Beslenme Reddi
410 görüntüleme
C
Cemile ..
3 Mayıs 2026 07:24
44 günlük bebeğim var. Anne karnında karın çevresi geriliği yüzünden 38. Haftada 2735 doğdu. Daha sonra 38 günlük bir sürede 3850 oldu. İlk sütüm gelmedi şırıngayla mamayla besledim sonra biberona geçtim. Ama çok nadir veriyordum mamayı zaten sevmiyordu içmiyordu da. Göğüs ucumu almıyor diye 1 aya yakın göğüs ucu silikonuyla denedim sonra bir anda bıraktı ve normal memeyle devam ettik. Daha iyi olur derken bu sefer de 6. Hafta atak dönemi, gaz sancıları şiddetlendi. Banyosunu yaptırdıktan 3 4 saat sonra bezini değiştirmek istedim ama bez kuruydu. Benim stres ve kuruntu orda başladı. Bez sayısı düşmeye başladı. Zorla beslemeye çalıştım meme verdim mama verdim daha iyiydi. Ama dünden beri sancılar çok fazla gündüz uykusu yok gece de uyanmıyor bu yüzden. Uzun aralıklarla uykusuz kalabiliyor ve hiç bir şey yemiyor zorla vermeye çalışıyorum bez yok denecek kadar bu gidişle akşamı 3 bezle zor kapatırız ne yapacağım lütfen yardım edin. Aramızda bu sorunu yaşayan var mı? Stresten göğüslerimde de süt kalmadı ne yapacağım bilmiyorum.
C
Cemile ..
3 Mayıs 2026 09:06
@Osman Gönülal hocam sizin yorumunuz nedir bu konuda lütfen yardımcı olur musunuz?
R
Rabia K.
8 Mayıs 2026 19:51
Nasıl oldu bebeğiniz
C
Cemile ..
8 Mayıs 2026 19:53
Nasıl oldu bebeğiniz
R
Rabia K.
8 Mayıs 2026 19:55
@Osman Gönülal hocam sizin yorumunuz nedir bu konuda lütfen yardımcı olur musunuz?
R
Rabia K.
8 Mayıs 2026 19:56
Aynı değişen pek bir şey yok
R
Rabia K.
8 Mayıs 2026 20:11
Aynı değişen pek bir şey yok
C
Cemile ..
8 Mayıs 2026 20:17
Gündüzleri o kadar uykusuz kalması normal değil beslenmeyi etkiliyor olabilir. Benim bebeğim de ilk başta 2-5 saat uyumazdı ben uyutmaya çalışırdım çevrem uyumak bebek uyur uğraşma derdi pek uğraşmazdım ama uykusuzluk gaz sancısını daha çok hissettiriyor. Gazı fazlaca varken beslenince de gazı hareket ettirip sancı yapınca emmek isyemiyordut. Yani hepsi birbiriyle bağlantılı aslında
R
Rabia K.
8 Mayıs 2026 20:29
Aynen katlıyorum. Şu an 7. Haftadayız 5. Haftadan beri bu şekilde devam ediyor bakalım ne zaman bitecek.
C
Cemile ..
8 Mayıs 2026 20:33
Ben karanlık odada uyutuyorum gündüzleri şu an 11 haftalık yavaş yavaş düzene giriyor. Uyanır uyanmaz ninni açıp sakince bezini alın yaylanarak yürüyün tekrar uyutmaya çalışın Uyku aralarını uzatmayın yapay zeka da yardımcı olur aşama aşama yazın. Yorulduğunuz zaman destek isteyin gurur yapmayın
R
Rabia K.
8 Mayıs 2026 20:37
Aslında çok şey deniyorum ama bazen fayda etmiyor odayı karartıyorum. Ninni açıyorum beşiğini hafif sallıyorum çok kısa süre kapanıyor gözler sonra aynı hatta bazen hiç uyumayacak kadar açık ve etrafa bakınıyor
C
Cemile ..
8 Mayıs 2026 23:20
Ben kapkaranlık yapıyorum ve kucakta uyutuyorum çopu uykusunu belki yanlış yaptıklarım ama uyuması, beslenmesi daha önemli.
Yükleniyor...