşırı derecede seçici besleniyor. 4 aydır çorba, sulu yemek tarzı şeyler yemiyor yalnızca ara öğün tarzı irmik meyveli şeyler tüketiyor. Beslenme terapisine gitmeyi düşünüyorum ama işe yarayacağını sa düşünmüyorum. Giden gitmeyi düşünen var mı?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

25 Haziran 2025 22:23
Önce değerlerinizi çocuk doktorunuzla istişare etmelisiniz. Eğer beklentiniz mantıklı değilse bu durumda bunu yapmamalısınız. Çocuk doktorunuz çocuğunuzun kabul edilebilir büyümesini ve eğer varsa gelişiminin geri kalmasına neden olan bir sebep bunu ortaya koyacaktır. Bu sebeple her beslenmeyen çocuğun direk ergo terapiste gitmesini tavsiye etmiyorum. Eğer çocuk doktoru yönlendiriyorsa bu durumda adımlar atılabilir…
B

Büşra K.

26 Haziran 2025 03:43
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Kan sonuçları iyi çıktı ama kilosu tam sınırda 10.2 kg boyu 86 cm. Nutricia önerdi ama onu da içmedi maalesef
B

Büşra K.

26 Haziran 2025 03:50
Ve 10 gün önce günde 5-6 kez mukuslu kaka sıkıntımız vardı gaita sonuçları temiz çıktı fakat doktorumuz gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi bizi oradaki doktor da diyetisyene yönlendirdi diyetisyende ergoterapiye giymemiz geeektiğini böyle devam ederse büyüme geriliğine doğru ilerleyeceğini söyledi. Gastrodaki doktorda bu bağırsaklardaki problemin geçmesini beklememizi önerdi
B

Büşra K.

26 Haziran 2025 03:51
Hocam sizin düşünceniz benim için çok kıymetli. Gerçekten artı psikolojim bozuldu bu yemek konusunda. Diyetisyen liste verdi fakat mümkün değil yemiyor hocam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir