Beslenme Sorunu

105 görüntüleme
G

Gülşah T.

24 Nisan 2026 11:55
4 ay 10 günlük bebeğim var sadece uykuya geçerken ve uyandığı anda besleniyor. Emmiyor sağıp biberon ile veriyorum. Uyanık olduğunda biberonu ağzına verdiğim an ağlıyor bir yudum bile çekmiyor. 2 saatte acıkmadan vermeyi de denedim 3 saatide denedim 5 saati de asla uyanıkken yemiyor. Geceleri 3 saatte ağlayarak uyanıyor ve yiyor ama gündüzleri sanki asla acıkmıyor gibi. Biberonda değiştirdim akışını da değiştirdim ne yaptıysam olmadı yaklaşık bir aydır böyleyiz. Başına gelip aşan birileri varsa öneri bekliyorum resmen tükendim
E

Elif Y.

24 Nisan 2026 12:11
Normalde emerek mi besleniyordu peki
G

Gülşah T.

24 Nisan 2026 12:13
Elif Yazgan
Normalde emerek mi besleniyordu peki
Hayır sadece bir ay emerek beslendi sonrasında hep biberonla beslendi
E

Elif Y.

24 Nisan 2026 12:17
Ben de oğlumda yaşamıştım bu durumu 3 ayına kadar gayet güzel emerken birden memeyi bırakmıştı biberon mama sağım gece uyurken emzirme banyoda emzirme hepsini denemiştim. Tam 4 ay boyunca hepsini reddetti. Ama ben ilk çocuk deneyimsizliği ile sürekli zorlamıştım aman aç kalır gelişemez diye. Rahat olun öncelikle Allah korusun zaten ilgiyle besliyorsunuz bebeğinizi. Bebeklerde bu aylarda bu durum sıkça yaşanıyor. Sakin olun, dediğim farklı yöntemleri deneyin ama unutmayın zaten bebek aç kalamaz belki diş çıkarma süreci ya da bir rahatsızlığı sebebiyle bizim gibi yetişkinlerde olduğu gibi beslenmeye ilgisi düşebilir. Az az da olsa emdiği beslendiği ona yetiyordur. Siz de tabiki doktorla görüşün ancak onlar da böyle söyleyeceklerdir. İnşallah kolaylıkla tez zamanda atlatırsınız bu süreci..
G

Gülşah T.

24 Nisan 2026 12:19
Elif Yazgan
Ben de oğlumda yaşamıştım bu durumu 3 ayına kadar gayet güzel emerken birden memeyi bırakmıştı biberon mama sağım gece uyurken emzirme banyoda emzirme hepsini denemiştim. Tam 4 ay boyunca hepsini reddetti. Ama ben ilk çocuk deneyimsizliği ile sürekli zorlamıştım aman aç kalır gelişemez diye. Rahat olun öncelikle Allah korusun zaten ilgiyle besliyorsunuz bebeğinizi. Bebeklerde bu aylarda bu durum sıkça yaşanıyor. Sakin olun, dediğim farklı yöntemleri deneyin ama unutmayın zaten bebek aç kalamaz belki diş çıkarma süreci ya da bir rahatsızlığı sebebiyle bizim gibi yetişkinlerde olduğu gibi beslenmeye ilgisi düşebilir. Az az da olsa emdiği beslendiği ona yetiyordur. Siz de tabiki doktorla görüşün ancak onlar da böyle söyleyeceklerdir. İnşallah kolaylıkla tez zamanda atlatırsınız bu süreci..
Tek olmadığımı bilmek bile güç veriyor evet benimde ilk çocuğum resmen yemek yedireceğim diye çocukla ilgilenemiyorum bile elimde oyuncak değil hep biberon var. İnşallah bizde atlatırız. Çok teşekkür ediyorum 🫶🏻
D

D ..

24 Nisan 2026 12:33
İlk 3 ay bende biberon ile vermiştim sonr biberon reddi yaptı sadece emzirdim 11 aylık olacak hala biberon almıyor biberon için çok zorladım belki de ondan
G

Gülşah T.

24 Nisan 2026 12:35
D 🌸
İlk 3 ay bende biberon ile vermiştim sonr biberon reddi yaptı sadece emzirdim 11 aylık olacak hala biberon almıyor biberon için çok zorladım belki de ondan
Emzirmeyi denemedim hiç tekrar uyandığında deneyeceğim umarım emer
D

D ..

24 Nisan 2026 12:36
Gülşah Tasa
Emzirmeyi denemedim hiç tekrar uyandığında deneyeceğim umarım emer
İnşallah hatta şimdi uykusunda teklif etseniz uzanarak nasıl olur acaba
A

Aslıhan G.

24 Nisan 2026 12:37
3,5 ay ile 4,5 ay arasında bizde beslenme reddi yaşamıştık geçici bir süreç kendinizi yıpratmayın bebişler bir şekilde gelişiyorlar . Az az besliyordum o dönemde içmek istediği kadar içiyordu şuan 9,5 aylık gayet kilosu yerinde . Siz kesinize stres yapmayın yeter bebekler hemen hissediyorlar :)
G

Gülşah T.

24 Nisan 2026 12:40
D 🌸
İnşallah hatta şimdi uykusunda teklif etseniz uzanarak nasıl olur acaba
Ağzını kenetlemiş resmen açmıyor 😂 uyanınca göreceğiz
D

D ..

24 Nisan 2026 12:42
Gülşah Tasa
Ağzını kenetlemiş resmen açmıyor 😂 uyanınca göreceğiz
🤣 bide ağzında pamukçuk yara varmı diye kontrol edin birde burda bi yazı okumuştum damak düşmesi falan gibi bir durum olabiliyormuş eskiler bilirmiş bir araştırın isterseniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir