Beslenme Reddi

175 görüntüleme
S

Sinem K.

1 Temmuz 2026 21:07
3.5 aylık bir bebeğim var yaklaşık 2 aydır beslenme reddi yaşıyoruz önce meme reddi ile başladı yavaş yavaş meme reddi ilerledi memeyi tamamen bıraktı daha sonra şırınga kaşık biberon ne yaptıysam içiremedim Max 20-30 cc içip öğürüyordı çılarıyordı reflü belirtilerimğx vardı 1 ayın ardından kendi araştırmalarım ile gastrotus baby şurup başladık ilk başta iyi gitti ama sonra yine bozuldu şimdi biberon azğınza değdiği an ağlıyor kaşık ile veriyorum tükürüyor tüm yolları denedim mama değiştirdim kaç kere biberon değiştirdim acaba sevmiyor mu olmuyor boşken biberonu çekiyor su varken çekiyor anne sütü bir nebze daha iyi mamaya göre yine onu da seviyor ama mama asla kabul etmiyor sütüm kesildi hem üzüntü hem stres artırmaya çalışıyorum ama olmuyor lütfen bu durumu yaşayan var mı nerde hata yaptım neden böyle oldu
N

Nurcan ..

1 Temmuz 2026 22:16
Lacmix, humana bol su, Hoşaf ve soğuk baklava bunlar çok güzel süt yapıyor
D

Deniz ..

Premium Üye
1 Temmuz 2026 22:18
Öncelikle hiç hata yapmadınız eminim elinizden gelenin de fazlasını yapmışsınızdır🌸ben de aynı sıkıntıları yaşadım meme reddi ,mama reddi ,reflü . Beslenme reddi için Benim çözümüm öncelikle beslenme aralıklarını açmak oldu ,ayrıca gavisgon infant kullandık şurup bizde de çözüm olmamıştı, daha iyi geldi kusma kesildi.isterseniz beslendiği sıklığı biraz azaltarak deneyebilirsiniz mamayı.İnanın bu aylarda çok normal ve geçicek🌸çişli bez sayısını takip edin eğer yeterliyse üzülmeyin besleniyor demektir.
S

Sinem K.

1 Temmuz 2026 22:51
Deniz
Öncelikle hiç hata yapmadınız eminim elinizden gelenin de fazlasını yapmışsınızdır🌸ben de aynı sıkıntıları yaşadım meme reddi ,mama reddi ,reflü . Beslenme reddi için Benim çözümüm öncelikle beslenme aralıklarını açmak oldu ,ayrıca gavisgon infant kullandık şurup bizde de çözüm olmamıştı, daha iyi geldi kusma kesildi.isterseniz beslendiği sıklığı biraz azaltarak deneyebilirsiniz mamayı.İnanın bu aylarda çok normal ve geçicek🌸çişli bez sayısını takip edin eğer yeterliyse üzülmeyin besleniyor demektir.
Beslenme aralığını 3-4 saat yapıyorum yine 30 cc içiyor bende az az sık sık vermeyi deniyorum maalesef
D

Deniz ..

Premium Üye
2 Temmuz 2026 02:01
Sinem Kılıç
Beslenme aralığını 3-4 saat yapıyorum yine 30 cc içiyor bende az az sık sık vermeyi deniyorum maalesef
Bez sayınız normalse korkmayın ,genelde az az sık sık beslenince bebişler kabul etmeyebiliyorlar, bazen cc ölçüt olmayabiliyor.
S

Sinem K.

2 Temmuz 2026 03:37
Deniz
Bez sayınız normalse korkmayın ,genelde az az sık sık beslenince bebişler kabul etmeyebiliyorlar, bazen cc ölçüt olmayabiliyor.
Maalesef bez sayımız çok düşük
D

Deniz ..

Premium Üye
2 Temmuz 2026 07:06
Sinem Kılıç
Maalesef bez sayımız çok düşük
Muhakkak düzelecektir cok yıpratıcı bir süreç biliyorum ,ben de bir hafta kaşıkla beslemiştim doktorum bana bebeğin artık yenidoğan olmadığını 2 saatte acıkmayacağını o yüzden yemediğini reddettiiiğini söylemişti bikaç gün denedim ve gerçekten sonrasında yavaşça düzeldi.
S

Sinem K.

2 Temmuz 2026 09:02
Deniz
Muhakkak düzelecektir cok yıpratıcı bir süreç biliyorum ,ben de bir hafta kaşıkla beslemiştim doktorum bana bebeğin artık yenidoğan olmadığını 2 saatte acıkmayacağını o yüzden yemediğini reddettiiiğini söylemişti bikaç gün denedim ve gerçekten sonrasında yavaşça düzeldi.
Dediğiniz gibi yaptım en son gece 3 de yemişti sabah 8 de 60 cc kendisi içti ısrar etmeden acaba bu miktarı nasıl artırabilirim 3.5 aylık 5 saat arkasından 60 cc biraz hani az diye 😊
D

Deniz ..

Premium Üye
2 Temmuz 2026 09:20
Çok sevindim ☺️Merak etmeyin bir iki gün bu şekilde deneyin teklif edin siz aralıklı olarak yine fazlasını zamanla artıcaktır ,zaten bebişiniz de ağlıcaktır acıkıp içe içe artıcağı [için.bazen](için.bazen) 60 bazen 90 bazen 50 içicektir , dediğim gibi çişli bez en önemli kriter o da artınca ne kadar içtiğini önemsemeyin doyuyor demektir☺️bikaç gün geçtikten sonra yine az içerse mamasını yeniden değiştirebilirsiniz ☺️
S

Sinem K.

2 Temmuz 2026 09:21
Deniz
Çok sevindim ☺️Merak etmeyin bir iki gün bu şekilde deneyin teklif edin siz aralıklı olarak yine fazlasını zamanla artıcaktır ,zaten bebişiniz de ağlıcaktır acıkıp içe içe artıcağı [için.bazen](için.bazen) 60 bazen 90 bazen 50 içicektir , dediğim gibi çişli bez en önemli kriter o da artınca ne kadar içtiğini önemsemeyin doyuyor demektir☺️bikaç gün geçtikten sonra yine az içerse mamasını yeniden değiştirebilirsiniz ☺️
Çok teşekkür ederim çok saolun ❤️
D

Deniz ..

Premium Üye
2 Temmuz 2026 09:27
Sinem Kılıç
Çok teşekkür ederim çok saolun ❤️
Rica ederim , sağlıkla büyütün ❤️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir